duminică, 21 aprilie 2013

GreenFair revine 27-28.04.2013

de Florii la Green Hours de pe Calea Victoriei, detalii pe blog-ul lor si pe g+

targuri anticari Universitate de vineri - duminica toata vara

la Vioara sparta - corturi cu anticari si hand-made, dar si la Sutu
vizitat, a meritat, recomand
era si 1 banner de reclama in zona Vioarei - Spital

recomandari de la Vacante la tara

http://www.vacantelatara.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1258
http://www.vacantelatara.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=1251

filosofice

Bei o cafea cu mine?   Un profesor de filosofie stătea în fata clasei având pe catedră câteva lucruri. Când ora a început, fără să spună un cuvânt, a luat un borcan mare gol, pe care l-a umplut cu mingi de tenis. I-a întrebat pe studenti dacă borcanul este plin si acestia au convenit că era. Profesorul a luat atunci o cutie cu pietricele pe care le-a turnat în borcan, scuturându-l usor. Pietricelele au umplut golurile dintre mingile de tenis. I-a întrebat din nou pe studenti dacă borcanul era plin iar acestia au fost de acord că era. Profesorul a luat după aceea o cutie cu nisip pe care l-a turnat în borcan. Firesc nisipul a umplut de tot borcanul. I-a întrebat din nou pe studenti cum stătea treaba iar acestia au răspuns în cor "pliiin"!  Profesorul a scos de sub catedră două cesti cu cafea pe care le-a turnat în borcan umplându-l de această dată definitiv. Studentii au râs.. După ce hohotele s-au domolit, profesorul spus: "Acum as dori să întelegeti că acest borcan reprezintă viata voastră. Mingiile de tenis reprezintă lucrurile importante pentru voi: familie, copii, sănătate, prieteni si pasiunile voastre. Dacă totul ar fi pierdut în afară de acestea, viata voastră ar fi tot plină.
Pietricelele sunt celelalte lucruri care contează pentru voi: serviciul, casa, masina, iar nisipul e restul lucrurilor mărunte. Dacă veti începe cu nisipul, nu veti mai avea unde să puneti mingile de tenis si pietricelele. La fel si în viată, dacă îti irosesti tot timpul si energia pentru lucrurile mici, nu vei avea niciodată timp pentru lucrurile importante pentru tine. Acordă atentie lucurilor importante pentru fericirea ta. Joacă-te cu copiii, iesi cu sotia în oras la cină, joacă tenis, vei avea suficient timp altă dată să faci curat sau să repari cine stie ce dispozitiv. Ai, în primul rând grijă de mingiile de tenis, ele contează cu adevărat. Stabileste-ti prioritătile, restul e doar nisip.."  Unul dintre studenti a ridicat mâna interesându-se ce reprezentau cele două căni de cafea. Profesorul a zâmbit:   
"Mă bucur că întrebi asta, ele vor doar să arate că, oricât de plină ar părea viata ta, e loc întotdeauna pentru două căni de cafea, împreună cu un prieten." Împărtăseste acest mesaj  cuiva drag ,..  eu tocmai am făcut-o.....

banc super-tare!

Eram afară când şeful şi-a parcat BMW-ul nou- nouţ şi i-am spus:- E marfă maşina asta, şefu' !
- Ei bine, mi-a spus în timp ce o admiram, dacă o să faci eforturi, 
o să munceşti din greu şi o să stai peste program, la anu' o să am una şi mai tare.  

FIFITUT 22-25.04.2013 Timisoara

DE IMPROVIZAȚIE TEATRALĂ UNIVERSITARĂ DIN TIMIȘOARA
22 -25 aprilie 2013, Timișoara
 
Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional Francofon de Improvizație și Teatru Universitar din Timișoara (FIFITUT) propune publicului spectacole de improvizație teatrală realizate de actori din diferite universități din România sau din străinătate.
 
FIFITUT permite răspândirea culturii francofone în orașul și în regiunea Timișoara. Proiectul este foarte ambițios deoarece aduce la un loc trupe de teatru universitar din toată România (București, Cluj, Iași, Timișoara, Craiova, Baia Mare, Sibiu), precum și trupe de teatru din străinătate (Ungaria, Ucraina, Franța, Serbia, Valonia-Bruxelles).
 
Din programul FIFITUT :
§  o formare în teatrul de improvizație și în tehnicile de mimă și de lucru în spațiu ;
§  un campionat de meciuri de improvizație în fața publicului în diferite locuri din oraș timp de 4 zile ;
§  decernarea premiilor celor mai bune 3 actrițe / celor mai buni 3 actori din România ;
§  spectacole de teatru ale trupelor din Ucraina, Serbia și Franța (spectacole în limba franceză).
 
Jean-Marc Cuvelier, Director artistic al Ligii de improvizație din Belgia, va reprezenta Valonia-Bruxelles la acest Festival și va anima ateliere de formare în teatrul de improvizație. El a mai fost prezent în România pentru formări în teatrul de improvizație în cadrul unor stagii care au avut loc la București și la Constanța.

Programul complet al Festivalului și informații : Virgile Prod’homme, Responsabil cooperare educativă, virgile.prodhomme@institutfrancais-roumanie.com
 
Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați: Gabriela Dobre, gabrielawbb@rdsmail.ro și tel.: 021 314 06 65.
 
D’IMPROVISATION THEATRALE UNIVERSITAIRE DE TIMISOARA
22-25 avril 2013, Timisoara
 
La 6e édition du Festival International Francophone d'Improvisation et de Théâtre Universitaire de Timişoara (FIFITUT) propose au public des spectacles d’improvisation théâtrale réalisés par des acteurs des différentes universités de Roumanie et de l’étranger.
 
FIFITUT permet un grand rayonnement francophone sur la ville et la région de Timisoara.
Ce projet est très ambitieux puisqu’il regroupe des troupes de théâtre universitaire de toute la Roumanie (Bucarest, Cluj, Iasi, Timisoara, Craiova, Baia Mare, Sibiu), ainsi que des troupes de théâtre de l’étranger (Hongrie, Ukraine, France, Serbie, Wallonie-Bruxelles).
 
Au programme du FIFITUT :
§  une formation au théâtre d’improvisation et aux techniques de mimes et de travail sur l’espace ;
§  un championnat de matchs d’improvisation devant le public dans différents lieux de la ville sur 4 jours ; 
§  remise de prix aux trois meilleures acteurs / actrices de Roumanie ;
§  des représentations théâtrales de troupes d’Ukraine, Serbie et France (spectacles en français).
 
Jean-Marc Cuvelier, Directeur artistique de la Ligue d'improvisation belge, représentera Wallonie-Bruxelles à ce Festival et animera des ateliers de formation au théâtre de l’improvisation. Il a été présent en Roumanie plusieurs fois, pour former à l’improvisation lors de stages à Bucarest et à Constanta.

Le programme complet du Festival et informations : Virgile Prod’homme, Chargé de mission pour la coopération éducative, virgile.prodhomme@institutfrancais-roumanie.com
 
Plus d’information : Gabriela Dobre, Délégation Wallonie-Bruxelles, gabrielawbb@rdsmail.ro et tél.: +40 21 314 06 65.

22-28.04.2013 meniuri belgiene la Novotel

22 -28 aprilie 2013, București
 
Asociația Belgo-Română de Afaceri (BEROBA), în cooperare cu Ambasada Belgiei la București, Flanders Investment & Trade (FIT) și Agenția Valonă pentru Export (AWEX), organizează în perioada 22-28 aprilie 2013 Săptămăna belgiană la Hotelul Novotel (Calea Victoriei nr. 37, Sector 1, București).
 
Pe parcursul întregii săptămâni, un chef belgian va pregăti meniuri specifice, disponibile în fiecare zi pentru prânz sau cină. Diferite sortimente de berea belgiană vor fi servite la bar.
 
Programul săptămănii :
§  22 aprilie – Lansarea evenimentului;
§  23 aprilie – Intâlniri profesionale;
§  24 aprilie – Seara achizitorilor;
§  25 aprilie – Cină de gală;
§  27 aprilie – Ziua deschisă a companiilor belgiene;
§  28 aprilie – Brunch belgian.
 
Informații și programul complet: www.beroba.com
Rezervări: 021.308.85.30 sau H5558-PU@accor.com (Hotel Novotel)
 
Pentru informații suplimentare, nu ezitați să ne contactați: Gabriela Dobre, gabrielawbb@rdsmail.ro și tel.: 021 314 06 65.
 
22-28 avril 2013, Bucarest
 
L’Association Belgo-Roumaine d’Affaires (BEROBA), en coopération avec l’Ambassade de Belgique à Bucarest, Flanders Investment & Trade (FIT) et l’Agence Wallonne à l’Exportation (AWEX), organisent du 22 au 28 avril 2013 la Semaine belge à l’Hôtel Novotel (37, Calea Victoriei, Secteur 1, Bucarest).
 
Durant toute la semaine, un chef belge préparera des menus spécifiques, disponibles chaque jour pour le déjeuner ou le dîner. Différents types de bière belge seront servis au bar.
 
Le programme de la semaine :
§  22 avril – Lancement de l’événement ;
§  23 avril – Rencontres professionnelles ;
§  24 avril – Soirée des acheteurs ;
§  25 avril – Dîner de gala ;
§  26 avril – La journée ouverte des compagnies belges ;
§  27 avril – Brunch belge.
 
Informations et le programme complet : www.beroba.com
Réservations : 021.308.85.30 ou H5558-PU@accor.com (Hôtel Novotel)
 
Plus d’information : Gabriela Dobre, Délégation Wallonie-Bruxelles, gabrielawbb@rdsmail.ro et tél.: +40 21 314 06 65.

biserici din Italia 3D

Sunt superbe... cele trei Basilici si Capela Sixtina !
Bucurati-va de ele!
Pentru acest proiect, elevii au lucrat în Pennsylvania, doi ani. Ei au folosit un aparat de fotografiat cu o rezoluție tridimensională .... Munca lor a fost pusa pe internet, spre a o împărtăși cu alții. În acest fel puteți vedea detalii care, altfel, "cu ochiul liber", nu s-ar fi observat.

Faceți clic pe textul subliniat  mai jos. Folosiți butonul stânga al mousului pentru a defila / transfer de spațiu pentru a mări, CTRL, SHIFT.


În colțul din stânga jos al paginii + - pentru a mări / micșora imaginile de pe pereți și alte detalii.
 
http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/index.html
http://www.vatican.va/various/basiliche/san_pietro/vr_tour/index-en.html
http://www.vatican.va/various/basiliche/san_paolo/vr_tour/index-it.html
 http://www.vatican.va/various/basiliche/san_giovanni/vr_tour/Media/VR/Lateran_Nave1/index.html

salvatorul elefantilor

Lawrence Anthony, o legendă în Africa de Sud și autor a trei cărți, inclusiv bestsellerul Elephant Whisperer.
A salvat cu curaj fauna contra atrocităților salbatice ale omului, inclusiv s-a implicat in operatiunile curajoase de salvare a animalelor din grădinile zoologice din Bagdad, atunci când a fost invazia SUA în 2003 și a reabilitat elefanții in intreaga lume.

In 07 martie 2012 Lawrence Anthony a murit.
El lipseste soției, celor doi fii și doi nepoți si numerosilor elefanți.
La două zile după moartea sa, elefanții sălbatici s-au prezentat la el acasă in
două mari grupuri.
Alte turme sălbatice au sosit separat pentru a spune la revedere prietenului lor uman iubit.
Un total de 31 de elefanti au mers cu răbdare mai mult de 20 km pentru a ajunge la casa lui în Africa de Sud?
Martori la acest spectacol, oamenii au fost evident surprinsi nu numai de inteligenta suprema si exactitatea momentului in care acesti elefanti au realizat moartea lui Lawrence, dar mai ales prin aceasta manifestare de profunda emotie, pe care animalele iubite au aratat-o si au evocat-o intr-un mod organizat:
Un mars lent din zona habitatului lor pana la casa lui Lawrence, timp de cateva zile, in sir indian, dand o nota solemna.
Si atunci, cum au stiut de moartea lui Anthony acesti elefanti din rezervatie, care traiau intr-o zona indepartata a parcului ?
"Un om bun a murit subit " și la multi kilometri distanta, doua turme de elefanți,
care au descoperit că au pierdut un prieten drag, au început să se miște ca într-o procesiune solemnă, aproape "înmormântare" pana la casa persoanei decedate pentru a arata respect familiei sale.
"Dacă am putea avea o dovadă a interdependenței minunate a tuturor ființelor vii, cum ar fi cu elefanții din rezervatia Thula Thuja.
Inima unui om se oprește, și inima a sute de elefanți este în doliu.Inima acestui om a oferit vindecarea acestor elefanți, iar acum au venit să facă un omagiu afectuos prietenului lor. "
Soția lui Lawrence, Francoise, a fost deosebit de afectata, știind că elefanții nu s-au mai întors acasă de peste 3 ani!
Dar totuși, ei știau unde merg.
Elefantii, evident, au vrut să arate respectul lor profund și sa-si onoreze prietenul care le-a salvat viața, ramanand acolo, in fata casei timp de 2 zile și 2 nopți fără să mănânce nimic.
Apoi, într-o dimineață, au plecat.
NC
...binele daca-l faci pana si necuvantatoarele il inteleg si apreciaza.
Trebuie sa fii ceva mai mult decat bun, pentru a fi deajuns de bun .
 

Apel Donatii pentru 2 catelusi gasiti cu probleme neuronale

Bucuresti: donati pentru "robotei" si primiti un cadou!

"Robotzeii" sunt doi catelusi gasiti abandonati in Bucuresti, cu mari probleme locomotorii pe fond neuronal (cauza exacta nu o vom sti probabil niciodata).

Asa aratau "roboteii" cand i-am cunoscut, in Bucuresti: http://youtu.be/stNJutwNxCg
 

Asa arata acum, in refugiul pentru animale fara stapan la asociatiei APAM din Arad, care i-a preluat pe micuti in grija, neconditionat si cu multa dragoste si mai ales, cu constiinta faptului ca, foarte probabil, "roboteii" vor ramane acolo pentru tot restul vietii si ca vor necesita tratament permanent si ingrijiri speciale:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.448960731807236.95679.126840830685896&type=1

Dragostea si admiratia noastra fata de gestul oamenilor buni si frumosi de la APAM sunt infinite si pentru ca dorim sa  contribuim si noi, cu putinul pe care il putem oferi, la efortul si munca dansilor, va propunem urmatoarele:

Daca sunteti din Bucuresti sau judetul Ilfov si donati 100 de lei sau mai mult catre asociatia APAM, mentionand la destinatia platii "donatie pentru Robotei" si daca ne trimiteti dovada platii pe e-mail la adoptiedistanta@yahoo.com, noi va oferim cadou o sesiune foto pentru animalutul sau animalutele d-voastra de companiei, la domiciliu si/sau intr-o locatie aleasa.

Ca sa donati catre fundatia APAM, va stau la dispozitie urmatoarele:

PayPal: direct de pe website-ul APAM http://www.apam.ro/

Conturi bancare:

LEI          RO59 RZBR 0000 0600 08784912
EURO     RO04 RZBR 0000 0600 0891 0450
USD        RO51 RZBR 0000 0600 0891 0477

Deschise la Raiffeisen Bank, agentia Lipova, judet Arad, cod BIC RZBRROBU

Date de identificare:

Asociatia de Protectie a Animalelor Minis Arad
Tel: 0723-493130;
Adresa: Arad, Sat Minis, com Ghioroc
Cod fiscal: 20552360
E-mail: office@apam.ro

Va multumim mult, in numele "roboteilor" si asteptam cu nerabdare sa facem poze frumoase blanosilor d-voastra!

...Blănoşi pentru Acasă...: Profilul unui mincinos. NU ii dati animale in adop...

...Blănoşi pentru Acasă...: Profilul unui mincinos. NU ii dati animale in adop...: O cheama CALITU OANA ELENA sau IOANA. Locuieste in Bucuresti, in zona Obor/ Lizeanu. Sustine ca a mintit in legatura cu datele de identifi...

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini