luni, 8 ianuarie 2018

Couple Moves Into Van To Make Shelter Dogs Happy | The Dodo


��ORIGINAL KITTY CREATION STORY��


10 Best Waterproof Notebooks 2018


Roter Panda beim Mittagessen - Red Panda is having lunch


Funny Cats Cuddling Stuffies Compilation (2018)


Lady and the Tramp | Trailer


What Cat People Do When It's Cold Outside


20+ Stunning Indoor and Outdoor Planter Ideas


Soothing Music for Cats with Sound Effects Included! Music with Purring ...


moda

Cum a fost influențată de DEFECTELE REGILOR și a ajuns un FENOMEN MONDIAL

Astfel, moda gulerelor înatle, gen ”Maria Stuart” a fost lansată de soția regelui Franței., Filip al III-lea ( 1270- 1285), care avea gâtul deosebit de lung. Pentru a-ia scunde regelui francez, Henric al II-lea ( 1547- 1559) gușa, croitorii de la Curte au creat moda gyulerelor ample, din dantelă. Peruca, folosită încă din antichitate, a fost relansată în Evul Mediu de regele francez Ludovic al XIV- lea (1643-1715), pentru a-și acoperi nodulii pe care-i acvea pe cap. 
Celebra dansatoare Cleo de Merode, pentru a-și ascunde lipsa pavilionului urechii stângi, a lansat moda coafurilor cu părul lins, acoperind urechile, iar fiicele lui Ludovic al XI-lea, rege al Franței între 1461-1483, au pus în circulație rochiile lungi cu trenă, pentru a nu li se vedea picioarele foarte groase.  
 Caterina de Medici (1519-1589), fiica lui Lorenzo II de Medici și soția lui Henric al II-lea, regele Franței, care s-a născut cu o deviere a umerilor, a lansat moda mânecilor bufante, iar o infantă a regelui Spaniei, pentru a-și ascunde șoldurile mari, a introdus  moda ” panieurilor”, adică a juponului cu balene, care susține fusta înfoiată în șolduri. Soția regelui francez Ludovic al XIII-lea, Ana de Austria (1601-1666), a introdus moda mânecilor scurte pentru a i se putea admira brațele deosebit de frumoase.
 Favorita regelui Ludovic al XIV-lea, ducesa Louise de la Valliere, a introdus lavaliera, o cravată lată, înnodată în formă de fundă. Moda manșetelor la pantaloni a fost lansată, fără să vrea, de către lordul Eden, om politic conservator englez ( 1897- 1977), cunoscut drept un arbitru al eleganței, care, întro zi, paricipând la o cursă de cai, pentru că a început să plouă, printr-un gest reflex, și-a îndoit partea de jos a pantalonilor, intrând astfel în istoria modei. 
Și pentru că am vorbit de pantaloni, să mai amintim că dunga acestui obiect vestimentar a fost ”inventată” de prințul Galles, care ținându-i întro valiză aceștia și-au format o dungă. Fiind chemat la o recepție, prințul a îmbrăcat pantalonii așa cum erau, iar cei care l-au văzut, au crezut că e o nouă modă și au căutat s-o imite. Costumul, adică haina și pantalonii de aceeași culoare, a fost lansat de viitorul rege al Angilei, Eduard al VII-lea ( 1901-1910), care a apărut în public, în 1985, îmbrăcat din cap până în picioare într-un costum din stofă de culoare sobră. 
Legat de costum, să amintim un mic amănunt întâlnit la haină, și anume nasturii care împodobesc mânecile acestui obiect vestimentar. Istoria consemnează faptul că Frederic al II-lea, rege al Prusiei ( 1740-1786), a făcut soldaților săi uniforme noi, cu manșete albe, dar după o vreme a observat că acestea se înnegreau, petru că grenadierii se ștergeau la gură cu dosul mânecii. Pentru a-i dezobișnui pe soldați de acest obicei prost, regele a poruncit să li se coasă în acest loc al mundirului nasturi cu vârfuri ascuțite, modă care a prins, și de atunci până în ziua de azi purtăm la mânecile hainelor trei nasturi, fără să știm însă de ce.  

Rochia albă de mireasă a fost lansată de Anne de Bretagne, care a îmbrcat-o cu prilejul căcătoriei sale cu regel Ludovic al XII-lea ( 1495- 1515) și tot ea a impus negrul drept culoare de doliu, îmbracând o rochie cernită, la moartea soțului ei. 

Spențerul, un fel de haină scurtă, ca o vestă, purtat de țărani, își trage numele de la lordul Spencer, care, în timp ce se încălzea în fața căminului, s-a apropiat prea mult de foc și și-a ars coada redingotei. Acest incident a lansat o modă care a fost folosită ulterior de ambele sexe. Pentru femei, spențerul a fost în vogă în anii 1790-1830, deoarece finețea excesivă a țesăturilor și insuficiența lenjeriei de corp impunea un veșmânt de exterior mai călduros. 
Macferlanul, un fel de pardesiu fără mâneci, cu două deschizături laterale, prin care se pot scoate brațele, și cu o pelerină scurtă pe umeri, își trage numele de la cel care l-a impus prima oară, exploratorul englez Mac Farlane, așa cum raglanul, păstrat în vestimentație până nu de mult, își are originea onomastică în pardesiul larg purtat de lordul Raglan, comandantul armatei engleze, care a luptat împotriva Rusiei, în timpul războilui din Crimeea, în anii 1853-1856.   Ciorapii au apărut din antichitate, fiind foloșiți de faraonii egipteni. Erau confecționați din bucăți de pânză care înfășurau piciorul epentru a-l apăra. 
Abia în secolul al XVI-lea, în Spania, s-au purtat pentru prima oară ciorapii ca piesă de vestimentație distinctă, detașați de încălțăminte și de pantaloni. Primii ciorapi împletiți din lână răsucită au apărut la Londra, la începutul anului 1565, iar primul francez care a purtat astfel de ciorapi a fosr regele Henric al II-lea ( 1547- 1559), cu prilejul căsătoriei fiicei sale cu ducele de Savoia. Celebra Marchiză de Pompadour  a purtat ciorapi împletiți din fir de aur, în timp ce doamnele din înalta societate au început să se fălească cu ciorapi confecționați din ... fire de păianjen, realizați prin lipirea firelor direct pe picior. 
Moda ciorapilor de mătase a fost impusă în Europa apuseană de Elisabeta I a Angliei (1558-16030), care a primit, drept cadou, cu prilejul sărbătorilor de Anul Nou, o asemenea pereche, de culoare neagră.  Pentru suverană, care până atunci purtase ciorapi împletiți din bumbac, cadoul era extrem de valoros, ciorapii de mătase fiind foarte rari în acea vreme. Reginei i-au plăcut foarte mult, astfel că, până la sfârșitul vieții, a purtat numai ciorapi de mătase, aduși cu mare cheltuială din Italia. 
Dacă din antichitate până în secolul al XVIII-lea, batista a avut diferite forme, cea care a impus moda batistelor pătrate a fost regina Franței, Maria Antoaneta (1755-1793), care s-a gândit că forma pătrată este mai comodă și mai ușor de folosit, iar regele Ludovic al XVI-lea, dorind să-i facă pe plac soției sale, a dat un ordin care stabilea că de atunci înainte, în regatul francez, să se confecționeze doar batiste a căror lungime să fie egală cu lățimea.

putina istorie prin mailÎn anul 1789 are loc celebra Revoluţia franceză, prin care monarhia absolută este abolită din Franţa.
Regele francez de atunci, Ludovic al XVI-lea, a fost decapitat, prin ghilotinare, 4 ani mai târziu, la 21 ianuarie 1793.
Probabil că mulţi ştiu acest lucru, dar oare câţi ştiu că acest rege francez are printre strămoşii săi pe nimeni altul decât
pe marele domnitor moldovean, Ştefan cel Mare?
Să ne uităm puţin la descendenţii lui Ştefan cel Mare, şi să vedem cum a ajuns acest viteaz voievod român să fie străbunul
celebrului rege francez decapitat.

1. Ştefan cel Mare (1435-1504), l-a avut ca fiu pe:

2. Petru Rareş (1486-1546), domnitorul Moldovei, a avut-o ca fiică pe:

3. Maria, care căsătorită cu Ion Movilă (mare logofăt al Moldovei), cei doi având ca fiu pe:

4. Ieremia Movilă (?-1606), domnitorul Moldovei, a avut-o ca fiică pe:

5. Maria Movilă (1592-1638), căsătorită cu Ştefan Potocki (1568-1631, conte polonez), cei doi având ca fiică pe:

6. Anna Potocki (1615-1690), căsătorită cu Dominic Kazanowski (1605-1648), cei doi având ca fiică pe:

7. Maria Kazanowski (1643-1687), căsătorită cu Stanislas Iablonowski (1634-1702), cei doi au avut ca fiică pe:

8. Ana Iablonowski (1658-1727), căsătorită cu Rafael Leszczynski (1650-1703), cei doi avându-l ca fiu pe:

9. Stanislas Leszczynski (1677-1766), regele Poloniei, care a avut ca fiică pe:

10.Maria Leszczynski (1703-1768), căsătorită cu Ludovic al XV-lea (1710-1774), regele Franţei, cei doi având ca fiu pe:

11.Louis de France (1729-1765), care l-a avut ca fiu pe:

12.Ludovic al XVI-lea (1754-1793), regele Franţei.
 
  Iată că nu e atât de mare distanţa între un domnitor moldovean şi un rege francez celebru!  
 

Coco

Legendara creatoare de modă din Franța a devenit unul din simbolurile lumii modei. Ea și-a pus semnătura pe numeroase creații, a creat un stil propriu, inconfundabil și irepetabil, popular până în zilele noastre.
În plus față de aceste elemente binecunoscute, Coco Chanel avea o viziune proprie și originală asupra vieții. Iată câteva din frazele sale nemuritoare
* Mâinile reprezintă cartea de vizită a femeii. Gâtul – este buletinul, iar sânii – pașaportul!
* Nu vi se va da o a doua șansă pentru a produce o „primă impresie”!
* Vârsta nu este cel mai important lucru pentru o femeie: poți fi superbă, la 20 de ani, fermecătoare  la 40 , dar poți rămâne unică până la sfârșitul vieții.
* Iată un paradox: cu cât bărbatul este mai prost și mai ratat, cu atât pretențiile lui față de femeie sunt mai mari!
* Bărbatul care este predispus la a face gesturi, este condamnat să fie iubit.
* Dacă o femeie v-a fermecat, cu frumusețea sa, dar nu vă puteți aminti cu ce a fost îmbrăcată, înseamnă că ținuta ei a fost perfectă.
* Accesoriul ideal pentru orice femeie – este un bărbat frumos.
* Nimic nu îmbătrânește mai tare o femeie, decât o ținută prea sofisticată.
* Adevărata mărinimie este atunci când ierți oamenii nerecunoscători.
* Pentru libertate, nici o sumă de bani nu este exagerat de mare.
* Există oameni care au bani, și oameni bogați.
* Totul se află în mâinile noastre , de aceea nu avem voie să-i dăm drumul!

Care este culoarea anului 2018 in amenajari interioare

Care este culoarea anului 2018 in amenajari interioare: Pe lânga clasicele alb si bej, o noua nuanta neutra îsi face loc printre tendintele anului 2018 în materie de amenajari interioare. Potrivit listei „Pinterest 100”, site-ul care desemneaza principalele trenduri în functie de preferintele oamenilor, verde salvie este culoarea anului 2018 în designul interior. La fiecare început de an, lista... Care este culoarea anului 2018 in amenajari interioare, stiri utile de azi - ziaresireviste.ro

Cat de des sa cureti obiectele din casa si cum sa o faci

Cat de des sa cureti obiectele din casa si cum sa o faci: Bucataria, obiectele sanitare, calculatorul, prosoapele.Cât de des sa cureti obiectele pe care le folosim zilnic? Fundamental este sa folosesti produsele potrivite si nu prea agresive. Chiuveta si blatul de bucatarie– Dupa fiecare utilizare, acestea trebuie spalate cu detergenti care nu lasa reziduuri, cum sunt cele pe baza de alcool si peroxid de hidrogen. Buretele de vase sau... Cat de des sa cureti obiectele din casa si cum sa o faci, stiri utile de azi - ziaresireviste.ro

Cum cureti argintul in cel mai simplu mod

Cum cureti argintul in cel mai simplu mod: Obiectele tale din argint care se oxideaza isi pot recapa stralucirea fara un efort prea mare din partea ta. Ai nevoie doar de folie de aluminiu, apa si bicarbonat de sodiu si o cratita mare, pe care o umpli cu 2 litri de apa, dar nu inainte sa pui folia pe fundul cratitei. Cand apa din cratita clocoteste, adaugi doua linguri de bicarbonat de sodiu. Apoi introduci obiectele de argint si le... Cum cureti argintul in cel mai simplu mod , stiri utile de azi - ziaresireviste.ro

7 trucuri ca sa-ti strangi rapid bradul de Craciun

7 trucuri ca sa-ti strangi rapid bradul de Craciun: De fiecare data când împodobesti bradul de Craciun si te chinui sa descurci instalatia de beculete îti promiti ca vei organiza mult mai bine ornamentele atunci când le vei strânge? Cu toate acestea, la final, când trebuie sa strângi bradul, te grabesti si arunci totul într-o cutie, ca sa termini mai repede. Nu esti singura, cu totii facem... 7 trucuri ca sa-ti strangi rapid bradul de Craciun, stiri utile de azi - ziaresireviste.ro

Te cunosc de undeva? Tot ce nu stiai despre d�j�-vu

Te cunosc de undeva? Tot ce nu stiai despre d�j�-vu: Déjà-vu este sentimentul acela puternic de a fi întâlnit ceva sau pe cineva familiar – fie o persoana (desi abia ai cunoscut-o), fie un loc (desi îl vizitezi pentru prima oara). De unde senzatia aceasta stranie si ce indica ea? Mai bine de 70% din populatie, în special cea cu vârsta curpinsa între 15-20 de ani, a trait acest... Te cunosc de undeva? Tot ce nu stiai despre d�j�-vu, stiri utile de azi - ziaresireviste.ro

Cum sa scapi de aspectul obosit al ochilor

Cum sa scapi de aspectul obosit al ochilor: Muncind prea mult, stresul si lipsa de somn ne pot face sa aratam epuizati. Incercati aceste remedii naturale pentru a readuce lumina si stralucirea ochilor. Remedii naturale: – Masati zona din jurul ochilor cu ulei de migdale inainte de a merge la culcare, aceasta va stimula circulatia si va face pielea moale si hidratata dimineata. – Utilizati un spray cu apa de... Cum sa scapi de aspectul obosit al ochilor, stiri stiri mondene de azi - ziaresireviste.ro

Ce nu trebuie sa faci niciodata dupa un tratament cosmetic la salon

Ce nu trebuie sa faci niciodata dupa un tratament cosmetic la salon: Daca urmezi o schema de tratament pentru anumite afectiuni ale tenului la un salon de cosmetica, trebuie sa stii ca este indicat sa te abtii de la anumite obiceiuri odata ce ai iesit din salon! Pe lânga alimentatie si odihna este recomandat sa apelezi si la tratamentele din saloanele de cosmetica. În felul acesta te vei putea bucura timp îndelungat de o piele... Ce nu trebuie sa faci niciodata dupa un tratament cosmetic la salon, stiri stiri mondene de azi - ziaresireviste.ro

Idei stralucitoare pentru dinti galbeni

Idei stralucitoare pentru dinti galbeni: Alimentele, tutunul si bauturile de zi cu zi pigmenteaza smaltul dintilor. Chiar si anumite medicamente precum antibioticul poate pata dintii. Ce este de facut atunci cand dintii tai s-au ingalbenit sau ai pete maronii. Iata ce trebuie sa faci pentru a reveni la culoarea naturala sau chiar sa obtii una mai deschisa. In primul rand, renuntati la obiceiurile care duc la stricare dintilor... Idei stralucitoare pentru dinti galbeni, stiri stiri mondene de azi - ziaresireviste.ro

De ce nu este bine sa-ti coafezi parul cand este ud!

De ce nu este bine sa-ti coafezi parul cand este ud!: O greseala comuna in randul femeilor, in materie de par, este atunci cand se spala pe cap si nu au rabdare sa se usuce complet inainte de a se coafa. Parul ud este mult mai delicat si se rupe cu usurinta. Nu crezi? Poti experimenta singura, urmatoarea data cand te speli pe cap. Alege un fir de par si incearca sa-l rupi, vei vedea ca se rupe mult mai usor atunci cand este ud, in... De ce nu este bine sa-ti coafezi parul cand este ud!, stiri stiri mondene de azi - ziaresireviste.ro

Tu stii cum sa alegi portocalele? Iata cum iti dai seama cand sunt coapte

Tu stii cum sa alegi portocalele? Iata cum iti dai seama cand sunt coapte: De cate ori nu ti s-a intamplat sa cumperi portocale si sa constati apoi ca acestea nu sunt bine coapte? Desi multi considera ca portocalele sunt acre de felul lor, insa cand acestea sunt coapte, au un gust dulce, placut si sunt doar foarte putin acrisoare. Daca nu stii cum sa-ti dai seama cand o portocala este coapta, inainte de a o desface iti spunem noi la ce trebuie sa fii... Tu stii cum sa alegi portocalele? Iata cum iti dai seama cand sunt coapte , stiri utile de azi - ziaresireviste.ro

Dureri de cap puternice? Mergi de urgenta la medic. Vezi si alte tipuri de durere pe care nu ar trebui sa le ignori

Dureri de cap puternice? Mergi de urgenta la medic. Vezi si alte tipuri de durere pe care nu ar trebui sa le ignori: De obicei, ingnori niste dureri de cap usoare. Dar daca sunt dureri de cap puternice? Vezi ce alte 7 tipuri de durere nu ar trebui sa ignori si cand este cazul sa mergi de urgenta la medic. Durerea este un semnal de alarma ca ceva nu este in regula. Adesea, cam stii care ar putea fi motivele din spatele ei. Dar cand ea apare din senin, dureaza mai mult decat in mod normal sau pare... Dureri de cap puternice? Mergi de urgenta la medic. Vezi si alte tipuri de durere pe care nu ar trebui sa le ignori, stiri sanatate de azi - ziaresireviste.ro

De ce este necesara masurarea densitatii osoase

De ce este necesara masurarea densitatii osoase: Persoanele cu au factori de risc care predispun la osteoporoza trebuie sa faca periodic anumite investigatii medicale.  Depistata din timp, boala poate fi controlata mai bine. Specialistii afirma ca rata morbiditatii si a mortalitatii este semnificativ redusa la persoanele care depisteaza precoce osteoporoza si iau masurile terapeutice care se impun. Femeile cu vârsta peste 50... De ce este necesara masurarea densitatii osoase, stiri sanatate de azi - ziaresireviste.ro

Cum sa scapi de firele albe de par in mod natural

Cum sa scapi de firele albe de par in mod natural: Cine nu îsi doreste un par stralucitor si sanatos? Însa multe persoane se confrunta cu probleme tipice ale parului, cum ar fi caderea parului, firele albe de par si chelia. Vinovati sunt si modul stresant de viata si produsele dure pentru par. Dar vestea buna este ca poti apela la ajutorul remediilor naturale, eficiente si usoare pe care le poti prepara chiar acasa. Iata cum poti... Cum sa scapi de firele albe de par in mod natural, stiri stiri mondene de azi - ziaresireviste.ro

Rochii de cosmar la Globurile de Aur! Cine a purtat cele mai urate tinute

Rochii de cosmar la Globurile de Aur! Cine a purtat cele mai urate tinute: Duminica, 7 inauarie, a ajut loc primul eveniment important din domeniul cinematografiei, decernarea Globurilor de Aur. În ciuda faptului ca aproape toate actritele au respectat codul vestimentar sugerat, dar nu impus, au existat si vedete care l-au ignorat din dorinta de a fi originale. Acestea, din urma, au esuat lamentabil în alegerea unei tinute potrivite si au fost tinta... Rochii de cosmar la Globurile de Aur! Cine a purtat cele mai urate tinute, stiri showbiz de azi - ziaresireviste.ro

Manichiura cu gel: avantaje si dezavantaje

Manichiura cu gel: avantaje si dezavantaje: Manichiura cu gel este la mare cautare în ziua de azi. Gelul folosit a fost descoperit accidental de catre un medic stomatolog, la începutul anilor ‘50. El este obtinut dintr-o rasina polimerica, careia i se adauga o substanta care face materialul mai flexibil, textura finala fiind asemanatoare unghiilor naturale. Manichiura rezistenta Oricât de multa grija ai... Manichiura cu gel: avantaje si dezavantaje, stiri stiri mondene de azi - ziaresireviste.ro

GLOBURILE DE AUR 2018, LISTA CASTIGATORI: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, patru premii; Big Little Lies, patru trofee

GLOBURILE DE AUR 2018, LISTA CASTIGATORI: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, patru premii; Big Little Lies, patru trofee: A 75-a editie a galei Globurilor de Aur a fost organizata duminica seara, la Beverly Hilton Hotel din Los Angeles, de Asociatia presei straine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA). GLOBURILE DE AUR 2018. Drama 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri', de Martin McDonagh, conduce în topul premiilor dedicate cinematografiei, cu patru Globuri de Aur,... GLOBURILE DE AUR 2018, LISTA CASTIGATORI: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, patru premii; Big Little Lies, patru trofee , stiri showbiz de azi - ziaresireviste.ro

Globurile de Aur 2018 se decerneaza in aceasta noapte. Cine sunt favoritii

Globurile de Aur 2018 se decerneaza in aceasta noapte. Cine sunt favoritii: Gala Globurilor de Aur 2018, ajunsa la a 75-a editie, este prima mare ceremonie care are loc la Hollywood de la declansarea scandalului care l-a avut în centru pe producatorul Harvey Weinstein si în urma caruia mai multi cineasti au fost acuzati de hartuire, abuz si agresiune sexuala. Gala Globurilor de Aur de anul acesta, care are loc duminica seara la Los Angeles, va sta sub... Globurile de Aur 2018 se decerneaza in aceasta noapte. Cine sunt favoritii, stiri showbiz de azi - ziaresireviste.ro

Testul de sarcina expira vreodata? Ce trebuie sa stii

Testul de sarcina expira vreodata? Ce trebuie sa stii: Testul de sarcina este un item important pentru viitoarea mamica. Dar oare ele expira vreodata? Se pot altera? Ce trebuie sa cunosti. Testele de sarcina sunt lucruri uimitoare. Ele va pot ajuta fie sa ca dau niste reasigurari necesare, fie stiri minunate, schimbând viata, în functie de ceea ce aveti de gând. Acestea fiind spuse, exista o multime de optiuni atunci... Testul de sarcina expira vreodata? Ce trebuie sa stii, stiri sanatate de azi - ziaresireviste.ro

Leacuri pentru durerile de stomac

Leacuri pentru durerile de stomac: Alimentatia, stresul, consumul de alcool alaturi de tutun pot avea consecinte grave asupra sistemului digestiv. Tratamentele naturiste te pot ajuta sa calmezi si sa tratezi durerile de stomac, dar trebuie însotite de o dieta stricta. Gastrita si ulcerul sunt boli ale stomacului însotite de o stare de disconfort, precum si de dureri puternice. Mesele usoare, dese, pot usura... Leacuri pentru durerile de stomac, stiri sanatate de azi - ziaresireviste.ro

Nu ai bani pentru reamenajari? 5 tipuri ieftine de decor

Nu ai bani pentru reamenajari? 5 tipuri ieftine de decor: Esti obisnuita ca odata cu inceputul fiecarui an sa schimbi ceva in viata ta. Poate fi vorba despre coafura, ori poate decizi ca e timpul pentru o dieta ceva mai drastica. Si, de ce nu, inceputul lui 2018 poate sa insemne si un aer fresh dat locuintei tale. Nu ai bani pentru redecorarea casei? Exista cateva trucuri care nu te costa mai nimic, dar care pot schimba radical aspectul... Nu ai bani pentru reamenajari? 5 tipuri ieftine de decor , stiri utile de azi - ziaresireviste.ro

Félicette, first cat in space


ORB PLOPZZ ALBASTRU DESCHIS, PRODUS NOU

ORB PLOPZZ ALBASTRU DESCHIS, PRODUS NOU

ROBI

ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini