duminică, 20 ianuarie 2013

revista Petzoom

http://www.petzoom.ro/petzoom4/index.html
http://www.petzoom.ro/petzoom5/index.html

NU UITATI DE EVENIMENTUL CARITABIL DIN 26.01.2013

http://saveshopcaregive.wordpress.com/

http://www.facebook.com/events/269786299817548/ 

 http://www.facebook.com/adoptiedistanta/events


Sa incepem noul an cu shopping si fapte bune, la prima editie din 2013 a Save&Shop, Care&Give!
Va asteptam cu drag, la Ringstar Pet Hotel, alaturi de prietenii dragi de la asociatiile ROBI, A Doua Sansa, GIA – Group Initiative for Animals, APAM Arad si Anda Murgu – Suflete Dragi.
Sute de hainute, pantofi, bijuterii, obiecte de decor, cosmetica, jucarii, accesorii vestimentare si alte lucrusoare frumoase, la preturi foarte, foarte mici (5-15 lei in medie) asteapta sa isi schimbe propietarii, in timp ce de banutii stransi din vanzarea lor vor beneficia direct catelusii si pisoii aflati in grija asociatiilor participante.

Avem o veste minunata! Sambata viitoare va fi alaturi de noi si Ruxandra de la MaRaw, cu trufe, ciocolata si prajituri raw vegan de vanzare: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=221523804647398&set=a.147404302059349.32110.100003693406180&type=1&theater
Pentru cei care participa pentru prima oara la acest eveniment si folosesc mijloacele de transport in comun:

131,335 (Piata Presei Libere), 449,304 (capatul tramvaiului 41).
Se traverseaza pe partea cu Antena 1 si se continua pe straduta de langa pod. Se merge drept, apoi prima la stanga, urmatoarea la dreapta. Simplu de tot. Cu siguranta nu puteti rata poarta mare, din lemn deschis la culoare, care se vede la o adica si din avion!


APEL pt. alt Catel de la Robi aflat la Spiru Haret

www.4animals.ro
Contact : asociatia.robi@gmail.com
UPDATE : 18 01 2013
Micutul a fost operat, se simte bine, mananca bine chiar daca are dureri din cauza maxilarului dislocat. E greu de lucrat cu el deoarece e fricos si se repede sa muste daca apropii prea mult mana de el. Speram insa ca dupa ce va scapa de chinul injectiilor isi va schimba si firea. Probabil va ajunge la adapost daca nu se va indura nimeni de el sa-l adopte sau sa-l gazduiasca pana la vindecarea completa.
Daca vreti sa-l ajutati va rugam sa ne contactati la : asociatia.robi@gmail.com.
---------------------------------------------
Un nou caz , un alt caine ranit, o alta solicitare de ajutor inseamna deja PREA MULT pentru posibilitatile noastre. Cu toate acestea ne-a fost imposibil sa il lasam pe acest catel de izbeliste asa ca iata-l internat la Spiru Haret. Nu stim ce anume s-a intamplat cu el stim insa ca e posibil sa aibe mandibula rupta si sigur are un ochi iesit din orbita. Presupunem ca a fost accidentat de o masina dar asta nu mai conteaza acum. Maine i se vor face radiografii si vom sti cert ce probleme are.
Avem nevoie de ajutor financiar deoarece avem prea multe cazuri costisitoare de rezolvat si resursele noastre s-au cam epuizat din pacate.
Daca doriti sa ne ajutati ca sa-i putem ajuta si noi la randul nostru pe cei aflati in pericol de moarte o puteti face donand in contul :
Asociatia pentru protectia animalelor Robi
CIF 13765439 BCR 2
Cont RON: BCR 2 RO16RNCB0073049952070001
Cont EURO: BCR 2 RO05RNCB0073049952070005
Cont USD: BCR 2 RO32RNCB0073049952070004
sau prin serviciul online PayPal (disponibil pe www.4animals.ro )
Va multumim antcipat pentru ajutor si va vom tine la curent cu evolutia micutului.

APEL pt.catelul Ghini aflat la VetMedical Consulting

Cazul lui Ghini a fost semnalat, dupa ce acesta fost atacat de o haita de caini (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=515880651776783&set=a.187912807906904.43460.100000645586844&type=1&theater). Pentru ca starea lui devenise critica (era afara in ploaie, letargic, refuzand hrana sau apa) si nimeni nu s-a oferit sa ajute, 3 voluntari ai Camerei au mers sa il ia, iar catelul a fost dus de urgenta la cabinetul. @AnaVet (Clinica & ambulanta veterinara). I s-au fac perfuzii si a stat ~2h pe oxigen. Desi era letargic si hipotermic cand a fost adus, in timpul tratamentului de urgenta temperatura i s-a ridicat de la 35.9°C (la venire) la 36.8°C. A fost ulterior cazat de una dintre voluntare peste noapte, iar starea lui s-a stabilizat si de dimineata deja avea o temperatura normala, de 38.3°C. De dimineata a ajuns din nou la cabinet pentru investigatii suplimentare. Ecografia abdominala a relevat faptul ca sufera de o heoragie splenica cu acumulare redusa de lichid si cu prezenta unui coagul aderent pe splina, probabil de pe urma muscaturilor. Ghini se afla acum la cabinetul Vet Medical Consulting unde va ramane cazat cel putin atata timp cat are nevoie de asistenta medicala. Ii este adinistrat un tratament perfuzabil pentru a il stabiliza, el fiind in continuare letargic si in stare de soc.
COstul interventiei de urgenta de aseara este de 150 lei. Cat timp se va afla sub tratament, costul cazarii + tratament va fi 55 lei/zi, in cazul in care nu intervin si alte complicatii. Apoi Ghini are nevoie de cazare temporara. Daca doriti sa ne sprijiniti cu achitarea datoriei la veterinar (150 lei + 55 lei/zi), o puteti face donand direct la cabinet VetMedical Consulting (Str. Zidurilor nr. 9, sect.2, L-V: 10 - 20, S: 10 - 18, D: 10 - 13) sau ne puteti trimite un email la: cameracupisici@gmail.com pentru mai multe detalii. Multumim anticipat pentru orice fel de ajutor!
-----------------
Ghini's case was reported after he had been attacked by a pack of dogs (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=515880651776783&set=a.187912807906904.43460.100000645586844&type=1&theater). Because his condition became critical (he was outside in the rain, lethargic, refusing food or water) and no one offered to help, 3 of the Cat Room’s volunteers went to take him and the dog was rushed to AnaVet clinic. He was administered perfusions and has spent ~ 2h on oxygen. Although he was lethargic and hypothermic when he arrived at the clinic, during emergency treatment his body temperature raised from 35.9 ° C to 36.8 ° C. He was then sheltered by one of our volunteers overnight, his condition has stabilized and in the morning he already had a normal temperature of 38.3 ° C. In the morning he was taken back to the vet for further investigation. Abdominal ultrasound revealed that he suffers from splenic hemorrhage with reduced accumulation of fluid and the presence of the spleen adherent curd perhaps from being bit. Ghini is now admitted at @VetMedical Consulting , where he will remain as long as he needs treatment. He is receiving perfusion treatment to stabilize him, as he is still lethargic and in shock.
The cost of the emergency treatment last night was 150 RON. For as long as he will be under treatment, accommodation + treatment cost will be 55 RON / day if no other complications arise. Then Ghini will need temporary accommodation. If you wish to support us by paying the debt to the vet (150 RON + 55 RON / day), you can send us an email to: cameracupisici@gmail.com for more details. Thanks in advance for any help

de viata

SOIMII
 
Un imparat a primit doi soimi. Unul a fost antrenat, despre celalalt i s-a spus ca refuza sa se dezlipeasca de creanga pe care statea. Unul dintre slujitori trebuia sa se catere in fiecare zi in copac sa-i duca de mancare.
Dupa ce a incercat in fel si chip sa faca soimul sa zboare de pe creanga, imparatul si-a rugat supusii sa-l ajute. Un batran intelept s-a oferit sa faca el asta si, a doua zi cand s-a trezit, imparatul a vazut soimul zburand de colo-colo.
- Cum ai facut? si-a intrebat supusul
- A fost foarte simplu. Nu a trebuit decat sa ii tai craca de sub picioare.
 
 
Morala: uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare ca sa ne aducem aminte ca putem zbura.
 
 
    Casa Celor 1000 de oglinzi
 
Cu mult timp in urma, intr-un satuc, se gasea un loc cunoscut drept “Casa celor 1000 de oglinzi”. Un catelus mititel, vesel din fire, afland de acest loc, s-a hotarat sa-l viziteze. Cand a ajuns, sarea fericit pe scari si a intrat in casa. S-a uitat pe hol cu urechiusele ciulite si dand din coada.
Spre marea sa surpriza, s-a trezit privind la alti 1000 de catelusi fericiti, care dadeau din coada ca si el. A zambit, si a primit inapoi 1000 de zambete, la fel de calde si prietenoase. Cand a plecat, s-a gandit: “Este un loc minunat. Ma voi intoarce sa-l vizitez!”.
In acelasi sat, alt caine, care nu era la fel de fericit ca primul, s-a hotarat si el sa viziteze casa. A urcat cu greu scarile, cu coada intre picioare, si capul lasat. Cand a vazut 1000 de caini neprietenosi uitandu-se la el, s-a speriat si s-a zbarlit pe spate, maraind. Cand ceilati 1000 de caini au inceput si ei sa maraie, a fugit speriat. O data iesit afara, s-a gandit: “E un loc ingrozitor, nu ma mai intorc acolo niciodata”.
 
Morala: Toate chipurile sunt oglinzi.
 
      E clar, dar mai avem timp?
In prima zi de facultate, profesorul ni s-a prezentat si ne-a dat drept sarcina sa facem cunostinta cu cineva necunoscut. M-am ridicat sa ma uit in jur si atunci o mana fragila imi atinse umarul.
Cand m-am intors, am vazut o batranica marunta, cu chipul brazdat de riduri, care ma privea cu un zambet ce ii lumina intreaga fiinta.
Spuse: - Buna, frumosule. Ma numesc Rose. Am 86 de ani. Pot sa te imbratisez?
Am izbucnit in ras si, dupa acceptul meu, ma stranse in brate cu putere.
- Ce cauti la universitate la varsta asta frageda si inocenta? am intrebat.
- Vreau sa gasesc un barbat bogat, sa ma casatoresc, sa ma stabilesc la casa mea, sa fac niste copii, raspunse ea zambind.
- Hai sa lasam gluma, am reluat.
Eram foarte curios sa aflu ce o motivase sa abordeze acest gen de provocare la varsta ei.
- Dintotdeauna mi-am dorit sa merg la universitate si acuma mi se indeplineste visul, imi spuse.
Dupa curs ne-am dus la bufetul studentesc si am baut un milkshake de ciocolata.
Ne-am imprietenit pe loc.
Timp de trei luni, zilnic, dupa ore, plecam impreuna si stateam de vorba necontenit. Eram de-a dreptul fascinat sa ii ascult acestei "masinarii a
timpului " confesiunile atat de bogate in intelepciune si experienta.
De-a lungul anului, Rose a devenit " mascota " campusului si se imprietenea cu usurinta cu toata lumea, oriunde s-ar fi dus. Ii placea sa se puna la patru ace si sa se lafaie in atentia pe care i-o acorda toata lumea in jur. Si se bucura de fiecare clipa.
La sfarsitul semestrului am invitat-o pe Rose sa tina un discurs la banchetul fotbalistilor. Imi vor ramane mereu in minte invataturile ei.
A fost prezentata si a pornit spre tribuna. Cand a inceput discursul ei pregatit de acasa, scapa trei dintre cele cinci cartonase pe care isi notase ce voia sa spuna. Deranjata si stanjenita, se apleca spre microfon si spuse pur si simplu:
- Imi pare rau ca sunt atat de neindemantica. Am renuntat la bere in favoarea whiskey-ului si marca asta, Lent, ma baga in mormant. N-am sa reusesc sa mai pun in ordine cartonasele astea, asa ca am sa va spun ceea ce stiu.
Noi am ras si ea tusi ca sa-si dreaga glasul. Continua:
- Nu incetam sa ne jucam pentru ca imbatranim. Imbatranim pentru ca incetam sa ne jucam.
Exista numai patru secrete pentru a te mentine tanar, a fi fericit si a deveni un om de succes.
Trebuie sa razi si sa gusti umorul fiecarei zile. Trebuie sa ai un vis. Atunci cand ramai fara vise, mori.
Suntem inconjurati de oameni morti si nici nu ne dam seama.
E o mare diferenta intre a imbatrani si a evolua. Daca ai 19 ani si stai in pat inert timp de un an, fara sa faci un lucru productiv, vei implini 20 de ani.
Daca am 87 de ani si zac in pat timp de un an fara sa fac nimic voi implini 88.
Toata lumea imbatraneste. Nu e nevoie de talent sau pricepere.
Ideea e sa evoluezi, identificand mereu oportunitatile care se ascund in inima schimbarii.
Nu regreta nimic. Cei care sunt deja batrani nu regreta ceea ce au facut, ci mai degraba ceea ce nu au facut.
Numai cei care au regrete se tem de moarte. Si-a incheiat discursul cantand cu avant " Trandafirul ".
Ne-a incurajat sa ii studiem versurile si sa le punem in practica in viata cotidiana.
Rose si-a luat diploma pe care o dorise atatia ani.
La o saptamana dupa absolvire, Rose s-a stins pe tacute in somn.
Peste 2000 de studenti au fost alaturi de cea care le-a demonstrat ca:
nu e niciodata prea tarziu sa fii ceea ce vrei sa fii.

SI NU UITATI:
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI!

Sa-ti pastrezi simtul umorului la orice varsta pare sa fie reteta perfecta uneori. Poti alege si tu.


Factorii care distrug fiinta umana sunt:
Politica fara principii, placerea fara angajament, bogatia fara munca, inteligenta fara caracter, afacerile fara de morala, stiinta fara umanitate si rugaciunea fara caritate.
 
Viata m-a invatat ca:
 
- lumea este amabila, daca eu sunt amabil;
- ca persoanele sunt triste, daca eu sunt trist;
- ca toti ma iubesc, daca si eu ii iubesc;
- ca toti sunt rai, daca eu ii urasc;
- ca exista fete zambitoare, daca eu le zambesc;
- ca exista fete amarate, daca eu sunt amarat;
- ca lumea este fericita, daca eu sunt fericit;
- ca lumea se supara, daca eu ma supar si ca exista persoane recunoscatoare, daca eu sunt recunoscator.
 
Viata este ca o oglinda: daca zambesc, oglinda imi intoarce zambetul. Atitudinea pe care o am in fata vietii este aceeasi pe care viata o va lua fata de mine.
 
__._,_.___

recomandari

http://caplimpede.ro/wikipedia-a-lansat-site-ul-de-calatorii-wikivoyage-27338/
 Wikivoyage.org

 http://www.animalzoo.ro/

bauturi rusesti terapeutice

În vechime, cu toate că medicina nu era atât de avansată ca astăzi, oamenii se bucurau de o să­nătate de invidiat.
Erau mai robuşti, mai rezis­tenţi şi trăiau mai mult. Slavii de răsărit, înainte de a fi creştinaţi de cneazul Vladimir, aveau un stil de viaţă ce părea de-a dreptul barbar pentru restul europe­nilor: iarna se scăldau în apă îngheţată, vara se biciuiau în saună cu măturici de mesteacăn, se hrăneau mai mult cu fructe de pădure, mâncau terci de mei şi ovăz şi îşi potoleau setea cu cvas. Nutriţioniştii zilelor noastre sunt de părere că exact aceste alimente hrănitoare şi să­nătoase, precum şi băuturile lor preparate numai din pro­duse naturale, din miere, cereale, condimente şi fruc­te, îi ţineau pe
ruşi departe de boli şi le prelungeau viaţa.

Cvasul - elixirul ruşilor

Cea mai răspândită şi mai populară dintre băuturile tradiţionale în Rusia a fost şi încă mai este cvasul. Con­sumat atât de ţărani, de militari şi călugări, cât şi de curtenii şi membrii familiei imperiale, această băutură nu lipsea de la nici o masă ori sărbătoare, fiind conside­rată aproape miraculoasă.
Preparat din pâine (de secară, orz, grâu), din fructe (pere, cireşe, lămâi), din fructe de pădure (afine, coa­căze, zmeură, mure), cvasul poate fi socotit un pana­ceu, ce previne şi tratează boli ale sistemului car­dio­vascular, reglează funcţionarea tractului gastro­in­tes­tinal, stopează înmulţirea agenţilor patogeni.
În timpul Primului Război Mondial, febra tifoidă a făcut adevărate ravagii în Europa, principala cale de trans­mitere a cumplitei boli fiind apa. Medicul militar rus Vasili Sotnikov a descoperit că în cvas bac­te­riile tifoide şi paratifoide mor. Astfel, bău­tura a fost introdusă, în loc de apă, în toate spitalele, bolniţele şi lazaretele, iar pentru soldaţi a devenit obligatorie.
Fiind consistent şi foarte hrănitor, în anii cumpliţi de foamete, cvasul a sal­vat milioane de oameni de la moar­tea prin inaniţie. În iernile teribil de ge­roase, con­ţi­nutul bogat în vitamine al băuturii i-a imunizat pe ruşi, forti­fi­cându-le organismul. Iar în verile arză­toare, când mun­cile câmpului deve­neau un chin, cvasul, răcoritor şi to­ni­fiant, reîmprospăta forţele şi îmbună­tă­ţea performanţa mun­cii, revi­gorând trupul trudit al muji­cului. "Chiar şi cel mai prost cvas este de 100 de ori mai bun decât cea mai pură apă!" spuneau ţăranii ruşi.

Cvas energizant

Ingrediente: jumătate de pâine de secară (pesmet), 3 l apă, 25-30 g drojdie, 3-5 lin­guri zahăr (în funcţie de cât doriţi de dulce), jumătate de pahar cu stafide.
Mod de preparare: Pesme­ţii se pun într-un borcan şi se toarnă peste ei apă fiartă. Pentru ca borcanul să nu se spargă, se pune dedesubtul lui un cuţit mai lat. Se adaugă trei linguri de zahăr şi se lasă la răcit. Apoi se adaugă drojdia, se amestecă bine, se acoperă şi se pune într-un loc călduros. După două zile, lichidul se stre­coară, se adaugă restul de zahăr (dacă doriţi mai dulce) şi stafidele spălate. Se lasă timp de o jumătate de zi, la temperatura camerei, apoi se toarnă în sticle, se astupă şi se pune la frigider. După alte 24 de ore, se poate consuma. Zaţul rămas se poate uti­liza ca ferment, în locul drojdiei, pentru următorul cvas (la trei litri de apă se pun patru linguri de zaţ). Za­ţul se păstrează obli­gatoriu la frigider.

Cvas alb

În timpul fermentaţiei, în cvas se produce acid lac­­tic, care ajută digestia şi este recomandat ca stimu­lent al secreţiei de lapte pentru femeile care alăptea­ză. În acest ultim caz, nu se recomandă să se depă­şeas­că o ceaşcă pe zi.
Ingrediente: câte 3 kg de malţ de secară, orz, făi­nă de grâu, făină de hrişcă, 1,5 kg făină de secară, 50 g mentă, 20 g stafide.
Mod de preparare: Cerealele se amestecă, adău­gând treptat apă, până se obţine un aluat tare. Se aşea­ză într-un vas mare şi se toarnă 10-12 litri de apă clocotită. Separat, se face o infuzie din 50 g de mentă şi un litru de apă. Se amestecă bine, se adau­gă 3-4 linguri de drojdie diluată sau zaţ de la cva­sul anterior şi infuzia de mentă. Se acoperă şi se lasă la cald pentru a fermenta. După 2-3 zile, se stre­coară, se toarnă în sticle, adăugând în fiecare câteva stafide şi se păstrează la frigider, în poziţie orizontală.

Cvas din mere
Băut înainte de masă, este indicat persoanelor care suferă de hipertensiune arterială şi afecţiuni cardiace.
Ingrediente: 1 kg de mere, 100 g za­hăr, 200 g miere, 30 g drojdie, 1 linguriţă scorţişoară măcinată, 4 l apă.
Mod de preparare: merele tăiate în felii subţiri se aşează într-un vas emailat, se toarnă apa şi se fierb timp de 20-30 de minute. Se trage oala de pe foc şi se lasă la macerat timp de 2-3 ore. Se strecoară printr-un tifon şi se adaugă zahărul, mie­rea, drojdia şi scorţişoara. Vasul se aco­peră bine şi se lasă într-un loc călduros, pentru fermentare. După 2-3 zile, se strecoară din nou, se toarnă în sticle şi se pune la frigider. Cvasul este gata în 3-4 zile.

Cvas din ace de brad

Peste un kg de pulbere din ace de brad, se toarnă orice fel de cvas. Se lasă la macerat 18 ore, într-un loc călduros. Se con­su­mă cât mai mult.

Cvas din căpşuni

Ingrediente: 1 kg căpşuni, 650 ml apă, 2 linguri miere, 2 linguri zahăr, 30 g drojdie.
Mod de pre­parare: Căp­şu­nile spălate se pun împreună cu apa într-un vas emai­lat. Se dau în­tr-un clocot, 2-3 minute, după care se ia vasul de pe foc. Se lasă câteva minu­te la răcit, se strecoară, se adaugă mie­rea, zahărul şi o ju­mătate de lin­guriţă de acid citric, se amestecă bine şi se pune vasul la frigi­der. După 2-3 ore, se adaugă drojdia, se amestecă foarte bine şi se toarnă în sticle de culoare închisă, lăsând 8-10 cm spaţiu. Se adaugă în fiecare recipient câte 2-3 stafide, se astupă bine şi se aşează într-un loc răcoros. În 3-4 zile este bun de băut.

Cataplasmă cu cvas pentru dureri de piept

Se frământă un aluat din făină şi cvas de orice tip, peste care se toarnă câte 100 ml de oţet de mere, ulei de floarea soarelui şi vin. Se aşează într-un tifon şi se apli­că pe piept seara, timp de o jumătate de oră.

Pentru boli renale

La 3 litri de apă fiartă şi răcită, se pune un pahar de pulbere din coajă de plop tremurător, un pahar de zahăr şi o lingură de smântână. Se lasă la fermentat timp de două săptămâni, după care se consumă câte 2-3 pahare pe zi.

Pentru ficat şi fiere

Cvasul din sfeclă ajută la curăţarea ficatului de toxine, stimulează bila "leneşă” şi regenerează celulele hepatice după perioade de disfuncţii.
Ingrediente: 1 kg de sfeclă roşie (curăţată şi dată pe răzătoarea mare), 5 l apă, 10 g drojdie, 50 g de pesmet din pâine de secară, 150 g zahăr.

Mod de preparare: Se pune sfecla într-o cratiţă, se toarnă apă doar cât să o acopere, se adaugă zahărul şi se fierbe la foc mic, până se înmoaie. Apoi, compoziţia se toarnă într-o altă cratiţă, cu restul de apă, şi se mai dă într-un clocot. Se stinge focul, şi fiertura se lasă la răcit, până la o temperatură de 30-40 de grade. După ce se strecoară, se adaugă pesmetul şi droj­dia. Se toarnă într-un borcan, se acoperă şi se lasă la fermentat, într-un loc căldu­ros, timp de 4-5 zile.
* Indiferent de afecţiune sau de reţe­ta de cvas alea­să, este recomandat să se bea câte o ceaşcă, de trei ori pe zi.
* Cvasul este contraindicat în afec­ţiuni precum ulcer peptic, gastrită sau colită.

Zbiten

Preparat din apă, miere, mirodenii şi plante aro­matice, zbitenul este o altă bău­tură străveche rusească, cu proprietăţi curative. În timpul iernilor ruseşti, lungi, cumplit de geroase, zbitenul era un ade­vărat elixir, încălzind organismul şi alun­gând bolile specifice ano­timpului rece. Pe timp de vară, se consuma în baia ru­seas­că, atât rece, pentru răcorirea trupu­lui, dar şi cald. În secolele trecute, se păs­tra în samovare şi se putea cumpăra de la vânzătorii ambulanţi, aşa-numiţii "zbi­tenşciki”, care forfoteau prin târ­guri şi iarmaroace.
Zbitenul cald şi aromat este un ex­ce­lent antiinflamator, creşte imunitatea şi tratează bolile aparatului respirator. Conţinutul de plante medicinale îi spo­reşte calităţile terapeutice, calmând sistemul nervos, îmbunătăţind starea de spirit şi ameliorând insomniile.

Zbiten pentru boli sufleteşti

Ingrediente: 150 g miere, 2 l apă, 100 g zahăr, 2-3 linguriţe sunătoare, 2 linguriţe mentă, 2 linguriţe muşeţel, 1 linguriţă scorţişoară, 1/4 linguriţă salvie.
Mod de preparare: Mierea se di­luează cu o cană de apă şi se pune la fiert, îndepărtând periodic spuma. Se­pa­rat, zahărul cu o cană de apă se dau într-un clocot, după care se adau­gă peste siropul de miere. Se fierbe la foc mic, până ce siropul devine groscior. În restul de apă (un litru şi jumătate) se pun toate celelalte ingre­diente şi se fierb timp de 15 minute, într-o oală acope­rită cu capac. Apoi, infuzia se strecoa­ră şi se toarnă peste siropul din miere şi zahăr. Se con­sumă câte o ceaşcă, seara, înainte de culcare, şi dimi­neaţa, în loc de cafea.

Zbiten din zmeură pentru o viaţă lungă

Zbiten
Ingrediente: 1 kg miere, 3 l apă, 0,5 l suc de zmeu­ră, 1/2 cană de drojdie, scorţişoară.
Mod de preparare: Mierea şi sucul de zmeură se fierb în apă circa două ore. Se amestecă încontinuu şi se îndepărtează spuma periodic. Se stinge focul şi se lasă la răcit la temperatura camerei. Apoi se adaugă drojdia, diluată în apă caldă. Se lasă peste noapte într-un loc călduros. Dimineaţa, se toarnă într-un recipient de sticlă şi se pune într-un loc răcoros. Se lasă la fer­mentat timp de 25-30 de zile, după care se strecoară şi se depozitează la frigider. Zbitenul din zmeură are proprietăţi anticancerigene şi este benefic în afecţiunile pulmonare şi oculare. Se poate bea şi cald, dar cel mai bun este rece. Se consumă după pofta inimii.


codul de bare

Primele 3 cifre din codul de bare indica tara in care produsul a fost facut.
 Exemple: toate codurile care incep cu: 690, 691, 692 - 695 sunt din China.  
Codul 471 este fabricat in Taiwan. In zilele noastre, oamenii de afaceri chinezi stiu ca, consumatorii nu prefera produsele "Made in China".
 Deci, acestea nu indica lizibil tara in care produsele sunt fabricate.
Amintiti-va primele 3 numere de la 690 la 695, ce indica faptul ca sunt "Made in China". 
Este dreptul nostru de a fi informati !
Aici gasiti toate codurile de bare utilizate:
00 - 13: SUA si Canada
30 - 37: Franta
40 - 44: Germania
49: Japonia
50: Marea Britanie
57 ~: Danemarca
64 ~: Finlanda
76 ~: Elvetia si Liechtenstein
628: Arabia Saudita
629: Emiratele Arabe Unite
740-745: America Centrala
480-489: Filipine

de ras

Un scotian si sotia se afla pe mare. Vine o furtuna si vasul se scufunda. Scotianul e salvat dar sotia nu poate fi gasita. Dupa o luna scotianul nostru primeste de la politie o telegrama:
- Sotia acoperita cu scoici, moluste si stridii gasita -stop- Ce sa facem -stop-.
Scotianul telegrafiaza inapoi:
- Vindeti scoicile si stridiile -stop- Aruncati din nou momeala -stop-

Cum arata diavolul? Cateodata atat de bine, incat il ceri de nevasta.

Veniti in vacanta in Honolulu! Aici gasiti de toate, pentru toata familia:
- nisip pentru copii
- soare pentru doamne
- fetite tinere pentru domni
- rechini pentru soacre.


In instanta, la un proces de viol…
- Acuzat, iti recunosti fapta?
- Da domnule judecator si sunt gata sa-mi ispasesc pedeapsa, dar am pretentia ca partea vatamata sa-mi plateasca pentru ca i-am dat jos chilotii!
- Acuzata sare: nu se poate, singura i-am dat jos!



Dacă vedeţi pe cineva care stă la geam şi se uită cum se împerechează porumbeii, nu vă grăbiţi să-l etichetaţi drept pervers. E posibil să fie doar un abonat RDS rămas fără Animal Planet.

O blonda vorbeste cu prietena sa:
- Vreau sa infiez un copil din Anglia.
- Pentru ce?
- Cand va incepe sa vorbeasca voi invata engleza de la el!



Cel mai bun lucru in a fi femeie este ca daca adormi, lesini sau esti rupta de beata nu e neaparat nevoie sa ratezi o partida de sex.

Daca ati avea de ales intre sotie si un top-model, pe cine din top-modele ati alege?

Drepturile de televizare pentru următorul cutremur devastator care v-a lovi România au fost deja achiziţionate de OTV. Telespectatorii vor vota în direct prin SMS ce magnitudine să aibă.

Turistul european sosit intr-un sat african este consultat de vraciul tribului.
- Ce medicina preventiva bine organizata aveti! remarcă albul.
- Aici nu facem medicina preventiva, ci controlul alimentelor!

Într-un avion cu pușcași marini americani, ofițerul le spune misiunea ce le-a fost încredințată.
- Soldați, am primit ordin de a pleca în Afganistan să luptăm.
Toți s-au întristat, au început a mormăi, dar ofițerul continuă:
- Stați, nu vă grăbiți, să vă spun vestea bună: pentru capul fiecărui dușman ucis, se oferă o recompensă de 1000 $!
După o vreme avionul aterizează, ofițerul nici nu reușește să deschidă gura că deja toți soldații erau plecați. După 30 de minute se întorc pușcașii cântând și târând după ei o legătură imensă de capete.
- Dumnezeule! Băieți, aici Nu e Afganistan  noi am aterizat la Tel Aviv pentru a alimenta avionul......




Un apel telefonic în cabinetul unui medic veterinar:
- Domnule doctor, în câteva momente trebuie să ajungă la dumneavoastră
soacra mea cu o căţeluşă foarte bătrână. Vă rog să-i faceţi o injecţie
cu o otravă puternică, să nu se chinuie!
- Nici o problemă! Dar cu căţeluşa ce să fac? Ştie să se întoarcă singură acasă?
Error! Filename not specified. Un scoţian comandă la restaurant un
şniţel. Gândindu-se să oprească jumătate de sniţel pentru cină, îi
spune chelnerului:
- Te rog, să-mi împachetezi bucata asta. Am s-o duc acasă pisicuţei
mele! După puţin timp, ospătarul se întoarce cu pacheţelul.
- Cred că pisicuţa dumneavoastră va fi foarte fericită, domnule. Am
pus lângă şniţel şi un şoarece mort!
Error! Filename not specified. O tipa se întâlneşte cu prietena ei,
care plimba un copil în cărucior.
- Uauuu ce copil frumos! Şi ce bine seamănă cu soţul tău!
- Vorbeşti serios? Că ăsta-i copilul vecinei mele.
 Error! Filename not specified. Fetiţa de clasa a 5-a vine acasă de la şcoală:
- Mamă, azi la şcoală ne-au făcut testul de virginitate la toate
fetele din clasă. N-au găsit decât o singură virgină.
- Vai draga mamii, felicitări! Precis tu eşti aceea, nu?
- Eu? Nu mamă, diriginta!
Error! Filename not specified. Un puşti intră într-o farmacie şi întreabă:
- Aveţi prezervative?
- În primul rând, îi răspunde farmacista enervată, prezervativele nu
sunt pentru copii şi în al doilea rând să-i spui tatălui tău să vină
singur să şi le cumpere pentru că sunt de diferite mărimi!
La care puştiul îi răspunde:
- În primul rând prezervativele nu sunt pentru copii, ci sunt
împotriva copiilor, iar în al doilea rând nu o să-i spun nimic lui
tata pentru că sunt pentru mama, care pleacă în delegaţie şi nu are
cum să ştie mărimea. încă.
Error! Filename not specified. Doua babute stau pe o bancă în faţa
blocului . Trece o vecină pe lângă ele şi una exclamă cu invidie:
- O vezi p-asta? Stii ce noroc a dat peste ea? Are soţ, amant şi a
fost şi violată ieri seară!
Error! Filename not specified. La ginecolog se deschide uşa şi intra
în cabinet o tânără:
- Domnule doctor, mă iertaţi. am fost mai devreme la dumneavoastră. Nu
cumva aţi găsit o pereche de bikini?
- Nu, domnişoară.
- Aha, înseamnă că i-am uitat la dentist.

Un tip merge prin desert cand deodata apare o tipa marfa de tot.
- Cine esti tu ? zice tipul
- Eu sunt zana ta pazitoare.
- Da ? Pai atunci da-mi si mie sa beau.
- Bine, daca vrei de baut, trage un vânt inspre duna aia.
Zis si facut. Apare un bar complet cu toate bauturile.
Dupa ce isi potoleste setea tipul zice :
- Dar de mancat poti sa-mi dai ?
- Bine, daca vrei de mancat, trage un vânt inspre duna aia.
Apare o masa cu tot ce vrei pe ea.
Satul tipul incepe sa se uite la zana si zice :
- Auzi daca tot esti zana mea nu poti sa ma satisfaci si pe mine ?
Zana incepe sa dansesze intr-un ritm hipnotic, tipul se descheie
la pantaloni si scoate obiectul, cand simte ca il bate cineva pe umar si
aude o voce.
- Pai bine tovarase Georgescu, dupa ce ca ai adormit in sedinta si
te-ai b...t de doua ori, acuma scoti si p..a la sef ?

Vorbesc doi prieteni:
- Frate, sunt socat, nevasta-mea vrea sa faca sex in trei!
- De ce? Nu e chiar rau, gandeste-te si tu, senzatii noi, va mai
improspatati si voi relatia. Priveste din alt punct de vedere, e chiar
cool, care e problema ta?!
- Problema mea este ca eu nu sunt pe lista!

I: De ce burlacii nu se ingrasa?
R: Pentru ca ei mananca doar jumatate din ce gatesc, cealalta jumatate
ramane lipita de tigaie.

Singurul lucru care poate opri caderea parului este podeaua.

Un copil jumate evreu, jumate tigan isi intreaba tatal:
-Tata, eu sunt mai mult tigan sau mai mult evreu?
-De ce intrebi?
-Copilul vecinului are o bicicleta noua si vreau sa stiu daca sa o fur
sau sa o negociez !


- Am auzit ca ti-a murit soacra, ce a avut?
- Un apartament, o masina, bijuterii si ceva economii.
- Nu! Voiam sa stiu de ce a murit?
- A coborat in pivnita dupa cartofi si a cazut pe scari.
- Si voi ce ati facut?
- Fasole.

- Scoala, Ioane, ca nevasta-ta face amor cu Marin in porumb.
Da fuga Ion, dar dupa un timp se intoarce linistit.
− Nu era porumbul meu, mă!

Ion si Gheo se intalnesc dupa 20 de ani. Ion:
- Ma, Gheo, cine-i gacica aia nasparlie care se tine dupa noi?
- Nevasta-mea, zice Gheo.
- Ma, Gheo, nu am stiut, am gresit, iarta-ma!
- Nu tu ai gresit Ioane, aici e vina mea!

Cu soacre si fara...:
M-a sunat soacră-mea aseară panicată din cale-afară:
- Ginere dragă, nu ştiu ce să fac, a căzut curentul şi din bucătărie
vine un miros puternic de gaz!
- Calmează-te, aprinde o lumânare şi intră în bucătărie, hai că stau
la telefon…

Afiș pe peretele interior al unei firme:
- “Angajaţii care vin la muncă un pic mai târziu sunt rugaţi să meargă
pe partea dreaptă a coridorului, ca să nu se ciocnească cu angajaţii
care pleacă mai devreme!”

Doi copii discutau:
- Ce vrei să te faci când o să creşti mare?
- Mă fac idiot!
- De ce?
- Păi tatăl meu tot mereu zice: uite la idiotul ăla ce maşină are, ce
femeie bună are idiotul celălalt, idioţii ăştia sunt plini de bani…


Înainte de înmormântare soțul intră în cameră pentru a-și vedea soacra
pentru ultima dată şi pufneşte în plâns.
Șotia:
- De ce naiba plângi, n-ai plăcut-o pe mama niciodată!
Soţul:
-Știu, dar mi s-a părut ca mișcă!

- John, mâine va veni in vizita soacra mea. Uite, aici este lista
completă cu mâncarurile ei preferate.
- Am înţeles, Sir, răspune valetul.
- John, dacă un singur fel de mâncare din lista aia apare pe masă, vei
deveni şomer!

- Din păcate, soacra dumneavoastră mai are de trăit o oră, operaţia nu a reuşit…
- Nu-i nimic, domnule doctor, voi răbda!

Soacra la discuţii cu ginerele:
- Bulă, tu crezi că există altă viaţă după moarte?
- După a ta, cu siguranţă!

Doctore, am nevoie de un preparat eficient pentru slăbit!
- Nici o problemă. Vă prescriu cărbune.
- În praf sau în pastile?
- În saci. O să descărcaţi vagoane.

Doua colege de liceu se reintalnesc dupa 25 de ani:
- Vai, draga, porti ochelari?! Dar sa stii ca-ti sade bine cu ei. In
plus, iti ascund ridurile din jurul ochilor...
- Si unde mai pui ca ma ajuta sa le vad mai bine pe ale tale!

- Tu unde te-ai nascut?
-  La spital.
- Dar ce ai avut?
Fiul lui Bula:
- Tata, mi-e frig!
Bula:
- Du-te in colt, ca-s 90 de grade!

Un barbat casatorit se hotaraste sa lucreze peste program pentru a
ramane singur cu secretara sa, o tipa foarte sexi.
Ii telefoneaza sotiei si inventeaza o scuza iar apoi o invita pe
secretara la cina.
Seara se dovedeste un succes iar cei doi sfarsesc in apartamentul secretarei.
Dupa doua ore de amor, tipul se duce in baie sa se aranjeze dar
ghinion, observa o pata vanata pe gat...rezultat al sarutarilor
senzualei secretarei.
Tipul intra in panica si incearca sa se gandeasca la o scuza pt. sotie .
Ajuns acasa imediat ce deschide usa cainele ii iese vesel in
intampinare. Imediat ii vine ideea salvatoare: se tranteste pe covor
simuland o lupta cu cainele apoi se ridica acoperindu-si gatul cu
mana:
- Ia uite, draga ce mi-a facut nebunul asta de caine!
-Tie? Asta e nimica toata! Uite ce mi-a facut mie la sani!, spuse tipa
descheindu-si bluza.
Intr-o zi regele calare prin imparatia sa.
La un moment dat intalneste un taran, care semana perfect cu el.
Regele il intreaba:
- Spune, omule, mama ta n-a lucrat la palat?
- Nu, Maiestate. Numai tatal meu ......!
Doi tigani la portile raiului.
Petre: - Nu va gasesc pe lista mea. O secunda sa ma duc la Dumnezeu sa
il intreb de voi.
-Doamne, spuse Petre dupa ce intra la Dumnezeu in birou, sunt doi
tigani la portile raiului si vor sa intre !
-Trimite-i la dracu ! Nu au ce cauta aici !
Dupa cateva minute Petre intra din nou intr-un suflet in biroul Domnului:
-Doamne, au disparut ....... !
-Cine, tiganii??
-Nu. Portile raiului !
Iubitule, te rog să mă înţelegi! Abia ne-am căsătorit. Nu-mi este uşor
să mă despart de obiceiurile mele de fată. Cel puţin, nu imediat.
- Nici nu e nevoie. Continuă să ceri bani de la ai tăi, ca şi cum
nimic nu s-ar fi schimbat!

Sotia se intoarce de la shopping si-i spune sotului:
-Am doua vesti pentru tine. Cea proasta: am cheltuit toti banii. Cea
buna: te iubesc asa sarac cum esti!

Avertisment!!!
Rochiile mulate încetinesc circulația sângelui la femei.
Și o accelerează la bărbați.


cantareti si melodii din toate timpurile



Dati clik mai jos:
Toti cantaretii, toate melodiile din toate timpurile - ALL SINGERS AND SONGS,
Muzica, video si text
 
 

imagini din Tara Sfanta

E X C E P T I O N A L  & . . .   P E S T E   A Ş T E P T Ă R I ! . . .
שולח: 
נושא: Tara Sfanta - 72 poze in... 3D





recomandari bloguri din lumeamare

http://lumeamare.ro/blogroll/
http://www.finnish.ro/
http://lumeamare.ro/2012/10/01/22-de-bloguri-de-travel-din-romania-despre-proiect/

scrisoarea a III-a moderna

Scrisoarea III 
Iata vine-un jeep pe strada, cu un girofar pe el,
Baiazid statea in dreapta si rosti catre sofer:
"Sper ca Mircea sa ajunga, sa nu-ntarzie din nou.
Ia vezi daca-a tras masina, langa gura de metrou..".
"-N-a venit Maria Ta, zise el privind in jur...."
"-Si mi-a zis ca fix la 12 ne vedem langa Carrefour".

Asteptand vreo 5 minute , isi pierdu orice rabdare,
Si trimite bodiguarzii sa se uite prin parcare
La un semn (curba la dreapta), se opreste un X5.
Si din el coboara Mircea, in bermude si opinci.
Printre turci porni agale, si privindu-i cu nesat,
Le-arata un "Sony Vaio", care-l tine la subrat.
Agitat , la el in jeep, si-mbracat tot in civil,
Baiazid nu mai rezista si il suna pe mobil:

"-Tu esti Mircea?"
..."-Da-mparate, am uitat sa iti dau bip,
Dar am stat mult la Rovine , era coada la Agip.
Nici n-am nimerit din prima, ca nu vin aici prea des,
Si-am luat-o ... pe centura, indrumat de GPS!
Acum am parcat masina. Unde esti?, ca vin la tine..."

"-Sunt la mine in masina si te vad, te-ndrepti spre mine".
Si de-ndata ajunse Mircea si urca la turc in jeep.
Si-ncepu sa ii explice ca nu vrea, cu nici un chip
Sa isi stranga intreaga oaste la Rovine in campii,
Si sa lupte pan' la moarte cu ai turcului spahii.

"-Baiazide, sti ca-i criza, si-acum viata-i foarte grea,
Ma gandeam ca sa ne batem,... dar la "Heroes " in retea.
Sau in loc sa cuceresti, cu armate-al meu popor,
Nu ai vrea , daca ai wireless , sa jucam "conQUIZtador"?

"-Cum cand turcii-mi sunt in vama , si-am venit din Istambul,
Tu nu vrei ca sa ne batem, ca nu ti se pare "cool"?
Eu nu-s disperat ca tine sa stau nopti intregi pe net,
Eu traiesc in realitate, si nu e nici un secret
Ca am fost in multe lupte : Varna , Tilsit sau Oituz..."

"-Pai eu sunt online tot timpul, nu puteai sa dai un "buzz"??"
"-Mircea!!! Vin c-o intreaga oaste, iar tu faci misto de noi..,
Maine sunt aici cu turcii si-ti declar de-acum razboi".

"-Cum vrei tu, marite pasa, eu speram sa ma-ntelegi,
Caci de-ajungem la cutite, voi nu mai plecati intregi.
N-as vrea sa pun pe "YouTube", cu-ai tai morti, videoclipuri,
Nici ca Dunarea sa-nnece spumegand a tale jeep-uri.
Dar, de asta ti-e dorinta, maine ne vedem la lupta,
Si-ti promit ca pleci d-aici cel putin c-o mana rupta".
Si zicand acestea Mircea, il lasa pe Baiazid.
Si trantindu-i portiera el pleca la pas grabit.
Cand ajunse la masina, gasi-n geam , pe-un bilet scris:
"Scuze.V-am blocat o roata, c-ati parcat pe interzis"...

Si da Mircea multe mailuri, sms-uri, mii de "bip"-uri,
Ca sa-si stranga toti ostenii si sa ii indese-n "Jeep"-uri.
Demarand in mare tromba, se-ndreptara spre Rovine,
Dar aici gasira turcii, toti cu pantalonii-n vine!
Toti vaitandu-se de moarte, ghemuiti prin iarba scurta
Rezemati de cate-un ciot, si tinandu-se de burta.

"-Baiazid , hai sa ne batem...!! , Unde esti, de ce nu vii?"

"-Mi-am scos in oras ostenii, si i-am dus la KFC.
Si-am mancat cu poft-aseara, tot ce ni s-a pus pe masa..."
Raspunse-ncordat sultanul dintro tufa mai retrasa.
"-N-am stiut ca la "fast-foud"-uri nu e bine sa mananci,
Mai ales in Romania , fiindca risti sa pleci pe "branci"...
Nu mai vreau ca sa ne batem, iarta-ma a fost o farsa.
Da-ne niste "triferment" si-o sa facem cale-ntoarsa"...

Si asa a scapat Mircea de o lupta la Rovine.
Deci se vede pan-la urma ca "fast-food"-ul face bine.
Asta-i tot...Dar fiti voi siguri ca Istoria o sa zica:
"Turcii l-au vazut pe Mircea si-au facut pe ei de frica"...

adrese utile muzee


IF YOU ARE A "NEW YORKER" OR HAVE EVER BEEN THERE, THIS IS A MUST SEE.
 
Exceptional !
Daca dai click pe "Plateforme", vei fi incantat sa scapi de
zgomotul stradal si sa ascultzi in deplina liniste ciripitul
pasarilor.
Click si pe"Nef"-se intra in catedrala unde veti avea concert
de orga.Click si pe sagetile galbene care devin rosii si...veti
vedea...

Un site superbe pour visiter la cathédrale sous tous ses angles.
A ne pas rater !

http://www.juste-pour-voir.eu/20100124Cathedrale/
 
Narcis Ianau in Italia Canta cu Al Bano
 
Orice lucrare din oricare muzeu se poate privi in detaliu mergand pana la evidenta "tushei" de pensula sau urmele daltii in marmura statuilor.
De asemenea, orase, peisaje de mare interes se pot privi panoramic si, cu ochelarii de relief, in 3D !!
URMARITI LINKURILE CU MUZEE DE MAI JOS, SUNT UIMITOARE!

EVEREST : --- http://www.panoramas.dk/fullscreen2/full22.html
PARQUE OLIMPICO DE MUNICH :--- http://www.panoramas.dk/2008/olympics/munich-olympic-park.html
LAGO MORAINE :--- http://www.virtualparks.org/scenes/ZNcQpKgkII0RQsuoiWuE5JQ.html
ROMA:--- http://www.panorama360.es/europa/italia/RomaFromSanPietroQTVR.html
YELLOSTONE:--http://www.panorama360.es/america/usa/PrismaticPoolKrpano/PrismaticPool.html
GRECIA:---http://www.fullscreen360.com/greece-oia.html
ALARCÓN:--- http://www.panorama360.es/europa/spain/AlarconQTVR.html
FESTIVAL INTERNACIONAL DEL GLOBO ( BRISTOL ) :--- http://www.panoramas.dk/2008/flash/bristol-ballon-festival.html
LAGO ANNECY :--- http://www.panoramas.dk/2009/lake-annecy-paragliding.html
TIME SQUARE (AÑO NUEVO):---http://www.panoramas.dk/New-Year/times-square.html
SIDNEY :--- http://www.preview.com/
NEW YORK :--- http://www.pixelcase.com.au/vr/2009/newyork/
CAPILLA SIXTINA:--- http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/index.html
PLAZA DE SAN MARCOS :--- http://www.360venezia.com/panorama/san_marco_notte.htm
SUEDIA: --- http://www.sweden.se/panos/day3/view-lg/embed.html
CASTILLO DE BUDAPEST:--- http://www.gillesvidal.com/sziget2008/budapestchateau.htm
BIBLIOTECA:--- http://www.papervision3d.org/demos/panorama/
GRAN CAÑÓN:---http://www.panorama360.es/america/usa/HorseShoeBendKrpano/HorseShoeBend_krpano_Grande.html
GRAN CAÑÓN:---http://www.panorama360.es/america/usa/GrandCanyonKrpano/GrandCanyon.html
ES CALÓ DE SAN AGUSTI:---http://www.panorama360.es/europa/spain/EsCaloFormenteraKrpano/EsCaloFormentera.html

Cei care au vrut să viziteze marile muzee ale lumii, dar nu au dispus niciodată de banii necesari o pot face acum graţie unui nou proiect Google.
Astfel, Muzeul Metropolitan de Artă din New York , Palatul Versailles sau Muzeul Van Gogh din Amsterdam pot fi vizitate din propriul fotoliu.
Google a lansat Art Project - o colaborare unică cu unele dintre cele mai apreciate muzee de artă din lume, prin care pasionaţii de artă pot vedea online peste o mie de lucrări în cel mai mic detaliu.
În ultimele 18 luni, Google a lucrat împreună cu 18 muzee, rezultatul fiind disponibil la www.googleartproject.com.
Munca a implicat fotografiere la rezoluţie foarte mare a lucrărilor de artă dar şi realizarea de colaje fotografice din peste o mie de fotografii. De asemenea, acest proiect a dezvoltat şi un tur virtual de 360 de grade a diferitelor galerii individuale, folosind tehnologie Street View pentru interioare.
Prin intermediul acestui proiect, oricine, de oriunde din lume va putea să înveţe despre istorie şi artă, cu un singur click.
Guys, instead of going to museums we can sit at home at enjoy famous art all over the world!http://www.googleartproject.com/museums/altesnational


Portretul Romaniei Interbelice
http://romaniainterbelica.memoria.ro/index.html

este concentrata multa informatie-un adevarat izvor.....pagina despre Romania este actualizata la nivelul dec.2010;
Haideti sa mai aruncam o privire si in beneficiul spiritului....
http://www.scientia.ro/start.html

Istoria Universului (I)
http://www.scientia.ro/univers/47-astronomie/757-istoria-universului-partea-1.html
Istoria Universului (II)
http://www.scientia.ro/univers/47-astronomie/760-istoria-universului-2.html

Istoria Universului (III)
http://www.scientia.ro/biologie/67-evolutionism/761-istoria-universului-3.html

Istoria Universului (IV)
http://www.scientia.ro/biologie/67-evolutionism/771-istoria-universului-4.html
Istoria Universului (V)
http://www.scientia.ro/biologie/67-evolutionism/772-istoria-universului-5.html
Istoria Universului (VI)
http://www.scientia.ro/biologie/67-evolutionism/773-istoria-universului-6.html
Istoria Universului (VII)
http://www.scientia.ro/stiinta-la-minut/48-scurta-istorie-descoperiri-stiintifice/774-istoria-universului-7.html alte articole:Universul, aşa cum nu l-aţi mai văzut
http://www.scientia.ro/blogul-scientiaro/944-universul-asa-cum-nu-l-ati-mai-vazut.htmlFotografii superbe ale aurorei boreale
http://www.flickr.com/photos/salomonsen/Foarte scurtă istorie a ştiinţei (1)
http://www.scientia.ro/stiinta-la-minut/48-scurta-istorie-descoperiri-stiintifice/719-istoria-descoperirilor-stiintifice-1.html
(in 6 parti deocamdata, in josul paginii este afisata continuarea, ex.
Scurtă istorie a ştiinţei, partea a 2-a)Cum funcţionează acupunctura?
http://www.scientia.ro/stiinta-la-minut/48-scurta-istorie-descoperiri-stiintifice/286-cum-functioneaza-acupunctura.htmlMarea teoremă a lui Fermat (1)
http://www.scientia.ro/stiinta-la-minut/48-scurta-istorie-descoperiri-stiintifice/837-marea-teorema-a-lui-fermat-matematica-la-superlativ-1.htmlHenri Coandă - realizatorul primului avion cu reacţie
http://www.scientia.ro/stiinta-la-minut/48-scurta-istorie-descoperiri-stiintifice/450-henri-coanda-realizatorul-primului-avion-cu-reactie.htmlTelescopul lui Galileo Galilei - 400 de ani
http://www.scientia.ro/stiinta-la-minut/48-scurta-istorie-descoperiri-stiintifice/382-400-de-ani-de-la-constructia-telescopului-lui-galileo-galilei.html
si filmulete de pe youtube lb.ro
(vedeti in partea dreapta a ecranului) http://www.youtube.com/watch?v=SxLlJt14fCY&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=nVPehpoyPHY&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=DDf0f7ulvgg&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=eVr09DyyDjI&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=r6rpapKBUE0&feature=related

CLICK ON:
http://www.personality.com.ro/

S-a deschis, la Ploiesti , primul muzeu virtual din Romania ,
MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC
O adevarata enciclopedie -
Absolut fascinant si incredibil acest muzeu virtual Deschideti si va minunati cati graficieni ai lumii au putut participa !!!
Toata admiratia pentru Nicolae Ionita si Republica Virtuala de la
Ploiesti !
Muzeul, pentru care s-a strans material in ultimii zece ani, pune in valoare lucrarile a peste 1.500 de artisti plastici din 127 de tari. Pentru inceput muzeul va avea deschise 150 de sali de expozitii (pagini web) urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa creasca la peste 1.000.
Vizitatorii vor putea admira portrete, ilustratii, caricaturi, comentarii grafice si tot ceea ce pentru un artist plastic strain poate inseamna ROMANIA prin ceea ce are ea mai semnificativ: personalitatile reprezentative ale neamului romanesc. Vor fi aduse in atentia vizitatorilor cele mai importante 250 de personalitati nationale asa cum au fost ele receptate de unii dintre cei mai importanti artisti plastici din lume, fara prejudecati si fara pareri preconcepute.
COLECTIA CARAGIALE, cea mai mare colectie din lume de portrete ale unei personalitati a culturii universale, pentru prima data pusa in intregime la dispozitia celor interesati la adresa web
http://www.personality.com.ro/caragiale.htm
Muzeul ofera pentru achizitie, in paginile ANTICARIAT, exponate rarisime, dintre care unele nu pot fi gasite in nici un alt loc din lume. In acest sens va propunem in primul rand anticariatele
CARAGIALE si EMINESCU
http://www.personality.com.ro/car_antic_1.htm si
http://www.personality.com.ro/emin_antic.htm )MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC este un web site cu mii de imagini. Daca computerul dumneavoastra este mai vechi, cu resurse limitate, este posibil ca multe din aceste imagini sa nu se deschida. Vizitati MUZEUL VIRTUAL AL NEAMULUI ROMANESC:
un proiect cultural proiectat, realizat si finantat de caricaturistul ploiestean Nicolae Ionita. INTRAREA LIBERA!



Dictionar in 43 de limbi!


Filme spirituale, subtitrare in romana

http://www.spiritus.ro/video/filme_si_documentare.htm


un site interesant
http://www.lovendal.net/
Miscand sageata mousului, veti vedea fiecare parte a Capelei Sixtine, pictata de Michelangelo.
in coltul din stanga jos apasati pe plus pentru a apropia imaginea si pe minus, pentru a o indeparta.
http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/index.html


Brand de tara - Romania

http://www.patrimoniuromanesc.ro/
Este in limba romana si engleza, are 882 de imagini, impartite in 43 de galerii, care se incarca individual, asa ca va trebui asteptat citeva secunde la fiecare galerie, cand se incarca prima data.
Contine poze din toate sit-urile romanesti declarate patrimoniu UNESCO.
A fost creat de o persoana pasionata, cu un efort intins pe o durata de trei ani, din resurse financiare proprii.
Jos, sub fotografii, in stanga sagetilor de inainte si inapoi este un mic buton info (I) cu date despre locurile prezentate!
Fiecare poza poate fi marita cu clic dreapta si "zoom in".

O adevarata enciclopedie.
Dati click pe data din calendar si veti afla evenimentele importante care s-au petrecut pe data respectiva.
Tablouri, documente, harti, fotografii vechi...

http://www.lessignets.com/signetsdiane/calendrier/index.htm
Interesant pentru noi toti, merita studiat, este interesant.

http://romaniainterbelica.memoria.ro/index.html
Hartile imperiilor:

http://www.mapsofwar.com/images/EMPIRE17.swf


O adevarata enciclopedie turistica!
1º Clic en la Ciudad que deseais ver 2º Clic en la fotografia a observar 3º Clic en Tamaño grande Ciudades de Europa Innsbruck <http://www.imagensviagens.com/innsbruck.htm>
Toulouse <http://www.imagensviagens.com/toulouse.htm>
Assis <http://www.imagensviagens.com/assissi.htm>
York <http://www.imagensviagens.com/york.htm>
Moscou <http://www.imagensviagens.com/moscou.htm>
Salzburgh <http://www..imagensviagens.com/salzburgh.htm>
Helsinque <http://www.imagensviagens.com/helsinque.htm>
Munique <http://www.imagensviagens.com/munique.htm>
Cardiff <http://www.imagensviagens.com/cardiff.htm>
Reims <http://www.imagensviagens..com/reims.htm>
Bruxelas <http://www.imagensviagens.com/bruxelas..htm>
Oslo <http://www.imagensviagens.com/oslo.htm>
Brugge <http://www.imagensviagens.com/brugge.htm>
São Petersburgo <http://www.imagensviagens.com/saopetersburgo.htm>
Blackpool <http://www.imagensviagens.com/blackpool.htm>
Talin <http://www.imagensviagens.com/talin.htm>
Luxemburgo <http://www.imagensviagens.com/luxemburgo.htm>
Roma <http://www.imagensviagens.com/roma.htm>
Heidelberg <http://www.imagensviagens.com/heidelberg.htm>
Chamonix <http://www.imagensviagens.com/chamonix.htm>
Varsóvia <http://www.imagensviagens.com/varsovia.htm>
Florença <http://www.imagensviagens.com/firenze.htm>
Bath <http://www.imagensviagens.com/bath.htm>
Bratislava <http://www.imagensviagens.com/bratislava.htm>
Istambul <http://www.imagensviagens.com/istambul.htm>
Amsterdam <http://www.imagensviagens.com/amsterdam.htm>
Rouen <http://www.imagensviagens.com/rouen.htm>
Oxford <http://www.imagensviagens.com/oxford.htm>
Cambridge <http://www.imagensviagens.com/cambridge..htm>
Brighton <http://www.imagensviagens.com/brighton.htm>
Berlin <http://www.imagensviagens.com/berlin.htm>
Madri <http://www.imagensviagens.com/madrid.htm>
Viena <http://www.imagensviagens.com/viena.htm>
Köln <http://www.imagensviagens.com/koln.htm>
Portsmouth <http://www.imagensviagens.com/portsmouth.htm>
Estocolmo <http://www.imagensviagens.com/estocolmo.htm>
Manchester <http://www.imagensviagens.com/manchester.htm>
Londres <http://www..imagensviagens.com/londres.htm>
Paris <http://www.imagensviagens.com/paris.htm>
Atenas <http://www.imagensviagens.com/atenas.htm>
Praga <http://www.imagensviagens.com/praga.htm>
Budapeste <http://www.imagensviagens.com/budapeste.htm>
Veneza <http://www.imagensviagens.com/veneza.htm>
Winchester <http://www.imagensviagens.com/winchester.htm>
Chester <http://www.imagensviagens.com/chester.htm>
Liverpool <http://www.imagensviagens.com/liverpool.htm>
Liechtenstein <http://www.imagensviagens.com/liechtenstein.htm>
Düsseldorf <http://www.imagensviagens.com/dusseldorf.htm>
Inverness <http://www.imagensviagens.com/inverness.htm>
Saint Malo <http://www.imagensviagens.com/stmalo.htm>
Frankfurt <http://www.imagensviagens.com/frankfurt.htm>
Edinburgh <http://www.imagensviagens.com/edinburgh.htm>
Glasgow <http://www.imagensviagens.com/glasgow.htm>
Copenhagen <http://www.imagensviagens.com/copenhagen.htm>
Zurich <http://www.imagensviagens.com/zurich.htm>
Lisboa <http://www.imagensviagens.com/lisboa.htm>
Grenoble <http://www.imagensviagens.com/grenoble.htm>
Cuidades de América Saint Louis <http://www.viagensimagens.com/stlouis.htm>
Dallas <http://www.viagensimagens.com/dallas.htm>
Allbuquerque <http://www.viagensimagens.com/albuquerque.htm>
Montreal <http://www.viagensimagens.com/montreal.htm>
San Diego <http://www.viagensimagens.com/sandiego.htm>
Quebec <http://www.viagensimagens.com/quebec.htm>
Phoenix <http://www.viagensimagens.com/phoenix.htm>
Atlanta <http://www.viagensimagens.com/atlanta.htm>
San Francisco <http://www.viagensimagens.com/sanfran.htm>
Orlando <http://www.viagensimagens.com/orlando.htm>
New Orleans <http://www.viagensimagens.com/neworleans.htm>
Miami <http://www.viagensimagens.com/miami.htm>
Bariloche <http://www.viagensimagens.com/bariloche.htm>
Toronto <http://www.viagensimagens.com/toronto.htm>
Houston <http://www.viagensimagens.com/houston.htm>
Chicago <http://www.viagensimagens.com/chicago.htm>
Las Vegas <http://www.viagensimagens.com/lasvegas.htm>
Los Angeles <http://www.viagensimagens.com/lax.htm>
Washington DC <http://www.viagensimagens.com/washington.htm>
Buenos Aires <http://www.viagensimagens.com/buenosaires.htm>
Vancouver <http://www.viagensimagens.com/vancouver.htm>
Portland <http://www.viagensimagens.com/portland.htm>
Seattle <http://www.viagensimagens.com/seattle.htm>
Victoria <http://www.viagensimagens.com/victoria_ca.htm>
Salt Lake City <http://www.viagensimagens.com/saltlake.htm>
New York City <http://www.viagensimagens.com/new_york_city..htm>
Kansas City <http://www.viagensimagens.com/kansascity.htm>
Ottawa <http://www.viagensimagens.com/ottawa.htm>Castelos e PaláciosAkershus <http://www.viagensimagens.com/cast_akershus.htm>
Amboise <http://www.viagensimagens.com/cast_amboise.htm>
Angers <http://www.viagensimagens.com/cast_angers.htm>
Arundel <http://www.viagensimagens.com/cast_arundel.htm>
Azay le Rideau <http://www.viagensimagens.com/cast_azaylerideau.htm>
Bamburgh <http://www.viagensimagens.com/cast_bamburgh.htm>
Beaumaris <http://www.viagensimagens.com/cast_beaumaris..htm>
Blackness <http://www..viagensimagens.com/cast_blackness.htm>
Blenheim <http://www.viagensimagens.com/cast_blenheim.htm>
Blois <http://www.viagensimagens.com/cast_blois.htm>
Bodiam <http://www.viagensimagens.com/cast_bodiam.htm>
Budavari <http://www.viagensimagens.com/cast_budavari.htm>
Caernarfon <http://www.viagensimagens.com/cast_caernarfon.htm>
Caerphilly <http://www.viagensimagens.com/cast_caerphilly.htm>
Cardiff <http://www.viagensimagens.com/cast_cardiff.htm>
Carlisle <http://www.viagensimagens.com/cast_carlisle.htm>
Chambord <http://www.viagensimagens.com/cast_chambord.htm>
Charlottenburg <http://www.viagensimagens.com/cast_charlettenburgh.htm>
Chantilly <http://www.viagensimagens.com/cast_chantilly.htm>
Chenonceau <http://www.viagensimagens.com/cast_chenonceau.htm>
Chepstow <http://www.viagensimagens.com/cast_chepstow.htm>
Cliffords <http://www.viagensimagens.com/cast_clifffords.htm>
Conciergerie <http://www.viagensimagens.com/cast_conciergerie.htm>
Conwy <http://www.viagensimagens.com/cast_conwy.htm>
Criccieth <http://www.viagensimagens.com/cast_criccieth.htm>
Doune <http://www.viagensimagens.com/cast_doune.htm>
Dover <http://www.viagensimagens.com/cast_dover.htm>
Edinburgh <http://www.viagensimagens.com/cast_edinburgh.htm>
Ewloe <http://www.viagensimagens..com/cast_ewloe.htm>
Fontainebleau <http://www.viagensimagens.com/cast_fontainebleu.htm>
Frederiksborg<http://www.viagensimagens.com/cast_frederiksborg.htm>
Glamis <http://www.viagensimagens.com/cast_glamis.htm>
Hampt Court <http://www.viagensimagens.com/cast_hamptoncourt.htm>
Harlech <http://www.viagensimagens.com/cast_harlech.htm>
Hatfield <http://www.viagensimagens.com/cast_hatfieldhouse.htm>
Heidelberg <http://www.viagensimagens.com/cast_heidelberg.htm>
Hever <http://www.viagensimagens.com/cast_hever.htm>
Hohenschwagau <http://www.viagensimagens.com/cast_hohenschwangau.htm>
Langeais <http://www.viagensimagens.com/cast_langeais.htm>
Leeds <http://www.viagensimagens.com/cast_leeds.htm>
Linlithgow <http://www.viagensimagens.com/cast_linlithgow.htm>
London Tower <http://www.viagensimagens.com/cast_londontower.htm>
Neuschwanstein <http://www.viagensimagens.com/cast_neuschwanstein..htm>
Newcastle <http://www.viagensimagens.com/cast_newcastle.htm>
Norwich <http://www.viagensimagens.com/cast_norwich.htm>
Nottingham <http://www..viagensimagens.com/cast_nottingham.htm>
Nymphenburg <http://www.viagensimagens.com/cast_nymphenburg..htm>
Pena <http://www.viagensimagens.com/cast_pena.htm>
Penshurst <http://www.viagensimagens.com/cast_penshurst.htm>
Pierrefonds <http://www.viagensimagens.com/cast_pierrefonds.htm>
Prazsky <http://www.viagensimagens.com/cast_praga.htm>
São Jorge <http://www.viagensimagens.com/cast_saojorge.htm>
Schonbrunn <http://www.viagensimagens.com/cast_schonbrunn.htm>
Scone <http://www.viagensimagens.com/cast_scone.htm>
Southsea <http://www.viagensimagens.com/cast_southsea.htm>
Stirling <http://www.viagensimagens.com/cast_stirling.htm>
Tonbridge <http://www.viagensimagens...com/cast_tonbridge.htm>
Urquhart <http://www.viagensimagens.com/cast_urquhart.htm>
Versalhes <http://www.viagensimagens.com/cast_versalhes.htm>
Villandry <http://www.viagensimagens.com/cast_villandry.htm>
Vincennes <http://www.viagensimagens.com/cast_vincennes.htm>
Warwick <http://www.viagensimagens.com/cast_warwick.htm>
Wilanow <http://www.viagensimagens.com/cast_wilanow.htm>
Windsor <http://www.viagensimagens.com/cast_windsor.htm>


ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini