duminică, 22 februarie 2015

despre voluntariat


“ O persoana poate face diferenta, si fiecare ar trebui sa incerce”, pe acest princiu am inceput sa lucram ca voluntari pentru animale, si pe acest principiu ar trebui sa se bazeze fiecare om, care vrea sa schimbe ceva.
Voluntariatul, mai ales in ceea ce priveste protectia animalelor, si mai ales in zilele noastre, este o munca titanica, si o lupta continua cu oameni care nu vor alte animale pe planeta, cu legislatia care nu te ajuta, cu Politia careia nu i se mai potriveste sloganul de “siguranta si incredere”, cu ignoranta unora, cu lipsa de educatie a altora, si cu goana dupa bani (pentru ca, de ce sa nu recunoastem, pentru unii conteaza mai mult banii decat alte suflete).
Dar unii mai cred in bine, in moralitate, si poate in umanitate. Lupta continua, munca la fel, si parca crezi mai mult in sorti de izbanda atunci cand ti se mai alatura un prieten, cand un alt om bun iti intinde mana, cand vezi ca si altii, ca si tine, nu se lasa.
Facebook pentru noi, este acea unelata care ajuta la unirea oamenilor ce se aseamana. Asa v-am gasit pe voi, si v-am adunat din toate colturile lumii, pe unii ca sa va folosim ca modele, pe unii ca sa va admiram, pe unii ca sa ne ajutati sa zambim cand ne este mult prea greu, pe altii ca sa plangem impreuna pentru esecurile inevitabile, pe altii ca sa lucram impreuna, pentru ca fiecare dintre voi are valoarea, creativitatea si visele lui, ce poate undeva intr-un punct, se unesc cu ale noastre.
Multumim pentru prietenie, pentru cele 2100 like-uri, pentru share-uri care ne-au ajutat sa gasim casute sau prieteni, pentru maini intinse cu donatii de bobite sau banuti, pentru idei, pentru munca depusa in cadrul evenimentelor nesfarsite pe care le tot reinventam, pentru voluntariat, atunci cand ati avut posibilitatea.
Multi dintre voi si-au lipit sufletul de al nostru, si asta ne da putere sa mergem mai departe.
Ne iertati ca luna de luna, va cerem ajutorul ca sa putem continua ce am inceput. Voluntariat inseamna munca neplatita in bani, munca pe care o facem pentru ca asa vrem noi, pentru ca nu ne lasa sufletul si constiinta sa nu ne mai implicam.
In acelasi timp insa, avem nevoie de resurse financiare, pentru chirii (caci nu avem un teren al nostru), pentru muncitor (caci viata nu ne permite sa stam non stop cu patrupezii), si pentru alte diverse obligatii catre veterinari sau bobite.
Luna aceasta sumele sunt titanice.
Doar pentru muncitor si chirii a trebuit sa facem rost de 890 euro. Si am reusit pentru o parte, caci mai avem nevoie de 378 euro, ca sa inchidem aceasta luna. O luam de la capat luna viitoare, dar suma va fi un pic diminuata, caci ne straduim sa mutam toti cainii intr-o singura locatie, sa nu mai platim doua chirii.
378 euro = o suma stresanta atunci cand timpul trece si deadline-ul se apropie, si cand stii ca pentru binele cateilor, toti ceilalti trebuie sa fie multumiti.
5 lei, sau 5 euro sunt cifre care fac diferenta, care ne aduc mai aproape de suma de care avem nevoie;5 lei sau 5 euro, sunt sumele de care poate cativa dintre voi se pot lipsi, si care odata donati, ne ajuta sa ne concentram pe alte activitati tot in beneficiul Blanosilor.
Share-uri sau donatii sunt importante si mai mult decat asteptate.
Conturile noastre sunt aceleasi de la sectiunea About, pagina noastra ramane Jurnalul Unui Voluntar si noi va multumim ca sunteti parte din ea heart emoticon
Sa va mearga bine!
ENGLISH
“One person can make a difference and everyone should try”, this is the principle that inspired us to start our work as volunteers in animal welfare area, and this principle should be the base for every person who wants to change something in this world.
It's not easy. Volunteer's job is a tremendous work and a continue fight with people who want a planet without animals, with laws not able to help, with ignorance of some people, with lack of education for others, and with desire for money (because for a lot of people, money are more important than other lives) .
Some of us are still believing in good, moral and humanity.
This fight is continue, the work the same, but you can believe in good results, when a friend is coming by your side, or other good person is giving you his hand, or when you see, that other people ar not giving up too.
For us, Facebook is a tool who is creating networks for the same people. This is the way we found you, and our page is the place were friends are together, no matter where they are living.
Thank you for friendship, for 2100 likes, for shares and donations in money or food, for ideas, for work for our events, for volunteer activity.
Please forgive us that every month we are asking for help to pay rents, worker, or food. We are not paid, but this activity needs financial support, on behalf of dogs.
This month the amount that we needed was huge: 890 euro just for rents and worker. Happily, we succeeded to collect a part, and now we just need about 378 euro to close this month.
Next month we will need help again, but we hope that the amount to be smaller, because we are working to move all the dogs in the same location.
378 euro is a pressing and stressing amount when the time is running and deadline is closer.
5 lei or 5 euro can make a difference, and can help us to decrease the amount to be collected; 5 lei or 5 euro are amounts not so big to be donated for some of you, but for us are important because we need to pay not only rents or worker, but food and vets also.
Shares or donations are more than important and welcomed.
Our accounts are the same – you can find them on About section of the page; our page is remaining Jurnalul unui Voluntar and we thank you for being a part of it. heart emoticon
Have a good day all of you!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini