miercuri, 7 decembrie 2016

alege 1 ochi

In cazul in care esti atras de ochiul nr. 1, in adancul tau esti o persoana deschisa. Tu esti tipul de persoana care va primi aproape pe oricine in viata si inima ta. Tu crezi ca e mai bine sa-ti asumi un risc si sa te ranesti decat sa te inchizi in tine. Tu nu arati lumii temerile sau nesiguranta ta. Tu crezi ca problemele tale ar trebui sa fie tratate in particular. Incerci sa fii acolo pentru toata lumea, chiar daca suferi in interior. Ajutand pe altii este modul in care tu te vindeci.

Daca ai ales ochiul nr. 2, in adancul tau esti o persoana de constiinta. Tu esti tipul de persoana care e mereu in cautarea de a face o impresie buna si de a face ceea ce trebuie. Consideri ca actiunile tale fac o diferenta in vietile altor oameni, indiferent cat de mari sau mici sunt. Tu nu arati lumii cat de ingrijorat si suparat esti. Vezi o multime de nedreptati pe care le tii pentru tine. Te dedici cu totul pentru a fi cea mai buna persoana.

Daca ai ales ochiul nr. 3, in adancul tau te simti ca o persoana torturata. Tu esti tipul de persoana care are un trecut foarte tumultuos , trecut care te afecteaza si astazi. Consideri ca nu poti ajuta pe nimeni si vezi viata ca pe o gluma cosmica bolnava. Incerci sa gasesti pacea ori de cate ori poti. Tu nu arati lumii gandurile tale cele mai intunecate. Induri foarte multe si pastrezi totul in tine. Esti un expert in a te reculege in momentul in care cazi.

Daca ai ales ochiul nr. 4, in adancul tau esti un filozof. Iti place sa alegi intelesul profund al lucrurilor. Esti atat de pierdut in gandurile tale ca uneori, iti e greu sa iesi din ele. Tu nu arati lumii cat de sigur esti pe tine. Iti imaginezi lucruri si esti increzator ca se pot intampla. Vezi viata ca un puzzle si iti place sa te joci cu piesele din el pana cand le potrivesti. Poate nu intelegi sensul multor lucruri insa esti de acord cu ele.

Daca ai ales ochiul nr. 5, in adancul tau esti o persoana misterioasa. Starea ta de spirit se schimba zilnic. Cand afli ceva, te schimbi imediat.Tu nu arati lumii cine esti cu adevarat, creezi confuzie tuturor despre personalitatea ta. Esti o persoana care nu poate fi descrisa de cineva. Iti place sa cunosti oamenii inainte sa intri cu ei in vorba. Faci numai afirmatii despre care esti sigur ca sunt adevarate.

Daca ai ales ochiul nr. 6, in adancul tau esti o persoana sensibila. Tu esti tipul de persoana care observa totul si nu uita nimic. Esti foarte in ton cu lumea. Esti un timid si uneori pana si cele mai mici lucruri te pot afecta. Treci foarte usor de la o stare la alta ( de la ras la plans). Tu nu arati lumii cat de fragil esti. Arati oamenilor cat de eficient poti fi. Esti foarte bun la anticiparea a ceea ce se va intampla in viata ta. Sunteti de foarte multe ori primul care anticipeaza ce se va intampla in viitor.

Daca ai ales ochiul nr. 7, in adancul tau esti o fire vulcanica. Tu esti tipul de persoana care e mereu energica sau pasionala. Ai tendinta de a iubi sau de a uri cu tot sufletul tau. Ai o tona de opinii pe care mintea ta le proceseaza foarte repede. Incerci sa arati lumii cat de nerabdator esti. Ai foarte multa energie care iti provoaca pana la urma furie si foarte multi nervi. In loc sa te calmezi cand ai o problema, tu construiesti o drama in mintea ta.

Daca ai ales ochiul nr. 8, in adancul tau esti o fire excentrica. Tu esti tipul de persoana care are interese, credinte si practici neobisnuite. Ai fost intotdeauna un pic cam ciudat. Nu-ti pasa prea mult de reguli sau traditie. Tu faci lucrurile in felul tau. Nu ai nimic de ascuns nimanui, arati lumii totul. Nu ai nimic de ascuns si chiar razi de cei care te judeca. Iti doresti ca toata lumea sa fie ca tine. Te bucuri foarte mult ca esti un non-conformist.

Daca ai ales ochiul nr. 9, in adancul tau esti o fire intuitiva. Tu esti tipul de persoana care intelege alti oameni si lumea foarte bine. Nu lasi pe altii sa vada cat de multe stii. Poti spune multe lucruri despre o persoana prin simpla interpretare a tonalitatii vocii lui. Tu arati lumii exact ceea ce trebuie sa arati. Pe langa faptul ca citesti oamenii, stii foarte bine cum poti fi si tu citit. Stii foarte bine cand esti manipulat si stii sa manipulezi si tu la randul tau, insa destul de rar recurgi la asta.
 

tehnica masajului

Masajul este considerat una dintre cele mai vechi terapii şi constă într-o prelucrare metodică normală a părţilor moi ale organismului, în scop fiziologic sau curativ profilactic. Prin masaj se pot obţine o mulţime de beneficii, pornind de la relaxare, tonifiere sau detoxificare şi până la îmbunătăţirea funcţiilor anumitor organe. Am stat de vorbă cu terapeutul Ketut Tegeh (foto), zis Tempos, de la Centrul Bali Spa, din Cornu, judeţul Prahova, care a venit tocmai din Indonezia să-şi demonstreze aptitudinile. El ne-a introdus în tainele diferitelor tipuri de masaje pe care le realizează şi ne-a învăţat să-l alegem pe cel care ne este necesar.
Balinez, pentru relaxare
Masajul balinez este unul special şi oferă o mulţime de beneficii datorită uleiurilor esenţiale balineze cu extract de lavandă, ylang-ylang, ginseng, lime, vanilie, mosk, citrice, un adevărat răsfăţ pentru piele şi simţuri.
Se realizează pornind de la tălpi, iar mişcările urcă treptat până la cap. Durata unui masaj este de aproximativ 45 de minute, timp în care se obţine relaxarea organismului, îmbunătăţirea circulaţiei şi detoxificarea.
Reflexoterapeutic, pentru revitalizarea organelor
În masajul de reflexoterapie, specialistul balinez combină tehnica sa cu aromoterapie şi meloterapie. Această combinaţie este menită să deconecteze total şi să amelioreze dureri mai vechi, să îmbunătăţească circulaţia periferică şi să combată insomnia.
Picioarele sunt scufundate în apă caldă cu săruri, apoi tălpile sunt masate prin presodigitaţie. „Dacă pacientul are o problemă de sănătate la un organ, în punctul din talpă corespunzător organului respectiv simt ceva tare, ca un bob de orez, iar prin masaj, persoana simte o usturime locală ce se atenuează treptat. Asta înseamnă că funcţia organului afectat de boală a fost îmbunătăţită”, ne-a spus Tempos.
Cu pietre vulcanice, pentru decontractura musculară
Masajul cu pietre vulcanice calde începe prin aşezarea pietrelor în apă caldă cu uleiuri esenţiale parfumate. Mirosul plăcut contribuie şi el la relaxare. Acest masaj durează 45 de minute, timp în care întregul corp este masat cu pietrele vulcanice. Această tehnică are un rol important în decontractura musculaturii spatelui şi în detoxificarea organismului. „Acesta, ca şi masajul spatelui, calmează durerile de coloană. Se recomandă ca după astfel de masaje să se evite frigul”, ne-a spus terapeutul.
Facial, pentru fermitate şi elasticitate
Masajul facial durează 30 de minute, iar scopul său este de tonifiere şi reîntinerire. Se folosesc uleiuri ce redau elasticitatea şi fermitatea pielii, iar efectele acestui masaj pot fi vizibile până la patru zile. Tempos ne-a făcut şi o recomandare pentru a păstra cât mai mult efectele unui masaj facial: „Evitaţi apa cu clor din piscine, deoarece acesta este astringent şi atacă ţesutul sensibil. Puteţi încerca să evitaţi şi machiajul câteva zile, lăsând tenul să respire. Produsele cosmetice, oricât de bune ar fi, accelerează îmbătrânirea pielii.”
Răsfăţ cu miere şi lapte
Masajul cu miere şi lapte este un adevărat răsfăţ sau, mai bine zis, un adevărat ritual ce durează 60 de minute. Se aplică tehnicile masajului balinez, apoi se face un scrub al pielii, iar la final se aplică o mască pe întregul corp, obţinută din miere cu lapte cald. Aceste ingrediente naturale au reale virtuţi terapeutice.
Ritualul tradiţional încântă simţurile
Ritualul balinez tradiţional de relaxare constă într-o succesiune de terapii pe parcursul a două ore. Se începe cu baia şi masajul picioarelor, urmează împachetări, mască şi scrub cu produse balineze tradiţionale, apoi duş. După aceste tratamente se face un masaj balinez complet, iar la final se face o aplicare de creme antiaging pe tot corpul.
„Dacă pacientul are o problemă de sănătate la un organ, în punctul din talpă corespunzător simt ceva ca un bob de orez. Prin masaj, persoana simte o usturime ce se atenuează treptat. Asta înseamnă că funcţia organului a fost îmbunătăţită“

Terapia suedeză clasică elimină toxinele

Pentru masajul suedez, terapeutul va aplica ulei pe palme şi va relaxa corpul printr-o combinaţie de manevre specifice masajului clasic (efleuraj, petrisaj, fricţiune, tapotament, vibraţie), ajustând puterea şi durata, în funcţie de preferinţele fiecărui client. În funcţie de abilităţile terapeutului şi de gradul de specializare, se pot folosi şi tehnici din alte tipuri de masaj, care se vor intercala printre manevrele masajului suedez. Un bun terapeut va şti cum să combine manevrele masajului suedez clasic cu tehnici selectate din alte tipuri de masaje pentru a crea un masaj adaptat unui anumit client. După o jumătate de oră de masaj pe o parte a corpului, terapeutul va ruga clientul să se întoarcă şi va lucra şi cealaltă parte o durată egală de timp. Terapeutul poate iniţia mişcări ale articulaţiilor pe o parte sau pe ambele părţi ale corpului. Acestea sunt întinderi uşoare şi rotaţii destinate flexibilizării articulaţiilor rigide. Mişcările pot fi active sau pasive. Pe măsură ce progresează, ele îmbunătăţesc capacitatea de mişcare a articulaţiilor.
Beneficiile sunt nenumărate, dar vă prezentăm câteva dintre ele: stare de bine, atât la nivel fizic, cât şi emoţional; reducerea stresului fizic şi mintal; reducerea tensiunii musculare; vindecarea migrenelor şi a cefaleelor; ajutor în eliminarea toxinelor; îmbunătăţirea circulaţiei sângelui şi a limfei; scăderea presiunii sangvine; mărirea amplitudinii de mişcare la nivelul articulaţiilor; flexibilitate sporită; creşterea nivelului de endorfină; scăderea anxietăţii; înlăturarea depresiilor; îmbunătăţirea capacităţii de concentrare; înlăturarea oboselii mentale şi fizice; micşorarea stresului la niveluri superficiale sau profunde; înlăturarea problemelor legate de somn; poate fi recepţionat de persoane aflate la orice vârstă.

 Gabriela Niculescu

calatorie in romantism

Călătoreşte în romantism (video)
Muzeul Romantismului din Madrid "recuperează" stilul secolului al
XIX-lea cu "Moda Romantică", o expoziţie ce reuneşte 22 de costume
originaleexpuse până la 5 martie 2017.

Romantismul a împrumutat elemente din raţionalismul ilustrat şi
clasicism şi produce o nouă schimbare în idealul frumuseţii societăţii
burgheze, vizibilă mai ales prin îmbrăcăminte. Una dintre principalele
caracteristici ale modei din această perioadă istorică a fost
modificarea stilurilor marcate prin codul vestimentar pentru ocazii
speciale, ceea ce numim acum etichetă şi protocol. Toate acestea,
motivate de proliferarea teatrului, dansului şi a spectacolelor prin
introducerea unei mode internaţionale datorită prezentărilor
vestimentare din revistele de modă. Aceasta a marcat, de asemenea, un
punct de cotitură, odată cu crearea unei clientele de Houte Couture.
Cu aceste caracteristici, Muzeul Romantismului prezintă expoziţia
"Moda Romantică" cu 22 de modele originale, vorbind despre această
evoluţie a costumului de la începutul de secol şi pe toată durata de
domnie a Reginei Isabela a II-a a Spaniei (1833-1868).

"Sunt puţine locuri în Madrid, unde reeditarea istorică este realizată
atât de perfect. Lipseşte doar un singur lucru: personajele", spune
Eloy Martínez de la Pera, curatorul expoziţiei.

Schimbarea siluetei feminine

Momentul din care se ia în considerare primul stil romantic, este anul
1822, când forma corpului feminin este modelat cu reapariţia
corsetului şi a crinolinei, o structură cu inele metalice sau cu
balene. Ambele au fost folosite ca lenjerie de corp, cu scopul de a
amplifica partea inferioară a corpului pentru a obţine volum la
fustele rochiilor menite să dea forţă bustului şi taliei pentru a crea
o siluetă sveltă cu umerii rochiei neacoperiţi şi căzuţi în contrast
cu lărgirea mânecilor. Introducerea acestor elemente au dus la o
revoluţie textilă, care a implicat, de asemenea, extinderea
ţesăturilor, culorilor şi a texturilor.

Cu toate că începând cu anii 60 se produc modificări majore, cum ar fi
schimbarea de la silueta rotundă la cea ovală, cu crinolina lansată,
putem spune că volumul se deplasează la finalul fustei. Parcurgând
diferitele săli ale expoziţiei observăm că îmbrăcămintea se schimbă,
evoluează în funcţie de epoca în care au fost confecţionate şi pentru
ocazia la care trebuiau să fie folosite, cum ar fi: dansuri,
spectacole de teatru sau operă. Găsim expuse diferite rochii de
mireasă sau îmbrăcăminte pentru copii. "Această expoziţie ne dă de
asemenea dimensiunea taliei pe care o aveau persoanele ce purtau
aceste costume", a declarat Elvira Gonzalez, curator ştiinţific.

Stilul Dandi

Artişti şi scriitori ai noii burghezii a secolului al XIX-lea au optat
pentru o vestimentaţie mai simplă şi sobră cu utilizarea pantalonilor
negri, dar la rândul lor, au căutat să se diferenţieze din punct de
vedere social prin îmbrăcăminte, cu folosirea bastoanelor, pălăriilor
şi mai presus de toate, cămaşa de dimineaţă sau fracuri şi veste.
Acesta a fost comportamentul sociologic care a fost numit Dandi. După
această completare la costumul bărbătesc în secolul al XVIII-lea s-au
produs modificări cum ar fi, gulerul ridicat sau utilizarea dungilor
în smochinguri în 1875. În cadrul configuraţiei pe care astăzi o
cunoaştem drept costum din secolul al XIX-lea, vestele au câştigat o
importanţă specială, deoarece era singura îmbrăcăminte ce avea culoare
şi fantezie. Parcurgând diferite săli, vedem că se evidenţiază una
dintre piese, cămaşa de dimineaţă, care a fost purtată de scriitorul
şi jurnalistul romantic Mariano José de Larra şi care a fost donată de
către unul dintre descendenţii direcţi, precum şi cămaşa pe care a
purtat-o în ziua morţii sale. "Aceasta este o piesa unică, deoarece
combină spiritul acestei case cu îmbrăcămintea bărbătească a secolului
al XIX-lea", spune Martínez de la Pera.

Pe lângă această mare călătorie prin diferite săli şi momente sociale,
Muzeul Romantismului oferă de asemenea, o gamă largă de ateliere
pentru copii, unde au loc o serie de discuţii şi colocvii despre moda
aceastei perioade istorice. O călătorie care nu arată numai costume şi
rochii, dar şi toate reprezentările sociale ale romantismului burghez.


VIDEO

5 invenții super-moderne care sunt mult mai vechi decât credeam




 


Multe dintre lucrurile despre care credeai că au fost inventate recent există, de fapt, de foarte mult timp. Avem tendința să credem că aceste lucruri sunt moderne pentru că versiunile lor inițiale fie nu au avut succes, fie s-au pierdut în negura timpului sau au fost utitate. Există numeroase exemple de tehnologii – unele vechi de mii de ani – care ne arată că oamenii din trecut nu erau atât de primitivi pe cât îi credem noi. Aceste tehnologii au fost rezultatul unor progrese incredibile în inginerie și inovare și au influențat modernitatea, așa cum o cunoaștem noi astăzi. Iată cinci invenții care te vor face să-ți schimbi părerea despre civilizațiile din trecut.

1. Lentilele de contact

lentile-de-contact

Deși sunt văzute ca un fenomen modern, conceptul de lentile de contact a fost imaginat pentru prima oară de Leonardo da Vinci în 1508. Da Vinci credea că optica ochiului uman poate fi corectată prin contactul direct al corneei cu apa. Cu toate acestea, a mai fos nevoie de 350 de ani până când cineva a inventat lentilele de contact.
Conform unor documente, sticlarul german F. A. Muller este cel care a produs primele lentile de contact, în 1887. Alte documente îi menționează pe opticianul francez Edouard Kalt și pe fizicianul elvețian Adolf E. Fick ca și creatori ai primelor lentile de contact, în 1888. Lentilele de contact primitive erau realizate integral din sticlă și acopereau întreaga suprafață a ochiului, inclusiv sclera. Din această cauză, erau foarte grele și reduceau alimentarea cu oxigen a corneei, astfel că nu puteau fi purtate mai mult de câteva ore.
Apoi, în 1936, opticianul american William Feinbloom a rafinat tehnologia, inventând lentilele sclerale. Ele erau confecționate dintr-o combinație de sticlă și plastic și erau semnificativ mai ușoare decât modelele anterioare. Abia în 1948, opticianul american Kevin Tuohy a fost cel care a creat prototipul lentilelor pe care le cunoaștem astăzi, realizat integral din plastic și care acoperă doar corneea.

2. Restaurantele fast-food

fast-food
Obiceiul mâncatului pe fugă este atribuit în mod fals doar generațiilor moderne. Analizând modul în care funcționau gospodăriile în orașul antic Pompei, arheologii au descoperit că romanii foloseau restaurante fast-food. Cetățeanul roman de condiție medie nu mânca și bea fără griji, ca și elitele de la Roma.
Majoritatea populației locuia în spații mici, fără bucătărie sau spațiu pentru luat masa, iar vesela era un lucru rar întâlnit în gospodăriile din Pompei. Atunci când au excavat orașul, arheologii au descoperit, în schimb, vestigiile a ceea ce părea a fi restaurante fast-food. Potrivit profesorului Stephen Dyson, fost președinte al Institutului Arheologic American, aceste restaurante erau o combinație între restaurantele fast-food moderne și pub-uri, pentru că serveau și mâncare, și alcool.
Deschise pe străzi, aceste restaurante aveau o tejghea mare în mijlocul încăperii, unde se serveau și comandau mâncărurile și băutura. Ca în vremurile moderne, clienții puteau mânca fie la niște măsuțe amenajate în local, fie pe stradă, în mers.

3. Neurochirurgia

neurochirurgie

Potrivit arheologilor, neurochirurgia se practică încă din Neoliticul târziu. Inițial, se credea că neurochirurgia are o vechime de 5.000 de ani, trepanația fiind cea mai incipientă formă. Practic, trepanația consta în crearea, cu ajutorul unui instrument, a unei deschideri în cutia craniană.
Pe de altă parte, un mormânt extrem de vechi descoperit în satul francez Ensisheim sugerează că neurochirurgia era practicată acum 7.000 de ani. În 1997, arheologii au descoperit la Ensisheim scheletul unui bărbat de 50 de ani, care prezenta mai multe găuri în craniu. Analizele au relevat că niciuna dintre găuri nu avea în jur crăpături, ceea ce indică posibilitatea ca ele să fi fost consecința unei intervenții chirurgicale.
Prima gaură, localizată pe lobul frontal, avea o lățime de 6 centimetri, iar cea de-a doua, situată în creștetul capului, avea 3 centimetri lățime. În urma testelor, arheologii au descoperit că cele două intervenții avuseseră loc în momente diferite și par să fi avut succes, deoarece ambele găuri se vindecaseră la momentul la care bărbatul a murit.

4. Telefonul

telefonul
Aproape toată lumea știe că, de fapt, inventarea telefonului i-a fost atribuită în mod eronat lui Alexander Graham Bell și că adevăratul inventator al aparatului a fost inginerul american de origine italiană Antonio Meucci. Ei bine, chiar dacă telefonul modern a fost inventat de Meucci, ideea de telefon datează de fapt de peste 1.200 de ani. Această versiune primitivă a fost inventată de civilizația Chimu, care trăia în Valea Rio Moche din Peru.
În prezent aflat la Muzeul Smithsonian din SUA, acest telefon antic a fos descoperit de baronul Warlam V. Von Schoeler în 1930. Aparatul era format din două receptoare de 9 centimetri lungime, legate între ele cu o sfoară de 22 de metri. Receptoarele erau echipate cu niște membrane ascunse, al căror rol era amplificarea sunetului în timpul comunicării.

5. Submarinul

submarin

Majoritatea dintre noi asociază inventarea submarinului cu Primul Război Mondial. Cu toate acestea, prima schiță fezabilă a unui submarin îi aparține lui William Bourne, un hangiu englez, și datează din 1580. Bourne explica de ce plutesc bărcile și sugera că creșterea sau micșorarea densității unei nave în raport cu greutatea apei pe care o înlocuiește ar putea face o navă să se scufunde sau să plutească. Totuși, Bourne n-a folosit nicicum această ideea, așa că lumea a trebuit să aștepte până în 1620, când Cornelius van Drebbel a inventat primul submarin.
Deși unii oameni au povestit că submarinul lui Drebbel a stat la 5 metri sub apa râului Tamisa pentru trei ore, nu există desene sau explicații credibile cu privire la modul în care funcționa. Submarinul lui Drebbel era o barcă cu vâsle etanșeizată cu piele. Era dotat cu tuburi de aer atașate de flotoare și era propulsat de 12 vâslași, deoarece încă nu existau motoare. Primul submarin militar a fost construit în 1776 de David Bushnell. Cunoscut drept „Țestoasa”, submarinul lui Bushnell era din lemn și era propulsat de elice acționate manual.

Red is the new Black

Red is the new Black: A bit of beauty, fashion, lifestyle ...

Amazing Belgium: Toy Museum Mechelen

Amazing Belgium: Toy Museum Mechelen: A dream for children and of course also for the parents and grandparents, toys of all generations for all generations. The toy museum in Me...

Cat Chat With Caren And Cody: Cat Book: "Makin' Biscuits - Weird Cat Habits and ...

Cat Chat With Caren And Cody: Cat Book: "Makin' Biscuits - Weird Cat Habits and ...: FROM THE PUBLISHER:According to author Deborah Barnes,  Makin' Biscuits - Weird Cat Habits and the Even Weirder Habits of the Humans Who...

Handmade Creations: Tombola Aniversara

Handmade Creations: Tombola Aniversara:  Multumim ca ati fost alaturi de noi timp de 7 anisori!   Iata premiile pentru tombola Aniversara 2016: Premiul 1 Bijuter...

Aurora Toma: Cadouri de Crăciun la Dichisar!

Aurora Toma: Cadouri de Crăciun la Dichisar!:     Dichisar este un eveniment cunoscut publicului bucureştean, la care voi participa în această lună în calitate de expozant. Dacă nu ...

Jurnalul unei pisici independente: Mâțe la geam

Jurnalul unei pisici independente: Mâțe la geam:  Pârșuca Roșie mă cheamă să mergem în grădină.  Pârșa Neagră se uită dacă dușmancele ei, Piți și Roza, sunt cumva înăuntru.  Mda, Ro...

Inima cu bataile ei aplauda existenta. Lucian Blaga: Ce facem in 2017?

Inima cu bataile ei aplauda existenta. Lucian Blaga: Ce facem in 2017?: In curand, incepe un nou an, o noua fila a vietii noastre. Ne imaginam tot felul de lucruri, speram ca vom fi mai buni, mai linistiti, ca n...

Tabby Cat Club: Wordless Wednesday with Dinnermintz

Tabby Cat Club: Wordless Wednesday with Dinnermintz

Tout simplement génial

https://drive.google.com/file/ d/0B5rhVIwhIs5sbERVY0pwY0E2dVU /view?usp=sharing

VIDEO Cum percep oamenii orbi lumea inconjuratoare

VIDEO Cum percep oamenii orbi lumea inconjuratoare: Orbirea este un termen ce include o gama larga de limitari vizuale provocate de cauze diferite. In materialul video de mai jos, realizat de canalul de youtube Life Noggin, vedem cum percep lumea

Olt: Pompierii au salvat o lebădă rănită, aflată pe un lac înghețat – AGERPRES

Olt: Pompierii au salvat o lebădă rănită, aflată pe un lac înghețat – AGERPRES: O lebădă rănită de alice a fost salvată marți după-amiaza de pompierii din Caracal, care au intervenit cu barca pe un lac înghețat și au scos pasărea la mal, pentru a o duce la un medic veterinar, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, Alin Băsășteanu.

Alba: Mii de persoane, la Târgul Căciulilor de la Blaj – AGERPRES

Alba: Mii de persoane, la Târgul Căciulilor de la Blaj – AGERPRES: Mii de persoane au fost prezente marți la Târgul Căciulilor de la Blaj, manifestare veche de secole și care se desfășoară prin tradiție în ziua de Sfântul Nicolae.

despre luna cadourilor

Luna decembrie este o lună a bucuriei, iubirii, cadourilor. Sărbătorile de iarnă – Crăciunul și Anul Nou – sunt probabil cele mai iubite în întreaga lume. Chiar și morocănoșii ce urăsc frigul și zăpada sunt cuceriți de farmecul lui decembrie, de spiritul sezonului. Într-adevăr, “tis the season”…

Iată câteva fapte interesante despre luna decembrie pe care poate nu le știai:

  1. Decembrie este luna cu cele mai puține ore de lumină din zi în emisfera nordică și luna cu cele mai lungi ore de lumină în emisfera sudică. 22 este ziua cea mai scurtă în emisfera nordică și invers, cea mai lungă în cea sudică.
  2. Decembrie vine de la termenul latinesc decem – era luna a zecea în cadrul calendarului roman.
  3. Este luna a 12-a din an și are întotdeauna 31 de zile.
  4. Ziua de 28 este crezută a fi una dintre cele mai ghinioniste zile din an.
  5. De Crăciun, păianjenii erau considerați aducători de noroc. Nimeni nu trebuie să ucidă un păianjen în această zi.
  6. Din punct de vedere astronomic, iarna își are începutul pe 21 decembrie.
  7. Luna începe întotdeauna în aceeași zi din săptămână cu luna septembrie din acel an, sfârșindu-se în fiecare an în aceeași zi din săptămână ca luna aprilie.
  8. Cântecele cele mai iubite ale iernii și Crăciunului – White Christmas, Winter Wonderland – au fost create de către evrei (care nu sărbătoresc Crăciunul).
  9. În luna decembrie era Ziua Internațională a Îmbrățișărilor (acum sărbătorită în ianuarie), când străini și cunoscuți își oferă câte o îmbrățișare într-un gest de prietenie și iubire.
  10. Crăciunul, deși este o sărbătoare religioasă ce celebrează nașterea lui Iisus Hristos, este astăzi sărbătorit pe 24 și 25 și de către non-creștini, ca o sărbătoare laică, fără substratul religios. De altfel, din ce în ce mai mulți creștini declară că sărbătoresc Crăciunul laic, bucurându-se de pom, cadouri și de o masă bogată, fără a mai pune accent pe latura creștină.
  11. Pe data de 10 decembrie se sărbătorește în fiecare an Ziua Internațională a Drepturilor Omului, această dată comemorând proclamarea declarației universale a drepturilor omului de pe 10 decembrie 1948 în cadrul Națiunilor Unite.
  12. Se crede că, dacă în ziua de Crăciun ninge, atunci de Paști vremea va fi caldă și însorită.
  13. Pe data de 14 decembrie, în unele zone din lume se sărbătorește o nouă sărbătoare amuzantă: Ziua Maimuței (Monkey Day), începută ca o glumă, dar continuată.
  14. În trecut, o tradiție din seara Ajunului era cea de a spune povești de groază, ca de Halloween.

invitatie de ziua Ioanei Sotir la Animax Mihai Bravu/Vitan Kaufland Maxi Pet

De ziua Ioanei Sotir, fa-i cea mai mare bucurie:
DONEAZA O CONSERVA SAU UN SAC DE BOBITE PENTRU CAINI! Ne invita să-i fim alături, fie că vrem să-i facem acest cadou. fie că vrem să mergem să-i spunem "La Mulţi Ani!".
Daca nu putem fi alaturi de ea, din anumite motive, putem dona pentru mancare in contul cateilor.
IBAN: RO55RNCB0788137247350001
SWIFT/ BIC: RNCBROBU BCR
Beneficiar : Ioana Sotir
Paypal: ioanasotir@yahoo.com

targ in beneficiul animalutelor la MIAU CAFE CU RED PANDA 10-11.12

Charity Boutique şi-a schimbat fotografia de copertă.
 
Vă dăm întâlnire la târgul caritabil de Crăciun!
Sâmbătă și duminică 10 și 11 decembrie, orele 12 – 20, vă așteptam la Miau cafe. V-am pregătit cele mai frumoase bijuterii, haine și accesorii, la cele mai mici prețuri!
Cadourile perfecte vin la pachet cu faptele bune: toate încasările vor fi folosite pentru îngrijirea animalelor fără stăpân - cățeii de la Red Panda Romania și pisicile de la Cafe Miau.
De asemenea, în cadrul evenimentului puteți aduce și dona hrană, nisip sau orice poate fi de ajutor animăluțelor.
Vă așteptăm cu drag la shopping caritabil! Este Crăciun pentru toți!

cadouri si antichitati la Romexpo

http://sapteseri.ro/noutati/intre-7-si-11-decembrie-ajutoarele-lui-mos-craciun-te-inspira-sa-alegi-cadourile-potrivite-la-romexpo

deschidere adapost temporar de noapte

Marian Ursan
CARUSEL a deschis Adapostul Temporar de Noapte ODESA, in strada General Christian Tell, nr. 21, sector 1, Bucuresti. Adapostul are capacitatea de maxim 50 de locuri si functioneaza pana la data de 28 februarie 2017, in fiecare seara, intre orele 19:00 si 08:00. Pentru informatii si alte detalii, puteti suna zilnic, incepand cu ora 14:00, la numarul de telefon 0744 552 014.
Toate serviciile oferite in cadrul adapostului sunt disponibile persoanelor adulte fara adapost, gratuit, in baza principiului primul venit – primul servit, indiferent de zona de provenienta sau posesia unui act de identitate. Din motive ce tin de capacitatea limitata a adapostului, nu putem accepta persoane care au animale de companie, sufera de TBC sau au afectiuni psihiatrice severe. Acest proiect este sprijinit de ING Web Café. #credeminsolidaritate #carusel #humanrights #harmreduction

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini