luni, 25 septembrie 2017

SOS CASA SI JOB PT 1 OM AJUNS PE STRADA

Hello hello,
E prima dată când ni se întâmplă exact nouă, de obicei citim poveștile altora, așa că sper să ne iasă bine. Am cunoscut astăzi la evenimentul pe care l-am organizat în parcul Kiseleff un domn, pe numele lui Bogdan Jipa, care, prin fix o serie nefericită de evenimente, a rămas fără locuință și a ajuns să doarmă pe o bancă în Parcul Operei. Fără a cerși sau a cere ceva în schimb, s-a oferit să o ajute pe una dintre expozantele de la târg să își care produsele iar noi am vrut să îi aflăm povestea.
Tristă, ca multe altele și din nefericire ne temem că nu singulară - a fost nevoit să își vândă apartamentul cumpărat cu credit ca să achite tratamentul soției care a încetat din viață acum doi ani. Între timp i-a expirat buletinul, nu își poate face nici măcar o carte de identitate provizorie fără un document cu care se face dovada adresei de domiciliu, în acest caz o declarație scrisă la poliție din partea unei persoane fizice sau juridice.
Domnul Jipa are nevoie, desigur, de un act de identitate, pentru a se putea angaja oriunde, prioritatea fiind să strângă banii necesari pentru închirierea unei cămăruțe pe timp de iarnă - azi în parc era deja frig la ora 6 după-amiaza, nu vrem să ne gândim cum e pe o bancă în parc noaptea, și e abia sfârșitul lui septembrie. Într-un adăpost oamenii străzii sunt primiți abia după ce este declarat cod roșu de ger, și doar pe durata codului, iar condițiile sunt mizerabile.
Nu credem că e necesar să dau explicații dar spunem atât: domnul s-a oferit să ajute o femeie care căra un stand întreg, fără să ceară nimic în schimb, în mijlocul unui parc în care erau destui oameni care nu s-au sesizat, fără să ceară nimic, fără să își explice situația până nu am întrebat. Era curat și îngrijit, vorbea extrem de elevat și engleza lui era mai bună decât a multor oameni. Nu credem că mai are sens să spun că nu mirosea a băutură sau în vreun alt mod, dar lăsam și asta aici oricum.
Ne gândim așa:
1. există printre contactele noastre cineva cu un spațiu, cât de mic (gheretă de paznic, depozit, adăpost de căței) care îi poate oferi un spațiu acoperit cât de mic și îl poate ajuta cu această declarație, pentru a soluționa problema pe termen de un an, cât este valabilă cartea de identitate provizorie?
2. tot printre contactele noastre, există cineva care îi poate oferi ceva de lucru cât de cât cu continuitate (pază, curățenie, ajutor în curte) ca să își strângă banii necesari pentru chirie, până găsim persoana de la punctul 1?
Orice alte idei sunt binevenite. Sunteți liberi să dați share sau tag oricui credeți că se poate implica în vreun mod sau altul. Mulțumim și o seară faină să aveți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini