luni, 14 septembrie 2015

You Don't "Own" a Cat


▶ Lioness and her Cute Cub in road - Kruger National Park Lions


cu animalute de la toxel

http://www.toxel.ro/Inspire/Oameni-si-caini-cu-trasaturi-comune_4819.html?utm_source=newsletter-20150913&utm_medium=email&utm_content=Newsletter-In-casuta-pe-patru-roti-explorand-locuri-superbe-din-America-de-Nord&utm_campaign=Newsletter

http://www.toxel.ro/Inspire/Pisici-in-alb-si-negru-Cel-mai-vibrant-pictorial-cenusiu-cu-feline_4814.html?utm_source=newsletter-20150913&utm_medium=email&utm_content=Newsletter-In-casuta-pe-patru-roti-explorand-locuri-superbe-din-America-de-Nord&utm_campaign=Newsletter

despre pise

http://cats.about.com/od/youandyourcat/ss/9-Reasons-Cats-Are-Loyal-to-Their-Humans.htm?utm_content=20150911&utm_medium=email&utm_source=exp_nl&utm_campaign=list_cats&utm_term=list_cats


http://cats.about.com/od/cattoy1/ss/9-Great-Toys-for-Home-Alone-Cats.htm?utm_content=20150911&utm_medium=email&utm_source=exp_nl&utm_campaign=list_cats&utm_term=list_cats

a 36 aniversare a venit cu multe bucurii si surprize, 2 pise si o persoana speciala ....



- soarta a decis ca dupa ce Ascu ne-a parasit ... sa ne trimita alte 2 pise minunate: Daisy = copia ei fidela, o imbinare intre Ascu si sora ei decedata prematur Patuta, o pisa salvata de Mada Spataru, precum si Maisie, puiota ei preferata

- am avut privilegiul de a cunoaste mai bine o persoana minunata ce mi-a adus bucurii schimbandu-mi in bine viata si spun asta pt ca de obicei eu sunt cea care influentez pozitiv vieti ....

- am avut ocazia sa vizitez locuri minunate

Mall in China



locuri deosebite de vizitat in Cuba

O vacanţă neconvenţională în Cuba: opt atracţii istorice cubaneze

Autor Redactia  / sursa: historia.ro
 
De la călătoria lui Cristofor Columb din 1492, până la evenimentele de la Golful Porcilor şi criza rachetelor, Cuba a avut o istorie tumultoasă, plină de evenimente cu însemnătate. Cândva cunoscută drept „perla Antilelor”, Cuba încă are de oferit turiştilor numeroase experienţe interesante. Dintre toate plăcerile oferite de statul insular, am ales opt locuri cu însemnătate istorică ce pot fi vizitate:
1. Centrul vechi al Havanei
Oraşul Havana a fost fondat de spanioli în anul 1519 şi a fost cândva cel mai mare port din regiune. Astăzi, centrul vechi al Havanei încă păstrează atmosfera trecutului: delimitat de zidurile originale ale oraşului şi presărat cu cinci plazas mari – fiecare cu propriul său stil arhitectural – centrul vechi reprezintă o combinaţie originală de monumente în stil baroc şi neoclasic, cu străzi înguste mărginite de case pitoreşti. Printre principalele atracţii turistice se numără Catedrala de San Cristobal, construită în stil baroc, una dintre cele mai vechi din Americi şi cea care a păstrat cândva rămăşiţele pământeşti ale lui Cristofor Columb, şi Castillo de la Real Fuerza, cea mai veche cetate colonială încă în picioare din cele două Americi. Întregul centru vechi al Havanei a fost desemnat patrimoniu mondial UNESCO, împreună cu vechile sale instalaţii defensive – care includ unele dintre cele mai mari şi mai vechi fortificaţii din piatră, încă existente, de pe teritoriul Americilor.
2. Parque Histórico Morro y Cabaña
Principalele atracţii din acest parc istoric, care se află vis-a-vis de portul vechiului oraş, sunt două fortăreţe impunătoare: Castelul Morro şi La Fortaleza de San Carlos de la Cabaña. Construit de spanioli începând din 1589, cu scopul de a oferi protecţie în faţa piraţilor, pitorescul Castel Morro găzduieşte astăzi câteva mici muzee. Vizitatorii pot explora, de asemenea, şi bastioanele, barăcile şi farul încă funcţional şi se pot bucura de priveliştea panoramică asupra oraşului. Situată într-o vale adâncă, Fortăreaţa La Cabaña, construită în secolul al XVIII-lea, funcţionează aproape ca un oraş în miniatură – are chiar şi propriul magazin de trabucuri. Che Guevara a folosit fortăreaţa ca centru de comandă în 1959, fapt comemorat în una dintre expoziţiile organizate aici. În fiecare noapte, o gardă de onoare în costume militare de secol XVIII trage o salvă cu unul dintre tunurile fortului în faţa mulţimii adunate, care poate strânge până la o mie de curioşi.
3. Trinidad
Ascuns în inima provinciei cubaneze Sancti Spiritus, oraşul de secol XVI Trinidad este un triumf al conservării istorice – cercetătorii spun că labirintul său de case şi biserici în culori pastel reprezintă unul dintre cele mai importante colecţii de arhitectură colonială din spaţiul american. Oraşul s-a dezvoltat în vremea când industria zahărului era la apogeu – industrie care a înflorit în zonă de la sfârşitul secolului al XVIII-lea până la sfârşitul secolului al XIX-lea. Întregul oraş – dar şi apropiata Vale a Fabricilor de Zahăr – este înscris în patrimoniul UNESCO; totuşi, una dintre atracţiile sale principale este Plaza Mayor, care cuprinde şi Palatul Cantero, construit în stil neoclasic, unde poate fi vizitat muzeul de istorie a oraşului şi de unde se poate admira panorama zonei.
4. Comandancia de la Plata, Gran Parque Nacional Sierra Maestra
Cocoţat pe vârful unui munte, mai mereu învăluit în ceaţă, edificiul a fost centrul rebelilor lui Fidel Castro, stabilit aici în 1958, când lupta împotriva guvernului lui Batista. Pentru a ajunge aici, călătorul trebuie să urce timp de patru ore prin pădure; dar efortul este răsplătit: tabăra a rămas aprope la fel cum a lăsat-o Fidel. Principala atracţie din zonă este, probabil, Casa de Fidel (casa lui Fidel), care are nu mai puţin de şapte căi de ieşire secrete. Există şi un muzeu, o clădire radio de unde erau transmise mesajele rebelilor, cabanele rebelilor şi un spital fondat de Che Guevara.
5. Playa Girón, Matanzas
Deşi majoritatea lumii asociază Golful Porcilor cu operaţiunea CIA de invadare a Cubei în 1961, cubanezii văd această zonă, cunoscută drept Playa Girón, ca un loc perfect de vacanţă, ideal pentru relaxare. Un mic muzeu organizat aici oferă expoziţii detaliate despre cum a decurs operaţiunea americanilor din 1961. Dar majoritatea turiştilor, odată ajunşi pe plajele însorite şi pline de oameni entuziaşti, preferă activităţile mai uşoare, precum scufundările şi înotul.
6. La Finca Vigía, San Francisco de Paula
La Finca Vigía a fost rezidenţa cubaneză a lui Ernest Hemingway, pentru mai bine de 20 de ani. Aici a scris o parte din romanele sale clasice, inclusiv cele mai cunoscute opere ale sale, „Pentru cine bat clopotele” şi „Bătrânul şi marea”. Acum este un muzeu care încă păstrează mobila originală a scriitorului, opera sa şi 9.000 dintre cărţile sale şi alte obiecte personale. Acesta era unul dintre cele mai bune locuri pentru a scrie: o casă primitoare, cu aer umed din Caraibe, cu o privelişte a oraşului, o curte uşor în pantă şi copaci cu umbră îmbietoare.
7. Monumentul lui Ernesto Che Guevara, Santa Clara
Aici a fost înmormântat Ernesto Che Guevara, în 1997, după ce rămăşiţele sale au fost descoperite într-un loc secret din Bolivia. Edificiul constă într-o statuie mare de bronz, reprezentându-l pe Che Guevara, un muzeu şi un mausoleu. Locul e vizitat de mii de tineri studenţi din Cuba, dar şi de turişti.
8. Casa Velázquez (Museo de Ambiente Historico Cubano), Santiago de Cuba
Construită la începutul secolului al XVI-lea, pentru a servi drept reşedinţă oficială a primului guvernator al insulei, conquistadorul spaniol Diego Velázquez, este cea mai veche casă încă intactă din Cuba, dar şi una dintre cele mai vechi din spaţiul american. Casa, care a fost extraordinar de bine conservată, găzduieşte astăzi Museo de Ambiente Historico Cubano, un muzeu al decoraţiunilor şi mobilierului, din secolul al XVI-lea până în secolul al XIX-lea.

museo-de-ambiente-historico-copia.jpg

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini