marți, 11 august 2015

o familie are nevoie de ajutor


6 suflete, 6 probleme de sănătate! Nu au energie electrică de 4 ani! Au nevoie de alimente, îmbrăcăminte, rechizite, ghiozdane, bani pentru tratament, produse de igienă, și lista continuă! Orice ajutor este primit cu drag și le este folositor!
Valiza vorbitoare added 8 new photos.
Necazurile se țin lanț de 6 suflete nevinovate!!!
Să răspundem pozitiv strigătului disperat de ajutor venit de la o mamă cu 4 fete!
Vă spun povestea tristă și lungă a familiei Dumitrașc, din Răchita de Jos, județul Dolj! Spun lungă, pentru că toți din familie au probleme de sănătate!
Încă de când părinții s-au cunoscut, nu au avut o casă a lor! Împreună cu cele 4 fete, locuiesc într-o căsuță, din bunăvoința unei doamne, care la scurt timp după ce le-a permis să stea acolo, i-a cununat religios! Însă casă stă să cadă pe ei, iar când plouă sau ninge, atât apa cât și zăpada pătrunde cu ușurință în locuință!
Din 2011 nu au energie electrică!
În 2013, domnul Dumitrașc a fost operat de hernie de disc, și din lipsa banilor nu a putut să urmeze ședințele de recuperare! În timp a început să își revină! Până în toamna anului 2014, când din cauza problemelor, a neajunsurilor, a faptului ca se simtea neputincios în fața greutăților,dar și a faptului că mezina familiei are probleme serioase de sănătate, a clacat, și a incercat să se sinucidă! Timp de câteva săptămâni a stat internat la Neuropsihiatrie! Acum suferă de depresie psihică severă, dar urmează tratament de specialitate!
Cristina-Gabriela are 14 ani si este clasa a VII-a. Ea fiind mai mare, înțelege bine ce se întâmplă în familie, asimilează greutățile, și mai ales că tatăl a încercat să își ia viața, a făcut ca într-o bună zi să leșine la școală , iar în urma investigatiilor a aflat ca suferă de gastrită, pe sistem nervos! În prezent este la regim alimentar!
Onisa-Ștefania, are 9 ani și este clasa a III-a! Este diagnosticată cu suflu sistolic, nu are voie să depună efort și trebuie să revină la control la 14 ani! Îmbucurător este faptul că nu necesită operație!
Elena-Eliza, are 6 ani și 7 luni, si este clasa 0! Nici ea nu este străină de spitalizări și operații! Când era micuță, mama ei a observat că nu reacționează la lumina puternică a becului, iar în urma multiplelor investigații s-a ajuns la operație, la ambii ochișori!
Sofia, în vârstă de 1 an și 4 luni, are probleme de sănătate încă de la naștere, probleme cu inima, a fost operată de hemangiom tuberos, care a recidivat la nas și la guriță! Lună de lună, necesită investigații! Chiar dacă este dezvoltată fizic normal, nu merge, nu vorbește, înțelege și se face înțeleasă! De-abia a inceput să stea în șezut! Urmează tratament neurologic! Sofia suferă și de anemie carențială severă!
Tratamentul tatălui și al Sofiei, lunar, depășește suma de 300 lei!
Și ca tabloul să fie complet, mama copiilor este operată de: peritonită, hernie ventrală și fibrom!
Cel mai important este ca micuța Sofia să urmeze tratamentul și să își revină! Dar este nevoie de noi, oameni cu suflet, să le întindem o mână de ajutor!
Această familie are nevoie de tot ce trebuie ca să supraviețuiești: alimente neperisabile( ulei, zahar, faina, orez, malai, fidea)iși nu numai, lenjerii, articole menaj, produse de igienă( săpun, șampon), îmbrăcăminte și încălțăminte ( Cristina-nr 37, Onisa-31/32, Elena-30/31 și Sofia 17/18), pentru Sofia biberoane(noi),diferite creme de copii, absolut orice ajutor este primit cu dragă inimă! Chiar și o mică sumă de bani, îi ajută să cumpere tratamentul Sofiei, să plătească drumul până la spital, pentru că lunar merge să îi facă infiltrații!
Fetele care merg la școală au nevoie de rechizite, ghiozdane!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini