sâmbătă, 10 iunie 2017

Nek - Laura non c'è (Official Video)

rugamintea Vagabonzilor Veseli

Buna seara!
Avem o ocazie unica de a castiga 1000 de euro pentru construirea de acoperisuri in adapostul Vagabonzilor Veseli.
Suntem pe locul 2 si mai sunt 2 zile de votari. Daca ne mobilizam, chiar avem sansa sa castigam! De aceea va rugam frumos, ajutati-ne cu un vot, astfel:

- Click pe link
- pe ABSTIMMEN (votez)
- ANMELDEN (inregistrare pentru validare) fie prin contul FB, fie printr-o adresa email, apoi nume (Nachname), prenume (Vorname). Apoi click pe STIMME Speichern - votul se valideaza. Atat 😉

Multumim anticipat!!!

https://www.vereinsvoting.de/smartlink.php?sortname=date&sortorder=desc&i_id=19544&page=2&item_id=25476&route=items%2F25476&m_id=313&lang=de_DE

Ne ajutati foarte mult daca trimiteti acest mesaj cat mai multor prieteni ca sa ne ajute si ei cu un vot! Multumim frumos!!!

The Word's Most Beautiful Classical Music In High Definition Video!

tragic



O, Doamne, cum o putem ajuta pe Miriam ? Am citit si nu mai sunt om...
https://www.antena3.ro/…/o-jurnalista-din-romania-apel-disp…

http://miriam-followme.ro/life/te-rog-nu-ma-lasa-sa-mor/2283


SALMA HAYEK CANTANDO Y BAILANDO EN TV FRANCESA

Salma Hayek Abierto Hasta el Amanecer ,From Dusk Till Dawn,Del crepúscu...

Andrea Bocelli, Ariana Grande - E Più Ti Penso

evenimente

azi si maine
yard sale la Centru si Love Yard Sale by Laura Bucur in noua locatie Coppers din Hristo Botev
Street Delivery
festivalul cireselor in parcul National fost 23 august
festivalul familiei in parcul Kiseleff
festivalul berii si vinilului in Barbu Vacarescu 

azi
colecta papica pt Azorica in zona fostului patinoar Flamaropol 11.30-13.30

maine
second chance yard sale in Readers cafe complex Metropolis zona Perla



amintiri



povesti actualizate

Mamiiiii, vreau să-mi spui o poveste ! 
– Ce spui de „Scufiţa Roşie”?
– Nu-mi plaaaace! Din cauza unei răsfăţate neascultătoare, vânătorul ar merita ani buni de închisoare.
– Vânătorul a făcut ce trebuia, le-a salvat pe fetiţă şi pe bunică din burta lupului…
– … încălcând Articolul 3 din Declaraţia Universală a Drepturilor Animalelor, care prevede că niciun animal nu trebuie supus actelor de cruzime.
– Dacă o iei aşa, şi lupul din „Capra cu trei iezi” a încălcat legea…
– Aici a fost încălcat Articolul 508 din Codul Civil. Capra nu trebuie compătimită, ci decăzută din drepturile părinteşti, pentru că a pus în pericol viaţa iezilor, prin neglijenţă.
- Aceste legi sunt pentru oameni…
- Dacă sunt legi pentru oameni, ar trebui aplicate în cazul mamei Scufiţei. Cum să-şi trimită fata singură, prin pădure?
– Îţi voi citi „Cenuşăreasa”.
– „Cenuşăreasa”? Ce făceau cei de la Asistenţa socială, în timp ce sărmana orfană se spetea muncind? Au făcut anchetă psihosocială? Au anunţat Protecţia copilului? Nuuu!
– Ce spui de „Punguţa cu doi bani”?
– Nu-mi plaaaace nici povestea aceasta! Cocoşul este un infractor. Cine i-a dat dreptul să-şi însuşească punguţa găsită? Nu ştia că trebuie dusă la poliţie? În plus, făcând pe victima, a sustras şi alte bunuri: bani, vite. L-a reclamat cineva pe moşneagul-complice la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală? Bineînţeles că nu. Şi a trăit mulţi ani, fericiţi…
– Atunci, îţi citesc „Albă ca Zăpada”?
– Fata asta n-a auzit de Codul penal?... Cum să intre prin efracţie, în casa piticilor?
– Poate, „Fata babei şi fata moşneagului”?
– În povestea aceasta ar trebui să facă puţină ordine cei de la Protecţia Consumatorului. Sfânta Vineri ţinea în pod marfă periculoasă. Şi se mai dădea drept sfântă…
– Uite, am găsit un basm cu Făt Frumos!
– Tipul acesta ar trebui dat pe mâna DIICOT-ului! Deţinere ilegală de arme albe, crimă…
– Văd că nu te hotărăşti şi s-a făcut miezul nopţii! Îţi voi citi povestea, mâine!
– Cum mâine?! Îmi vei citi chiar acum, mamă! „Ştii cine sunt eu? Sunt cetăţean european şi am drepturi!”.

Venetia altfel


"Dans Venise la rouge,
Pas un bateau qui bouge,
Pas un pêcheur dans l’eau,
Pas un falot." Musset

UNE VIDEO TRES COMPLETE VOUS FAIT VISITER VENISE
 

invitatie eveniment

Street Delivery 2017 este pariul carturesti.ro pentru weekendul care începe astă seară și se va încheia duminică, 11 iunie, cu concertul Next Ex, la București.


Street Delivery 2017 se desfășoară succesiv în șase orașe participante: București9-11 iunie | Timișoara16-18 iunie | Iași16-18 iunie | Cluj-Napoca17-18 iunie | Baia-Mare30 iunie – 2 iulie | Bacău30 iunie – 2 iulie.
Pariul este că organizatorii celei de a 12 a ediții a evenimentului manifest, Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din București, vor reuși să ne reîndrăgostescă de cele mai simple elemente, de la aerul curat, la verdele care ne este necesar și de care uităm să ne înconjurăm.
Ca în fiecare an, mașinile vor fi îndepărtate, iar străzile redate oamenilor. Invitatul special al acestei ediții este verdele natural, anunțat de numele “Grădini Posibile”. Câte grădini în forme variate vor fi prezente la București, pe strada Pictor Arthur Verona și adiacentele ei, în acest weekend? Să mergem să vedem.
Cel mai mare proiect se anunță revigorarea grădinii din curtea Casei Universitarilor, o junglă în mijlocul Bucureștiului, redată oamenilor în toată splendoarea platanilor ei. Calup se ocupă de 4.000 de metri pătrați de spatiu verde, care vor fi transformați într-o grădina urbană, în care oamenii vor putea să planteze flori sau legume, dar și să se bucure de concerte, yoga sau filme în aer liber.
De câte ori ați trecut pe lângă roșia Biserică Anglicană, dar nu ați reușit să o vizitați, în ciuda curiozității? Începând cu această seară își deschide porțile. Povești despre istoria clădirii, dar și o expoziție de icoane din diverse epoci vă așteaptă în weekend, la Street Delivery București.
Pe aceeași stradă, OAR organizează tururi ghidate ale Casei Mincu. Vizitatorul va avea posibilitatea să compare imagini realizate înainte de restaurare cu ceea ce există acum și să asculte poveștile casei.
Nu ratați filmele Next la Street Delivery. Sâmbătă, 10 iunie, începând cu ora 21:30, puteți vedea în avanpremieră o selecție de 5 scurtmetraje ce vor fi proiectate la ediția de anul acesta a NexT Film Festival.
Copiii sunt așteptați la Street Delivery Bucuresți. Vor avea ocazia să își construiască propriile bucăți de grădină atât la Casa Mincu cât și cu ajutorul celor de la Scoala Libera Waldorf și nu numai.
Mai multe detalii despre evenimentele Street Delivery 2017 gasiți pe siteul Street Delivery și pe paginile de Facebook ►https://fb.com/events/1776434332648367https://fb.com/StreetDelivery
Weekend verde, fără mașini!

Semnificatia simbolului @

Originile interesante şi nebănuite ale simbolului ''@'', pe care îl folosim cu toţii.

Simbolul @ (a-rond, „coadă de maimuţă”, „at sign – în engleză”), universal şi omniprezent în lumea Internetului de astăzi, are origini interesante şi nebănuite.
Nu există un nume singular al acestui simbol, dar el a fost asociat cu imaginea unor animale şi în multe limbi are porecle nostime:
- apestaart – în olandeză „coadă de maimuţă”
- snabel – în daneză „trompă de elefant”
- kissanhnta – în finlandeză „coadă de pisică”
- klammeraffe – în germană „maimuţă atârnată”
- kukac – în maghiară „viermişor”
- dalphaengi – în coreeană „melc”
- grisehale – în norvegiană „coadă de purcel”
- sobachka – în rusă „căţeluş”

Înainte să fie folosit în adresele de email, simbolul @ nu era atât de cunoscut, de aceea a şi fost ales pentru adresele electronice.
Dar de unde provine acesta?
Cea mai veche formă cunoscută a acestui simbol datează din 1345, într-o traducere bulgărească a „Cronicii lui Constantin Manasses”, o scriere bizantină din secolul 12 care trecea în revistă istoria lumii până la sfârşitul veacului al XI-lea. Aici, semnul era folosit ca simbol pentru cuvântul „Amin”.

Simbolul avea să mai apară în scrieri abia dupa 100 de ani, sub o formă uşor diferită, proto-@.  El era folosit într-un registru spaniol din 1448, Taula de Ariza, care se referea la un transport naval de grâne din Castilla în Aragon.

Înaintea acestor două documente care reprezintă dovezi clare, se crede că semnul era folosit de călugării medievali pentru a prescurta prepoziţia latină „ad”, prin combinarea literei a şi a vechii forme a literei „d” – ∂.

În anul 2000, a fost descoperită o scrisoare a unui negustor florentin, Francesco Lapi, scrisă la 4 mai 1536, în care semnul @ apare exact în varianta de astăzi, dar era folosit pentru a desemna o măsură comercială, amfora (a 13-a parte dintr-un butoi) şi scris în caligrafia florentină.

Se crede că negustorii italieni au fost cei care au contribuit la răspândirea simbolului, prezent în facturile şi chitanţele care circulau în Europa. Era prima atestare a acestui simbol în afara scrierilor din mănăstiri.

Şi spaniolii se pare că au avut contribuţia lor la popularizarea semnului @, care apare în documente comerciale medievale ca o prescurtare pentru „arroba”, echivalentul a 12 kg. Termenul este considerat de provenienţă arabă (ar-rub) şi însemna „un sfert”. Ulterior, simbolul @ a devenit prescurtarea comercială pentru „la preţul de” (26 de saci de făină@1 dolar).

Multe alte prescurtări de acest fel fuseseră create încă de acum o mie de ani, pentru o scriere mai rapidă de mână a textelor : ampersand (&), prescurtarea latinescului „et” (şi) sau semnul „X” pentru „Christos”, care era de fapt litera grecească „chi” (χ).

După Evul Mediu, timp de câteva secole, simbolul @ a fost folosit exclusiv în scop comercial. El a fost inclus pe tastaturile maşinilor de scris şi mai apoi pe cele ale computerelor.

În 1971, un programator numit Ray Tomlinson, a ales acest semn de pe tastatură pentru a-l include în codul primelor mesaje electronice, ca indicator al adresei. Trebuia folosit un simbol care să nu poată fi confundat cu alte litere sau semne din numele de utilizator.

video si brosura

După ce vizionaţi filmul, prezentarea şi broşura, vedeţi cum staţi cu mărunţişul ...
 
Filmul:
 
Broşura:
http://www.royalcaribbean.ro/

simbolul Frantei, cocosul galic

Simbolul cocoşului galic al Franţei (în franceză, "le coq gaulois") este unul neoficial, dar încărcat de semnificaţii diferite, de la unele regaliste sau creştine, până la unele republicane, ţintind către originea străveche a poporului francez.

În vremea Imperiului Roman, Suetonius Tranquillus observa în lucrarea să "Vieţile celor 12 cezari," că în limba latină cocoşul (gallus) şi galezii (Gallus) purtau acelaşi nume. Se spune că la originea acestui simbol al Galiei, şi apoi al Franţei, se află această omonimie sau jocul de cuvinte permis de ea.

Zeul Mercur era adeseori portretizat alături de un cocoş, o pasăre sacră pentru celţii continentali. Iulius Cezar, în "De Bello Gallico," identifica unii zei veneraţi de gali folosind mai curând numele unor divinităţi române apropiate de aceştia. Astfel, potrivit lui Cezar, "Mercur" era cel mai respectat zeu din Galia. Istoricii sunt de părere că acest "Mercur" era, de fapt, zeul irlandez Lug/Lugus.

În Evul Mediu, regii francezi au insistat asupra cocoşului galic din cauza simbolismului său religios, creştin, semnificând speranţa şi credinţa. Înainte de a fi arestat, Iisus i-a prezis lui Petru că se va lepăda de El de trei ori înainte să cânte cocoşul în dimineaţa următoare, ceea ce s-a şi întâmplat!
Cocoşul galic

Cântecul din zori al cocoşului reprezintă un simbol al victoriei zilnice a luminii asupra întunericului, a binelui asupra răului. De asemeni, această pasăre este o emblemă a atitudinii creştine de veghe şi pregătire în vederea reîntoarcerii bruşte, neanunţate, a lui Hristos pe pământ, a învierii morţilor şi judecăţii de apoi. Din acest motiv, în decursul Renaşterii, cocoşul a devenit un simbol al Franţei ca stat catolic şi a ajuns să fie popular sub forma sfârlezelor de vânt de pe acoperişurile caselor. În perioada domniei regilor Valois şi Bourbon, efigia regală era frecvent acompaniată de un cocoş ca o reprezentare a Franţei în gravuri şi pe monede.

Popularitatea cocoşului a crescut odată cu Revoluţia Franceză (1879). Dacă în istoriografia regală originile Franţei erau corelate cu botezul lui Clovis I (cel dintâi rege creştin al Franţei) din anul 496, republicanii le-au amplasat în Galia străveche. Cocoşul galic a constituit astfel personificarea primilor locuitori ai Franţei, galii.

Napoleon a înlocuit Republica cu Imperiul, şi simbolul cocoşului cu cel al vulturului, declarând, "Cocoşul nu are forţă, nu poate fi imaginea unui imperiu asemeni celui al Franţei." După o perioadă de absenţa, mişcarea revoluţionară "Trois Glorieuses" din 1830 a reabilitat simbolul cocoşului galic, iar Ducele de Orleans a hotărât ca acesta să apară pe steagurile şi nasturii uniformelor Gărzii Naţionale.

Marele sigiliu din a Doua Republica înfăţişa Libertatea ţinând o cârmă impobobita cu un cocoş, dar şi aici era prezent vulturul, preferat de Napoleon al II-lea, ca un simbol al imperiului.

Sub a Treia Republica, porţile de fier forjat de la Elysee au căpătat numele de "porţile cocoşului" şi această pasăre a fost încrustată între anii 1899 şi 1914 pe monedele de aur de 20 de franci.

De-a lungul primului Război Mondial, crescândul sentiment patriotic a preschimbat cocoşul galic într-un simbol al rezistenţei şi vitejiei Franţei în faţa vulturului prusac. Utilizarea acestei imagini maniheiste, îndeosebi de către caricaturiştii şi desenatorii vremii, a câştigat teren, şi cocoşul a devenit în acest fel o emblemă a Franţei izvorâtă din origini rurale, unul mândru, cutezător, curajos şi fecund. A fost treptat asociat cu Franţa şi în alte ţări, chiar dacă nu i s-au atribuit mereu conotaţii pozitive.

În prezent este folosit adesea ca şi mascotă naţională, mai ales în evenimente, competiţii sportive din fotbal şi rugby. Echipa naţională de rugby a Franţei este cunoscută ca Chanteclair în corelaţie cu cântecul cocoşului.


by Diana Popescu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini