vesti bune de la Ilinca Macarie

Astăzi 30 iunie a mai a fost aprobat un proiect drag mie, care , deşi nu a fost iniţiat de USR, ci de Poliţia Locală a sectorului 1, a fost completat de către Manuela Mureşan şi mine cu ajutorul specializat al lui Claudiu Dumitriu, căruia îi mulţumesc.
Este vorba despre un proiect prin care câini selecţionaţi din adăpostul sectorului 1 urmează să primească un antrenament corespunzător pentru a putea deveni câini de terapie, dar şi câinii cu abilitaţi normale să poată fi socializaţi şi pregătiţi pentru viaţa de familie, în vederea facilitarii adopţiei.
Suntem convinşi că, cu antrenament specializat, aproape orice câine poate deveni un companion pentru o familie şi dorim să le oferim astfel o şansă acelor animale uitate în adăpost care nu au cunoscut interacţiunea cu oamenii îndeajuns.
Proiectul prevede printre altele:
- selectarea şi pregătirea, prin tehnici de dresaj specifice, a unui număr de maxim 10 (zece) câini fără stăpân, din cadrul Centrului Teritorial de Adăpostire şi Protecţie Temporară Odăi, în vederea utilizării lor în următoarele tipuri de activităţi, astfel:
activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber pentru persoanele aflate în Centrele de îngrijire şi asistenţă;
activităţi educaţionale, motivaţionale şi recreaţionale pentru copiii din cadrul Centrelor de plasament.
- selectarea a cât mai multor câini din cadrul Centrului Teritorial de Adăpostire şi Protecţie Temporară Odăi, în vederea pregătirii lor şi pentru adopţia efectivă.
În acest scop vor avea loc următoarele activităţi:
Activităţi de socializare a câinilor cu personalul specializat şi cu vizitatorii adăpostului;
Activităţi educative în scopul de a învăţa câinii selectaţi câteva reguli simple: mersul în lesă şi la picior, comenzile de bază etc.
- colaborarea poliţiei animalelor în vederea selecţiei câinilor cu organizaţii specializate de protecţia animalelor
- identificarea unui teren corespunzător ca dimensiune, în urma consultării cu o organizaţie de specialitate, care va avea destinaţia de teren de joacă şi antrenament, dotat corespunzător cu suprafeţe de iarbă, nisip, obiecte specifice Acest teren va fi amplasat în arealul Adăpostului Odăi şi va fi reamenajat corespunzător înainte să înceapă implementarea proiectului.
Le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat ca acest proiect să fie implementat, definitivat şi perfecţionat. Sper să colaborăm în continuarea şi la punerea lui în aplicare: Manuela Manuela Mureşan - Consilier Local Sector 1 Bucureşti, din partea USR, Oana Voican - director Poliţia Animalelor, Claudiu Dumitriu, Dadau Andra Andreea, Marius Tanase
imagine : www.hanrob.com.au

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

si in Sibiu se construieste 1 adapost si au nevoie de sprijin

de post

LISTA ASOCIATII/FUNDATII PROTECTIE ANIMALE