festival film

În perioada 21-26 martie 2017, la Cinemateca Eforie (Sala Jean Georgescu), are loc prima ediție a festivalului internațional de film - ARIPI, organizat de Centrul Rus pentru Știință și Cultură din România. Principalii participanți la festival sunt ambasadele țărilor CSI, acreditate în România: Azerbaidjan, Armenia, Bielorusia, Kazahstan, Rusia. Invitatul de onoare al festivalului este România.
Fiecare țară a pregătit câteva filme artistice, documentare și de animație, având subtitrare în română sau engleză. Au fost alese în mod special filme de genuri diferite - comedii, thrillere, aventură sau animații pentru copii. România prezintă două documentare care vorbesc despre minoritățile naționale și un documentar artistic bazat pe întâmplări reale, întâlnirea dintre Ceaușescu și Tito.
Festivalul se va deschide cu filmul Romaniei - "Pădurea"
Festivalul se va inchide cu coproducția ruso-armeană "Cutremurul", realizat în 2016, prezentând cutremurul din 1988 din Armenia. Atunci, în ajutorul armenilor au venit toate popoarele URSS și un număr uriaș de prieteni străini.
"Arta unește lumea" - este deviza festivalului Aripi.
Partenerii festivalului: Asociația Artviva și Arhiva Națională de Filme.
Partener media: TVR.
Vă așteptăm la festival!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

si in Sibiu se construieste 1 adapost si au nevoie de sprijin

de post

LISTA ASOCIATII/FUNDATII PROTECTIE ANIMALE