vineri, 1 noiembrie 2013

recomandare atelier

Workshop Art&Hobby Center: Confectionarea felicitarilor, scrapbooking cu masina BigShot

http://arthobbycenter.blogspot.ro/2013/11/confectionarea-de-felicitari.html

Coloritoria: Targ de pentru Mosii de Toamna la Muzeul Taranului...

Coloritoria: Targ de pentru Mosii de Toamna la Muzeul Taranului...: Târg cu meşteşugari şi bucate tradiţionale,  pentru Moșii de Toamnă În perioada  1 – 3 noiembrie 2013 , vă invităm la târg, în curte...

4zampedisimpatia: Leggi della Fisica applicata ai Gatti

4zampedisimpatia: Leggi della Fisica applicata ai Gatti: 1 - Legge della Micio Inerzia Un gatto a riposo tende a rimanere a riposo, nonostante l'azione di una forza contraria - come l&#...

Tabby Cat Club: Howl-o-ween Pawty Hopping!

Tabby Cat Club: Howl-o-ween Pawty Hopping!: Me-Mwahhhahhahha-Ommmmm! Hey Efurryone, the whole pack, Me, Apollo, Kuruk, and Nalle are having a pawesome time pawty hopping all over the b...

...Blănoşi pentru Acasă...: Micul Aurel isi cauta casuta

...Blănoşi pentru Acasă...: Micul Aurel isi cauta casuta: Aurel a fost gasit pe malul unui lac. Mic, prietenos si cu lipici, nu i-a fost greu sa convinga pe cei care l-au gasit ca merita o sansa l...

revistele lunii noiembrie

multe si variate 

Beau Monde cu geanta/sal/portofel/etc

Avantaje - cosmetice

Femeia - unt corp

Unica - cosmetice, perie pentru par si inca ceva, etc

Glamour cu card reduceri pentru 4-10.11.2013

Marie Claire cu crema de maini Hymalaya la tub/gloss

dvd-uri cu desene animate la Gazeta Sporturilor

filme la J.N.si Libertatea




MARCATI IN AGENDA DE WEEKEND pt 2-3 NOIEMBRIE

EXPO FELINA LA SALA PALATULUI 2-3.11.2013

TARG LA MUZEUL ATRANULUI 1-3.11.2013

DALLES KILIPIRIM SI FESTIVAL SANATATE, PIETRE, CEAI, DULCIURI, COSMETICE ...

TARG PIATETA SF. ANTON CENTRUL VECHI HANDMADE+ANTICHITATI

despre lene pe mail

La 110 ani împliniţi recent, Reginald Dean, născut în Tunstall pe 4 noiembrie 1902, este cel mai bătrân bărbat din Marea Britanie. Trăieşte în Derbyshire din 1947, iar de-a lungul vieţii sale a fost martorul a două războaie mondiale, a fost preot în armata britanică şi învăţător timp de 10 ani, fiind căsătorit de 3 ori.
Rugat să-şi dezvăluie secretul longevităţii, seniorul a mărturisit candid: lenea!
Mulţi au crezut că e doar o glumă, însă studii recente vin să demonstreze că un consum mic de energie poate să ne ajute să trăim mult şi bine.
Persoanele care nu prea se înghesuie să muncească şi care au oroare de exerciţiile fizice bănuiau de multă vreme acest lucru, dar acum a fost confirmat de oamenii de ştiinţă: lenea prelungeşte viaţa!
Cei care se trezesc în zori şi sunt agitaţi toată ziua îşi pregătesc din tinereţe mormântul, susţine dr. Peter Axt, expert în sănătate publică, citat de Daily Mail. El recomandă să lenevim jumătate din timpul nostru liber, în loc să ne căznim să mergem la sală ori să facem jogging.
Dr. Peter Axt şi fiica sa, dr. Michaela Axt-Gadermann, au publicat o carte ("Bucuria Lenii: Cum s-o laşi mai moale şi să trăieşti mai mult") în care explică pe larg faptul că toţi oamenii posedă o cantitate limitată de "energie vitală" şi că viteza cu care este consumată, determină precis speranţa de viaţă a fiecărei persoane.
Cei doi mai spun că activităţile care sunt mari consumatoare de energie, precum "trasul de fiare" într-o sală de forţă, accelerează îmbătrânirea şi fac organismul mai susceptibil la îmbolnăvire. "Un stil de viaţă mai relaxat este important pentru sănătate...
Dacă ai o viaţă stresantă şi faci exerciţii fizice în exces, organismul produce hormoni care determină instalarea hipertensiunii", afirmă Axt-Gadermann.
Ea a adăugat că una dintre diferentele-cheie între oamenii mai leneşi şi cei hiperactivi este că organismele mai active produc mai mulţi "radicali liberi" molecule instabile de oxigen despre care se crede că ar accelera îmbătrânirea.
Mai mult, "lenea este, de asemenea, importantă pentru un sistem imunitar sănătos pentru că celulele specializate în apărarea organismului sunt mai puternice în condiţii de relaxare decât în situaţii de stres". Iar în timpul relaxării şi metabolismul este mai lent, producându-se mai puţini radicali liberi.
Atât Axt-Gadermann, 34 de ani, cât şi tatăl său, în vârstă de 65 de ani, au fost alergători de cursă lungă (fond), ceea ce le permite să susţină că vorbesc în cunoştinţă de cauză.
Totodată, ei afirmă că râsul este o alternativă mai sănătoasă decât alergarea sau exerciţiile fizice.
În carte, cei doi cercetători mai spun că lenea este foarte bună şi pentru creier. Asta pentru că exerciţiile fizice sau stresul duc la producerea unui excedent de cortizol, un hormon care vatămă neuronii provocând pierderi de memorie şi senilitate prematură.
“Lenea nu e nimic altceva decât o obişnuinţă de a te odihni înainte de a obosi” spunea Jules Renard. Iar butada, foarte reuşită, ar avea o mai mare aplicabilitate dacă societatea n-ar culpabiliza statul degeaba,
fie el şi pe termen foarte scurt, întreţinând totodată un veritabil cult al muncii asidue şi al activităţii fizice.
Nota Bene: Bătrânii noştrii spuneau despre o persoană leneşă: Ăsta trăieşte 100 de ani şi uite... s-a dovedit că aveau dreptate.
Lenea ca factor de progres al omenirii
Robert A. Heinlein, scriitor american de literatură științifico-fantastică, afirma că „progresul nu este realizat de către cei care se scoală devreme. Este realizat de oameni leneși care caută căi mai ușoare pentru a realiza ceva.”
Lenea în viziunea unui general de armată
Helmuth Karl Bernhard Graf von Moltke (1800 – 1891) a fost un general prusac Șeful Statului Major General (Großer Generalstab) al armatei prusace și un mare strateg. Imediat după numirea în funcție, a trecut la reforme, între care și modul de instruire și promovare a ofițerilor.
În acest scop, i-a evaluat după două criterii:
  • gradul de inteligență (de la proști la inteligenți) și
  • atitudinea față de muncă (de la leneși la harnici).
În baza acestor criterii, au rezultat patru grupe / tipuri de ofițeri:
  • A: prost și leneș
  • B: inteligent și harnic
  • C: prost și harnic
  • D: inteligent și leneș
Ofițerilor din categoria A, proști și leneși, le-a dat sarcini simple și repetitive. Aceștia nu mai puteau înainta în cariera militară. Este posibil ca într-o bună zi să le vină o idee bună, dar mai important, nu creează probleme.
Moltke considera că ofițerii din categoria B, inteligenți și harnici, erau obsedați de micromanagement (se pierd în mărunțișuri) și, prin urmare, sunt lideri de slabă calitate. Era posibilă o promovare, dar nu până la nivel de ofițeri de Stat Major. Acești ofițeri dădeau certitudinea că ordinele vor fi îndeplinite la timp și întocmai, în toate detaliile.
Ofițerii din categoria C, proști și harnici, erau considerați periculoși. Moltke afirma că aceștia ar trebui să fie supravegheați permanent, ceea ce este inacceptabil în armată. Deoarece ar fi putut crea probleme grave, greu de remediat, aceștia au fost scoși din armată.
Ofițerii din categoria D, inteligenți și leneși, erau cei pe care Moltke îi considera cei mai potriviți pentru cele mai înalte funcții de comandă. Acești ofițeri erau suficient de inteligenți ca să știe ce trebuie făcut, dar și suficient de leneși, pentru a găsi cea mai ușoară și simplă cale de a atinge obiectivul cerut.
Este adevărat că lenea singură nu este productivă. Ea trebuie combinată cu inteligența. Oamenii leneși și inteligenți au un avantaj în societate și sunt cei mai nimeriți pentru rolul de lider într-o organizație.

Lenea în viziunea unui comunist

O lucrare importantă care tratează subiectul este Le droit à la paresse: réfutation du droit au travail de 1848, scrisă de Paul Lafargue (1842 - 1911) în 1880 și tradusă pentru prima oară în română de Alexander Tendler, sub titlul Dreptul la lene.
În esență, autorul arată că marii industriași / patroni consideră că lenea nu este bună, deoarece muncitorii leneși le scad (patronilor) posibilitatea de a se îmbogăți tot mai mult. De aceea, prin publicitate, aceștia conving masele sa cumpere mai mult, astfel că, pentru a cumpăra mai mult, muncitorii vor munci mai mult, în final ajungând să fie epuizați fizic și înglodați în datorii.
Concluzia autorului este că, dacă am munci mai puțin fiecare dintre noi, am putea trăi toți mai bine, șomajul ar scădea – iar nivelul de viață al populației s-ar îmbunătăți. Dar nu ar mai câștiga atât de mult patronii.

bancuri

Ieri a fugit un raton de la grădina noastră zoologică. Cetăţenii care l-au văzut prin oraş sunt invitaţi să plătească zece shekeli la caseria grădinii zoologice.

Dacă îi reproşezi femeii nişte kilograme, ea o să-ţi reproşeze nişte...
centimetri

Inspectorul fiscal intră în magazinul lui Kantorovici:
- D-le Kantorovici, de ce nu plăteşti d-ta impozitul pe profit?
- Care profit, domn'le? Noi avem numai pierderi!
- Păi atunci din ce bani trăiţi?
- Înţelegi matale, sâmbătă magazinul e închis şi atunci n-avem pierderi...
Uite, din banii ăştia şi trăim!

- Toţi bărbaţii sunt nişte curvari - declară Roza.
- Chiar aşa, toţi?!
- Da' ce, parcă pe restu' poţi să-i numeşti bărbați?

- Rabinovici, cu ce-ţi hrăneşti d-ta curcanii?
- Da' de ce vă interesează?
- Pentru că aş vrea să slăbesc şi eu ca ei...

Într-o famile de evrei cu stare, era o fată mai prostuţă de felul ei.
O dată, mama fetei îl vede pe Ștrulic, care, după gard, îi smotocea şi îi
pupa cu foc progenitura.
- Ascultă Ștrulic, dacă o pupi pe Rașelica, sper că ai intenţii
serioase...
- Vai de mine, madame Wainsbein!... Da' ce, credeţi că eu o pup, aşa, de
plăcere?

- E adevărat că voi, la Bredicev, la orice întrebare răspundeţi cu o
întrebare?
- Ai remarcat şi d-ta chestia asta?

Vine d-l Cohen la „Biroul de Avocaţi: Rabinovici, Brechar, Weinstein, Lindman, Katz şi Ivanov”. El cere ca dosarul său să fie preluat
de Ivanov.
- Dar de ce, nu vreţi unul din ceilalţi parteneri? întreabă secretara.
- Ştiţi, parcă am mai multă încredere într-unul care a reuşit să se
strecoare într-așa o companie...

A dispărut nevasta lui Abram şi el se duce la Poliţie.
- Daţi-ne o descriere a soţiei dv.
- Cu o condiţie - dacă o găsiţi cumva pe Sara, să nu-i arătaţi descrierea
mea.

- Dragul meu, mă iubeşti?
- Da.
- Cât mă iubeşti?...
- Oricât ar părea de ciudat.

Trei broaşte şedeau pe o buturugă la o margine de lac. Una dintre ele s-a hotărât să sară în apă. Câte broaşte au mai rămas pe
buturugă?
Răspunsul corect - trei. A te hotărî şi a sări sunt două lucruri diferite.

Ieri mi-am descărcat sufletul... Astăzi nu-mi mai pot aminti unde...

Am cumpărat nişte tablete pentru stimularea inteligenţei, dar n-am reuşit să
deschid cutia.

Văd că nu reuşesc să vă schimb opinia, aşa că voi trece direct la
înjurături...

Soţul se întoarce din delegaţie cu două zile mai devreme.
Nevastă-sa în pragul uşii îi trage o palmă:
- Ce mă, mă crezi curvă?

- Dragul meu, crezi că pentru aniversarea noastră, un litru de vodcă ajunge?
- Mie da.

Când eu traversez strada, pisica neagră scuipă de trei ori peste umărul stâng.



Zâmbeste, nu fi rigid - nu lua viata prea în serios, oricum nu o sa iesi viu din ea !

Exista trei lucruri pe care le poti privi la nesfârsit: focul, apa si cum parcheaza o femeie!

Politistul catre sofer:
- Va rog sa coborati din masina!
-Sunt prea beat sa pot cobori, urca tu!

Dintii catre limba : - Daca te presam putin te putem taia !Limba : - O singura injuratura daca rostesc unei persoane zburati toti 32

Sotul catre sotie:
- Daca iti confisc fardurile te desfigurez!

Stiri din Spania:
Ieri în Pamplona, în timpul unei coride, în arena a cazut un turist rus beat, iar toreadorul a fost obligat sa lupte cu doi boi in acelasi timp.

-Doamne, de ce ai facut femeia atat de frumoasa?
-Ca sa te poti indragosti de ea.
-Si de ce ai facut-o atat de buna?
-Ca sa te poti indragosti de ea.
-Dar, Doamne, de ce ai facut-o atat de proasta?
-Ca sa se poata indragosti de tine!

De vânzare rochie de mireasa, frumoasa, fara mâneci, alba, marimea 46, voalul inclus, purtata o singura data, din greseala!

- Cum se spune in engleza: sotia a luat copiii si a plecat pentru o saptamana in vizita la soacra?
- YES !!!

Sotia:
- Draga azi dupa masa a cazut pendula de pe peretele din dormitor. Daca pica cu o clipa mai devreme, îi pica mamei în cap!
La care sotul enervat:
- Ti-am mai spus eu ca pendula aia ramâne mereu în urma…

-Tu o ajuti pe sotia ta la treburile casnice? ma intreaba un prieten
-Sigur, la toate!
-Da-mi un exemplu!
-Sa zicem vasele sau rufele. Ea le spala,iar eu le las sa se usuce!

- Si zici ca ai prins un crap de peste 11 kilograme, fara exagerare?- Fara.
- Si cu exagerare?
- Nu stiu, ca nu l-am cîntarit…

Companiile petroliere din Romania au fost amendate de Consiliul Concurentei. Cat a valorat amenda veti afla la urmatorul plin.

Un vînator intra într-un magazin de specialitate si întreaba:
- Aveti pantaloni de camuflaj?
- Avem, domnule, dar nu-i gasim!

I: De ce burlacii nu se ingrasa?
R: Pentru ca ei mananca doar jumatate din ce gatesc; cealalta jumatate ramane lipita de tigaie...

Eu nu inteleg de ce in parc scrie: ''Interzis animalelor!''. Ce, animalele pot citi?!

Într-o zi un batrân a luat un cos si s-a dus sa culeaga niste fructe din livada de lânga lac. Când a ajuns acolo a observat niste fetiscane care se scaldau. Fetele când l-au vazut au intrat repede în apa pâna la gât si au strigat la el: "Nu iesim din apa pâna nu pleci bosorog pervers!""Stati linistite" zice batrânul "nu sunt aici ca sa va vad dezbracate. Am venit doar sa dau de mâncare la crocodil."
Morala: Indiferent de vârsta, când vine vorba de femei dezbracate, barbatii se orienteaza rapid!

- Bai tiganilor, sunteti acuzati ca ati furat sinele de cale ferata!
- Noi??!...
- Ce mai conteaza, noi, vechi...important e ca voi le-ati furat!

Care este diferenta intre un detergent si o sectie de politie?
Intr-un detergent sunt cel putin doi agenti activi!

Elixirul Vietii pentru fiecare zodie

 

Te-ai gandit vreodata sa patrunzi in lumea fascinanta a alchimiei? Te-ai gandit ca intre alchimie si astrologie exista o legatura, pe cat de puternica pe atat de misterioasa? Iti propunem astazi sa spargem barierele prejudecatilor si ale timpurilor si sa deschidem portile unui univers inedit. Descopera un horoscop captivant, un horoscop… altfel. Este bazat pe unele dintre principiile mistice ale Evului Mediu care isi propuneau sa atinga transformarea metalelor simple in metale pretioase, dar si gasirea tineretii vesnice si a elixirului vietii.

Care este semnul tau zodiacal in horoscopul alchimist si ce tip de personalitate ai? Ce anume reprezinta pentru tine Elixirul Vietii? Descopera in ce zodie te afli in astrologia alchimista pornind de la un calcul numerologic extrem de simplu. Data de nastere este cea mai importanta in acest horoscop si calculele se fac in functie de ea. Se aduna toate cifrele existente in data de nastere si se reduc pana cand se ajunge la o singura cifra. Spre exemplu, o persoana nascuta in data de 10/ 5/ 1970, calculul se va face astfel. 10 /5 /1970 = 1+0+5+1+9+7+0 = 23. Se poate obtine o singura cifra sau se pot obtine doua cifre. In cel de-al doilea caz, precum avem si pentru persoana nascuta pe 10/5/1970 cele doua cifre se reduc la una singura. 23 se va reduce la o singura cifra: 23=2+3 =5.

Odata ce ai aflat care este numarul rezultat din data de nastere (o singura cifra!), arunca un ochi in tabelul de mai jos pentru a-ti afla zodia in Horoscopul Alchimist:

1 – ARGINT
2 – FIER
3 – MERCUR
4 – ZINC
5 – COSITOR
6 – PLUMB
7 - PLATINA
8 - CUPRU
9 – AUR

Cel nascut sub semnul Argintului

Argintul era un metal considerat nobil si valoros, preferatul celor privilegiati. El are o simbolistica bogata, iar unii ii numeau chiar ‘metalul zeilor”.
Cei care se afla in aceasta zodie au o personalitate fascinanta, sunt persoane tonice si pline de energie, cu o mare disponibilitate energetica si emotionala. Au harul de a-i vindeca pe ceilalti si in general un impact pozitiv asupra celor din jur. Ii pot influenta pe cei din jurul lor intr-un mod benefic, ajutandu-i sa devina oameni mai buni si scotand la suprafata ceea ce au ei mai bun. In preajma acestor oameni te simti bine, energic, reconfortant, revigorat. Si mai ales, ai sentimentul sigurantei si sentimentul ca esti inteles.
ELIXIRUL VIETII pentru cei nascuti sub semnul Argintul, solutia miraculoasa care iti va aduce satisfactie si fericire interioara, este conectarea la aceasta latura a ta. Trebuie sa intelegi si sa accepti ca esti Elixirul celorlalti.

Cel nascut sub semnul Fierului

Ca abundenta, Fierul este al zecelea element in univers, iar ca masa, este intaiul pe Pamant. Acest lucru ar trebui sa ne spuna poate ceva despre importanta majora a acestui metal in viata pe Pamant. Fierul are o simbolistica interesanta si era considerat inca din Evul Mediu un metal rece, dur, rezistent, asociat prin urmare principiilor masculinitatii si planetei Marte.
Cei nascuti in aceasta zodie au o personalitate puternica si reusesc in ceea ce-si propun. Sunt persoane directe, dure, autoritare, cu asteptari mari atat de la ele, cat si de la cei din jur. Sunt orgolioase si transante, insa daca stii sa le atingi punctul sensibil, ai langa tine un prieten pe viata, unul care ar fi dispus sa-si dea si viata pentru tine. Defectele lor sunt intransigenta si inflexibilitatea.
Tari prin natura lor, se pot transforma cu usurinta in protectori ai celor mai slabi. De fapt, acesta este si ELIXIRUL VIETII pentru ei. Sa inteleaga ca nu toti sunt puternici pe lumea aceasta si sa-i apere, stimuleze si protejeze pe cei mai putin puternici decat el. Este ceea ce ii va aduce adevarata satisfactie in aceasta viata.

Cel nascut sub semnul Mercurului

Niciun alt metal nu este perceput intr-o alta ipostaza mai atotcuprinzatoare decat mercurul. Mercurul era considerat in alchimie a fi material primordiala, metalul din care s-au format si nascut celelalte metale. Mercurul este asociat cu zeul Mercur (zeu cunoscut drept zeul mesager gratie rapiditatii si mobilitatii sale), dar si cu planeta Mercur.
Cei nascuti in zodia Mercurului sunt persoane flexibile, adaptabile, capabile sa se acomodeze cu usurinta si rapiditate diverselor circumstante si conditii la care sunt supusi. Sunt comunicativi si sociabili, dinamici si energici si placuti mai ales firii lor joviale si optimiste. Activi, te uimesc cu ritmul in care traiesc si cu promptitudinea cu care isi onoreaza activitatile. Ziua pare a avea 48 de ore pentru ei prin prisma lucrurilor pe care le fac.
ELIXIRUL VIETII pentru ei este acela de a crea si a suda legaturile intre oameni. Sunt cu adevarat fericiti si joviali atunci cand cei din jurul sau sunt la randul lor fericiti si joviali.

Cel nascut sub semnul Zincului

Cei nascuti in zodia Zincului sunt persoane echilibrate, insa sensibile. Au nevoie de sentimentul de siguranta si de confort dat de ceea ce inseamna un cuplu si o familie. Pentru ei, dragostea este elixirul vietii in sine si lucrul pentru care traiesc. Nu urasc singuratatea, dar nu isi doresc sa se afle pentru mult timp sub acest statut. Ei se simt fericiti atunci cand sunt iubiti si atunci cand traiesc in preajma altora. Au tendinta de a se interioriza si, atunci cand sunt singuri, de a se retrage in lumea lor interioara.
Sentimentele lor sunt intense. Sunt tandri, pasnici , creativi, meticulosi si iubesc linistea. Se lasa condusi de reguli si conventii sociale si isi doresc “sa fie in rand cu lumea.” Defectul lor principal este schimbarea brusca a starii de dispozitie. Sunt panicosi si prapastiosi uneori. Le place sa stie ca se pot bizuia pe o persoana de incredere.
ELIXIRUL VIETII lor este Iubirea. Iubirea este cea care ii face cu adevarat fericiti si prin ea isi gasesc implinirea in aceasta viata.

Cel nascut sub semnul Cositorului

Cositorul este un metal care i-a uimit si intrigat deopotriva pe practicantii alchimiei datorita “strigatului cositorului”, un sunet ciudat produs la indoirea unei bare de cositor. Alchimistii aveau o atitudine precauta fata de acest metal, un metal a carui substanta nu o intelegeau suficient.
Cei nascuti in zodia Cositorului sunt persoane misterioase si fascinante pentru marea majoritate a celor din jur. Au o prezenta asemanatoare unor magicieni: aici ii simti si ii vezi peste tot in jurul tau, chiar si cand nu te astepti, fie nu ii vezi cu lunile si te intrebi daca o sa-i mai vezi vreodata. Au un unghi profund din care privesc viata si sunt pasionali si plin de senzualitate chiar daca pastreaza aparenta tacerii. Intotdeauna sunt atrasi de ceea ce se afla dincolo de un lucru. Sunt atasati de principiile lor si le place sa exploreze ceea ce le ofera viata si sa isi testeze propriile limite. Adora sa descopere, insa nu se lasa usor descoperiti. Este ceea ce ii face atat de atractivi in ochii celorlalti.
ELIXIRUL VIETII lor? Misterul, dar si Descoperirea. Este ceea ce ii defineste, ceea ce este pentru ei aer, apa, hrana si fericire existentiala.

Cel nascut sub semnul Plumbului

Ca si simbol alchimist, Plumbul este conducator al intunericului, materie primara fara luciu. Acest metal era guvernat, conform filozofiei alchimiste, de planeta Saturn.
Cei nascuti in zodia Plumbului au o prezenta care se face cu usurinta remarcata. Extravertiti prin natura lor, sunt dinamici, ambitiosi si, in ciuda firii lor repezite, de foarte multe ori incapatanati si greoi. Au incredere in ei insisi, in capacitatile si valorile lor si acest lucru transpare din fiecare actiune si gest al lor. Au o capacitate de munca incredibila si nu se dau in laturi deloc atunci cand vine vorba de a-si asuma responsabilitatile. Sunt abrazivi uneori si, in ciuda faptului ca sunt navalnici, se mobilizeaza cu greu. Sinceri si directi, sunt considerati ca fiind grosolani si imprudenti de catre firile mai sensibile. Iubesc confortul si tintesc intotdeauna bunastarea materiala. Isi doresc o existenta comoda, civilizata si placuta.
Firi telurice, ELIXIRUL VIETII Lor este Bunastarea. Traiesc pentru a avea acest lucru si odata ce il au, isi pot vedea linistiti si de celelalte aspecte ale vietii lor, ingriijndu-se si de evolutia spirituala.

Cel nascut sub semnul Platinei

In universul simbolic si filozofic alchimist, Platina era perceputa ca fiind un alt metal pretios, o fuziune nobila intre argint si aur. Platina reprezinta determinarea, fermitatea, hotararea si curajul de a ne aduce manifestarile catre finalizare.
Cei nascuti sub zodia Platinei sub persoane ghidate de puterea vointei si de dorinta arzatoare de a realiza lucruri importante in viata lor si a celorlalti. In timp ce altii nu afla nici pana la sfarsitul vietii sensul a ceea ce-si doresc cu adevarat de viata, ei stiu de inca timpuriu, de la varste fragede. De obicei, drumul lor in viata le apare conturat si sigur, fara alte bifurcatii sau complicatii. In acelasi timp sunt generosi, cinstiti, capabili de sentimente inalte, dar si de spirit de abnegatie. Au gratie si distinctie in felul lor de a fi chiar daca li se reproseaza o anumita raceala si faptul de a-i tine pe ceilalti la distanta.
ELIXIRUL VIETII lor este urmarea propriului drum in viata, urmarea propriului destin. Daca li se impune un alt drum, daca circumstante nefavorabile le modifica traseul la care visau vor fi nefericiti.

Cel nascut sub semnul Cuprului

Probabil unul dintre cele mai vechi metale intrebuintate pe pamant, Cuprul este asociat planetei si Zeitei Venus. Datorita frumusetii sale lustruite si folosirii sale antice in fabricarea oglinzilor, Cuprul a fost asociat si cu insula Cipru, insula sacra si mult preaindragita a zeitei Afrodita/ Venus. Prin urmare, Cuprul a capatat si el in alchimie valente feminine. El simbolizeaza iubirea, echilibrul, artisticul, frumusetea feminina, creativitatea.
Cei nascuti in zodia Cuprului au un farmec aparte si o prezenta agreabila. Echilibrati si deschisi, sunt diplomati innascuti si maestri atunci cand vine vorba de a stabili conexiuni cu ceilalti. Au un har de a se purta cu cei din jur, empatizand puternic si manifestand intelegere fata de acestia. Au bun gust si sunt mari admiratori ai frumosului si al esteticului, fiind totodata atrasi de tot ceea ce inseamna arta si rafinament. Isi vor manifesta creativitatea si perspicacitatea indiferent de domeniul in care vor profesa. Sunt firi pasnice, preocupate de ideea de casatorie si mariaj de la care au asteptari mari.
ELIXIRUL VIETII lor este reprezentat de doua aspecte: Frumusetea si Echilibrul. Au nevoie ca aceste doua aspecte sa se exteriorizeze in toate laturile vietii lor, atat cea personala, cat si cea profesionala, pentru a fi cu adevarat fericiti.

Cel nascut sub semnul Aurului

In alchimie, aurul este metalul suprem, cel care reprezinta perfectiunea la orice nivel, al mintii, spiritului si al trupului. Gratie rezistentei sale la caldura si acid, aurul este si un simbol permanentei si al eternitatii. Aurul este asociat cu Soarele insusi si prin urmare este pus in corespondenta cu un simbolism solar. Printre trasaturile celui mai nobil metal din lume se numara vitalitatea, viata, sanatatea, claritatea, lumina, cunoasterea, virtutea, stralucirea.
Cei nascuti in zodia Aurului au capacitati remarcabile si un potential enorm. Ei sunt cei care pun lucrurile in miscare si le dau viata. Ei sunt cei care conduc, stimuleaza, ghideaza, calauzesc, inflacareaza. Ii pasioneaza cunoasterea indiferent de forma care o ia ea. Sunt admirati, respectati, uneori temuti. Sunt plini de viata si traiesc intens fiecare moment. Energia lor trebuie traita, consumata, valorificata. Mandria este punctul lor slab, iar propriul orgoliu este cel care le va pune piedici in viata. Desi sunt persoane loiale si iubitoare, au tendinta de a fi posesivi si dominanti si de a cere prea mult de la ceilalti. Soarele aduce o perspectiva pozitiva asupra vietii in general si stima de sine.
ELIXIRUL VIETII lor este reprezentat pentru acesti indivizi de constientizarea si valorificarea potentialului care zace in ei. Neidentificat sau irosit necorespunzator, acest potential poate conduce catre o energie negativa si agresiva, dar si catre insatisfactie si sentimentul de inutilitate.

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini