sâmbătă, 29 aprilie 2017

SUFLETELE CONTEAZA, ADICA OAMENII SI ANIMALUTELE, NU POLITICA!

Ilinca Macarie, Consilier Local Sector1, din partea USR
18 ore ·
Cine crede că politicile pentru protecţia animalelor sunt mai puţin importante, sau nu le acordă multă atenţie, se înşală. Nu mă refer la iubitorii dedicaţi, ci la cetăţeanul de rând care are problemele lui cotidiene.
Ei bine am observat că, dimpotrivă, această temă reprezintă o importantă miză politică. Întâmplător în USR s-au adunat mai mulţi iubitori de animale şi au avut iniţiative în acest sens. Una mai notabilă a fost proiectul de hotărâre locală al consilierului Manuela Mureşan, prin care se interzice dresura de animale la circ pe teritoriul sectorului 1. După câteva luni şi primăria capitalei doreşte să-şi arate latura sensibilă, în contextul tragicului accident de la Globus, şi aprobă un proiect asemănător semnat de ALDE-PSD. Proiectul consilierilor generali USR fusese depus dinainte pentru aprobare , fiind însă ignorat de aparatul primăriţei Firea.
Acum consilierii locali USR ai sectorului 1 au iniţiat modernizarea şi reorganizarea adăpostului de la Odăi, pentru a îmbunătăţii condiţiile animalelor şi pentru a mări rata adopţiei. S-a constituit o comisie dedicată acestei teme, se fac planuri de refacere a instalaţiei sanitare şi s-a început o acţiune de promovare masivă a căţeilor pentru adopţie. În primele 10 zile au fost daţi în adopţie 6 căini.
Gând la gând cu noi, şi doamna primar general a realizat dintr-o dată că situaţia animalelor comunitare din Bucureşti nu e tocmai roză şi a iniţiat prin grupul ALDE-PSD câteva proiecte în acest sens: înfiinţarea Poliţei Animalelor la nivel de capitală şi Strategia pentru bunăstarea animalelor.
Eu mă bucur sincer de astfel de proiecte cu condiţia să treacă de nivelul declarativ şi să fie şi implementate într-un mod corect. Dacă competiţia USR-PSD pe această temă va avea ca efect rezolvarea situaţiei animalelor comunitare şi ne va aduce ca oraş la un standard de civilzaţie europeană, cu atât mai bine. Noi la sectorul 1 ne vom da silinţa.


 http://www.epochtimes-romania.com/news/consiliul-general-al-capitalei-adopta-o-strategie-pentru-bunastarea-animalelor-necesitate-sau-demers-cinic-si-populist---260299


 http://www.puterea.ro/social/s-a-votat-violenta-impotriva-animalelor-pedepsita-cu-inchisoare-155821.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini