sâmbătă, 1 august 2015

IN MEMORIA LEULUI MACELARIT

Dragi prieteni,

Un dentist american a ajuns pe prima pagină a ziarelor după ce  a ucis cu sânge rece un leu foarte blând pe nume Cecil. 
Gestul lui condamnabil ne oferă acuma o ocazie unică să salvăm toți leii din lume.
Europenii și americanii înstăriți merg în Africa și plătesc bani grei pentru a vâna lei și alte animale exotice. Vânătoarea e pentru ei un sport, iar trofeele sunt luate cu mândrie acasă.
Dacă vom lua atitudine acum, putem convinge SUA și Europa să interzică importul trofeelor de vânătoare care pun în pericol supraviețuirea acestor animale magnifice.
Unii politicieni sunt deja în favoarea acestei măsuri, dar pentru a câștiga, avem nevoie de un val uriaș de susținere, la nivel mondial. Putem face asta: 1.4% dintre utilizatorii de Internet din toată lumea primesc acest mail. Dacă fiecare dintre noi semnează și mai convinge o persoană să semneze, putem ajunge la aproape 3%! Iar dacă vom convinge 3 persoane, putem ajunge chiar la 6%! 
Semnați petiția și trimiteți această campanie prietenilor pe Facebook, Twitter, email... peste tot...  înainte ca lumea să uite de Cecil:

https://secure.avaaz.org/ro/save_africas_lions_loc/?bfdbjfb&v=62757

În Zimbabwe, toată lumea îl știa și îl iubea pe Cecil, celebru pentru coama lui neagră și pentru cât de prietenos era cu turiștii și fotografii.
Vânătoarea care l-a avut ca țintă a durat 40 de ore și a fost extrem de violentă: vânătorii l-au atras afară din refugiul lui, l-au împușcat și l-au lăsat să agonizeze peste noapte. Dimineața l-au ucis și i-au scos în mod ilegal zgarda de localizare, după care l-au decapitat și l-au jupuit pentru a obține trofeele de vânătoare.
Iar ca și când o tragedie nu ar fi de ajuns, mai mult de zece pui sunt în pericol să fie uciși de alți lei în acest moment - lucru care se întâmplă frecvent când un mascul moare.
Zimbabwe și alte țări aflate în aceeași situație nu vor opri aceste crime sau schimba legislația decât dacă profiturile obținute din vânătoare sunt amenințate. Dacă SUA și Europa vor interzice importurile de trofee din țările care nu au dovedit că vânătorile desfășurate pe teritoriul lor sunt sustenabile, putem fi siguri că leii vor supraviețui.

E o măsură de bun-simț, iar unii lideri europeni militează deja pentru ea, dar știm căt nu va fi luată decât dacă va avea o susținere globală fără precedent. Dacă vom semna cu toții și ne vom convinge și prietenii să semneze, putem câștiga. 

Dați click mai jos pentru a semna petiția și trimiteți vestea mai departe, înainte să pierdem această șansă, în onoarea lui Cecil:


https://secure.avaaz.org/ro/save_africas_lions_loc/?bfdbjfb&v=62757

Comunitatea Avaaz a luptat și a câștigat numeroase bătălii pentru protejarea celor mai amenințate specii, de la balene la tonul roșu. De fiecare dată, am acționat în forță exact la momentul oportun și am știut să îl folosim, ghidați de convingerea că putem crea o lume mai bună prin sustenabilitate. Acum, hai să ne unim forțele pentru lei!
Cu speranță,

Mia, Rewan, Luis, Danny, Jooyea, Sobaika, Ricken și întreaga echipă Avaaz


MAI MULTE INFORMAȚII (ÎN ENGLEZĂ)

Cecil the lion hunter Walter Palmer faces calls for prosecution (Guardian)
http://www.theguardian.com/world/2015/jul/29/cecil-the-lion-calls-for-prosecution-us-dentist-walter-palmer

Death of Zimbabwe’s Best-Loved Lion Ignites Debate on Sport Hunting (National Geographic)
http://voices.nationalgeographic.com/2015/07/21/death-of-zimbabwes-best-loved-lion-ignites-debate-on-sport-hunting/

What we know about Cecil the lion and how his killing could affect his pride (BBC)
http://www.bbc.co.uk/newsbeat/article/33699484/what-we-know-about-cecil-the-lion-and-how-his-killing...

Killing of Cecil the lion prompts calls for EU ban on importing lion trophies (Guardian)
http://www.theguardian.com/environment/2015/jul/27/killing-of-cecil-the-lion-prompts-call-for-eu-ban-on-importing-lion-trophies 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini