vineri, 1 decembrie 2017

lansare carte la Seneca Anticafe 19.12.

"Frământările unui pisoi salvat" este o carte cu două chipuri: pentru copii e o istorie cu pisici, plină de tâlcuri, iar pentru adulți, povestea unor îndoieli și căutări personale.

Ideea unei cărți despre pisici a început dintr-o joacă, cum probabil încep lucrurile serioase. Personajele principale Grigore, Ilie și Bumbi, sunt trei pisoi cărora părinții le-au salvat viața. Grigore și Ilie au fost fătați chiar pe malul apei de lângă casă și părăsiți la câteva zile de mama lor, iar Bumbi, un motănel de 2 luni, a fost abandonat de cineva în același loc.
De cum au fost aduși în casă au avut parte de dragoste și au fost îngrijiți ca niște copii: n-au fost lăsați niciodată să doarmă noaptea afară, li s-au făcut paturi, niște coșuri de răchită, cu saltele, postavuri și cârpe de bumbac, li se dă de mâncare la "orele de masă".

"Frământările unui pisoi salvat" este o carte despre temeri, neîncrederi, despre diferitul din noi și acceptarea lui. Povestea este și un semnal de alarmă tras oamenilor în relația cu animalele. Chiar dacă au un limbaj diferit de al nostru, animalele înțeleg, simt și știu. Ele trebuie să fie luate în considerare ca niște ființe cu nevoi și dorințe personale și nu ca niște accesorii însuflețite. Pe de altă parte, noi, oamenii suntem responsabili de viața lor și tot ce li se-ntâmplă este rezultatul acțiunilor sau inacșiunilor noastre!

Și nu în ultimul rând, "Frământările unui pisoi salvat" este o carte-metaforă. Prin intermediul lor, adevăruri și realități devin mai ușor de spus, înțeles și acceptat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini