marți, 26 noiembrie 2013

de la Voluntarii Vagabonzilor Veseli

Adapostul Vagabonzilor Veseli a fost incropit in mare graba, in vara anului 2012, cand cainii au trebuit mutati urgent din locul in care erau pana atunci, pentru ca prea aproape de o zona locuita. Dispunand de ZERO fonduri, doar de donatiile unor persoane cu suflet mare, totul a fost facut din resurse minime insa cu un efort uman urias ale doar catorva persoane. Nici atunci si nici acum, nu exista niciun sprijin financiar din partea statului sau unor fundatii straine. Singurele venituri sunt donatiile oamenilor cu suflet mare si sumele adunate din virarea celor 2%.

Banii pe care reusim sa-i adunam, sunt instant mancati, insa, pe masura ce primim cate o donatie de materiale, se mai extinde/inbunatateste adapostul, tarcurile. Avem constanta nevoie de material lemnos, sarma rezistenta de gard, piatra, custi, boluri, galeti metalice.

Adapostul Vagabonzilor Veseli ofera acum - 22.11.2013 - casa si masa pentru 80 de caini, 72 adulti si 8 pui. Asociatia Salvati Animalele asigura cadrul legislativ pentru functionarea a 4 grupuri de persoane care ingrijesc caini in diverse locuri din oras, cel al Vagabonzilor Veseli fiind al 4-lea, format in 2010. Grupurile sunt autoadministrative, doar sumele colectate din donatiile de 2% impartindu-se la toate gruparile, respectiv fondurile de sterilizari venite de la fundatii straine, cum a fost RAR in 2011 si 2012 si Dinas Ark in aceasta toamna.

Nu dispunem de transport decat prin ajutorul ocazional al unor voluntari.

Cea care ingrijeste cainii, ii hraneste zi de zi, curata dupa ei, le urmareste comportamentul si-i grupeaza in functie de temperament, si DA, bate cuie, cara lemne, construieste si repara, cara saci cu mancare si uneori fierbe cat pentru o nunta la sat, este d-na Anna Kala, pensionara de boala, (cei care traiesc in Romania, stiu ce inseamna asta), SINGURA ingrijitoare a celor 80 de caini, ajutata rareori si ocazional de cativa voluntari. Dansa merge zilnic, cu troleul, apoi pe jos, fie ca este arsita sau -15 grade, la cainii care o asteapta nerabdatori pentru a primi, pe langa masa zilnica, o mangaiere.

De cand am cunoscut-o, stim ca doar cu ajutor poate razbi. Incercam tot felul pentru a obtine banuti, mancare pentru catei, cerem, vindem, manufacturam si toate aceste actiuni sunt bine primite, apreciate, insa nu sunt nici pe departe suficiente pentru a acoperi intreg necesarul adapostului. Orice idee, sugestie aveti, primim cu mare drag!

Voluntarii Vagabonzilor Veseli

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini