marți, 31 iulie 2018

tropical

https://www.tropical-islands.d e/en/

istoria capitalei pe mail

  Bucureştiul vremurilor trecute era un oraş cu totul diferit în comparaţie cu ceea ce putem vedea în zilele noastre. „Adevărul“ vă prezintă cinci lucruri mai puţin cunoscute despre Capitală.    Nu mulţi ştiu că Bucureştiul a fost în urmă cu sute de ani un simplu turn. Potrivit istoricului Dan Falcan, turnul se afla în actualul centru vechi al oraşului şi era un punct de reper pentru comercianţii vremii, un loc unde de mult ori se opreau să se odihnescă şi să se îşi expună marfa pentru a-I convinge pe locuitorii din zonă să cumpere.
    „În anii 1370-1380, se pun bazele unui turn, punct de pază în vremea aceea, care marca o întretăiere de drumuri comerciale”, povesteşte istoricul Dan Falcan despre începuturile Bucureştiului. De la acest turn a luat fiinţă oraşul ce avea să devină Capitala României astăzi. Potrivit lui Falcan, Bucureştiul se reducea la 160 de metri pătraţi, care se întindeau în zona Curţii Domneşti. Pe măsură ce Bucureştiul s-a extins, a înglobat mai multe sate care au intrat în componenţa sa. Primul document în care Bucureştiul este menţionat îi aparţine lui Vlad Ţepeş, în anul 1459.

    Femeile nu aveau voie să meargă pe jos pe Podul Mogoşoaia
    Până târziu, după începerea Primului Război Mondial, reprezentantele „sexului frumos” nu aveau voie să meargă pe jos, pe Podul Mogoşoaiei, ci doar în trăsuri, dacă nu erau însoţite de soţ, de o rudă sau prietenă, ori măcar de o servitoare. De asemenea, femeile nu puteau să intre într-un local, fără a se afla la braţul unui bărbat. Când se duceau la cumpărături, chiar şi într-un magazin de lux, aristocratele autohtone nu puteau fi singure, indiferent cine le însoţea.
    Noţiunea de „mers la serviciu”, ideea de a avea o „slujbă”, alta decât iniţiativele filantropice sau caritabile, erau de neconceput în cazul acestor doamne, care se fereau de amestecul claselor sociale ca dracul de tămâie, după cum susţine Edmond Niculuşcă, reprezentant ARCEN, pe pagina de Facebook.
    Mahalaua Sfântului Gheorghe-Vechiu, cea mai populată
    Dintre zecile de mahalale existente în documentele de la 1798, cea a Sfântului Gheorghe-Vechiu a rămas ca fiind cea mai populată. Aceasta cuprindea 335 de case, care din cauza flăcărilor izbucnite în oraş a condus la distrugerea tuturor locuinţelor. În această mahala, în anul 1592, se găsesc mai multe proprietăţi ale lui Nedelcu Vornicul.
    Documentele pomenesc mahalaua de la 1632 şi vorbesc despre faptul că aceasta se întindea până în gardurile viei domneşti, acolo unde era şi Ulicioara Căldărarilor, de unde începea drumul Giurgiului. Într-o altă uliţă a mahalalei, cea a Bărbierilor, într-un act din anul 1701 este consemnat faptul că acolo se afla Puţul Turnului, probabil, un turn al zidurilor Curţii Domneşti. Tot aici se afla şi faimoasa brutărie a lui Babie, unde să găseau cele mai bune coltuce, un fel de pâini, din Bucureşti.
    Cele mai importante proprietăţi din mahala erau bisericile şi mănăstirile, dar şi casele dascălilor de la faimoasa şcoală românească a Sfântului Gheorghe-Vechiu.
    Orașul bordelurilor
    În Bucureştiul vechi exista un număr impresionant de bordeluri, de la cele mai luxoase, la cele mai ieftine. Casa de Piatră era printre cele mai frecventate zone din Capitală, atunci când tineri ori bărbaţi trecuţi de prima tinereţe se duceau să-şi caute o doamnă ori o domnişoară care pentru câteva ore şi pentru o sumă modică de bani să le alunge singurătatea.
    La intrarea în bordelurile din acea zonă, la poarta fiecăruia se găsea un felinar roşu, care odată cu lăsarea serii se aprindea. Acesta era un fel de indicator discret pentru faptul că acolo se găseau femei dispuse să întreţină relaţii sexuale contra cost. Fetele îşi vindeau trupul destul de ieftin, fiind un fel de prostituate de mahala, neşcolite, dar foarte căutate. Dacă în timpul săptămânii nu erau mulţi amatori pentru serviciile „fetelor“, în zilele de sâmbătă şi duminică la intrarea în bordel era un şir impresionant de bărbaţi.
    De cele mai multe ori, locuitoarele bordelurile erau „la muncă” şi bărbaţii trebuiau să aştepte ca femeia ce urma să le devină parteneră timp de câteva ore să-şi termine „programul” . Domnii care erau clienţi fideli ai bordelurile de la Crucea de Piatră le cunoşteau pe fetele care practicau prostituţia şi în funcţie de reputaţia pe care o aveau erau mai căutate sau mai puţin solicitate.
    Ceata lui Nălucă, haiducii care în 1829 terorizau Bucureştiul
    În jurul anului 1800, Bucureştiul era un oraş în care marii boieri îşi împărţeau clar parcelele de pământ pe care le aveau. Niciodată nu exista loc de greşeală, iar bogaţii oraşului erau cunoscuţi de toată lumea. Printre aceştia, logofătul Manolache era un nume care te ducea imediat cu gândul la opulenţă, la multe bunuri care se odihneau în cufărul vechi al moşiei.
    În prima zi a anului 1829, spune istoricul Dan Falcan, a avut loc un atac de pomină, când doi haiduci s-au deghizat în colindători şi l-au jefuit pe unul dintre cei mai bogaţi oameni din Bucureşti.
    „Tunsu şi Grozea, aşa se numeau cei doi haiduci care au intrat în casele logofătului Manolache“, după cum povesteşte Falcan, care spune că aceştia i-au luat boierului tot ce avea. Cei doi jefuitori se împrieteniseră cu trei ani în urmă şi aveau o metodă inedită de a-i lăsa pe boieri fără agoniseală:după ce jefuiau, dispăreau prin sistemul de canalizare de sub oraş.
    Pe sub Bucureşti se întindea un sistem de coridoare bine pus la punct, pe care cei doi haiduci îl cunoşteau foarte bine. Imediat după ce dădeau o lovitură şi plecau cu buzunarele pline de bijuterii, cei doi haiduci dispăreau în subteran şi reuşeau de fiecare dată să îşi piardă urma.

incredibil

https://incredibilia.ro/kalanoro-madagascar/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+IncredibiliaNewsletter+%28Incredibilia.ro+-+RSS+Newsletter%29

Originea unor substantive proprii, mai ales toponime, străine:


 


 • Capitala Etiopiei, Addis Abeba, se traduce prin ”Floarea Nouă”, datorită abundenţei vegetaţiei. Împăratul Menelik al II-lea, în 1887, a ales acest loc pentru întemeierea unei noi capitale.
 • Renumita închisoare Alcatraz şi-a luat numele din limba spaniolă şi înseamnă ”insula pelicanilor”.
 • Artica, deci Polul Nord, îşi trage denumirea din grecescul Arktos, care se traduce prin ”ţara urşilor”.
 • Numele celebrului împărat francez Napoleon Bonaparte (de fapt, Buonaparte), se traduce prin ”soartă bună”.
 • Oraşul american Chicago şi-a luat numele din limba indienilor de aici şi înseamnă ”locul usturoiului sălbatic”.
 • Numele Dardarot (sau Tartarot), personaj malefic, îşi are obârşia în cuvântul ”tartar” (iad, infern).
 • Lucifer, căpetenia îngerilor rebeli, înseamnă, în latină, ”aducător de lumină”.
 • Marghioala, nume propriu grecesc, înseamnă ”Frumoasa”.
 • Mississipi este un cuvânt preluat din limba indu şi s-ar traduce prin ”tatăl apelor”, desigur, în legătură cu mărimea şi măreţia fluviului american.
 • Cascada americană Niagara îşi trage trage denumirea de la cuvântul Onguiaahra, din limba triburilor locale, şi se traduce prin ”strâmtoare”.
 • Scaraoschi este un cuvânt format prin metateză (schimbarea ordinii sunetelor dintr-un cuvânt) de la Iuda Iscarioteanul, cel care l-a vândut pe Iisus pentru 30 de arginţi.
 • Ţarigrad, vechiul Constantinopol şi actualul Istanbul, înseamnă ”oraşul ţarilor”, (al Cezarilor).

umor

*Un evreu într-o cafenea Starbucks citea un ziar arăbesc. Intră un prieten care, văzând straniul fenomen, se supără și-i spune:
- Moshe, ți-ai pierdut mințile?  De ce citești un ziar arabesc?
Moshe răspunde:
- Citeam ziarele evreiești și, ce sa vezi? Evrei persecutați, Israelul atacat, evrei dispăruți prin asimilare și căsătorii interrasiale, evrei trăind în sărăcie. Așa încât am trecut la citirea ziarelor arăbești. Si ce-am găsit? Evreii dețin toate băncile, evreii controlează mass-media, evreii sunt toți bogați și puternici, evreii conduc lumea. Știrile sunt muuuult mai bune !
 
*Un tip la spovedanie:
- Părinte, am păcătuit. Am păcălit un evreu.
- Fiule, ăsta nu e păcat! E un miracol!
 
*Casierul sinagogii rămăsese fără nici un bănuţ cu care să ajute pătura săracă. Nici în cutia de ajutorare a săracilor nu se mai introduseseră de mult bănuţi. A doua zi dimineaţa puse pe uşa sinagogii o înştiinţare:
- O femeie căsătorită din cartier are o legătură cu un bărbat necăsătorit. Dacă până mâine dimineaţă nu apare o bancnotă de 100$ în cutia săracilor, voi fi nevoit să-i dezvălui numele.
A doua zi a găsit în cutia săracilor 30 de bancnote de 100$, plus una de 50$, cu un bilet ataşat: “Amână până mâine, ca să fac rost de bani!”
 
 
*Se duce Ştrul la rabin şi îi spune:
- Rabi, s-a întîmplat ceva îngrozitor. S-au deschis două supermarket-uri lîngă magazinaşul meu. Unul la stînga şi unul la dreapta. Ce aş putea face?
- Nici o problemă, zice rabinul, scrie cu litere mari pe uşa magazinului tău "Intrare"!
 
*Un evreu se afla pe patul de moarte şi-i spune singurului său fiu:
- Isaac, mai am puţin şi mor şi vreau să ştii că cele 7 vile, 3 blocuri, 30 de taxiuri, fabrica de îmbrăcăminte, cele 2 ferme, 8 magazine, bijuteriile, titlurile bancare, valorile, sculpturile...
- Da, tată, mi le laşi?
- Ţi le vând ieftin, foarte ieftin!
 
*Domnul Iţic o sună pe doamna Goldstein:
- Alo, sărut-mâna, ce mai faceţi?
- Ce să fac, sunt singură, soţul e pe teren de-o lună...
- Atunci poate îmi permiteţi să trec pe la dvs., bem o cafeluţă, facem amor...
- Vai, domnule Iţic, credeţi că sunt curvă?
- Da` cine a pomenit de bani?
 
*După un accident arabul Saddam necesită transfuzie urgentă şi singurul cu aceeaşi grupă de sânge este Iţic.
Iţic, speriat, se duce la rabin şi îl întreabă ce să facă.
- Fiule, dă-i sânge, e şi el om ca şi noi, faci o faptă bună, salvezi o viaţă...
Îşi revine Saddam şi îl umple pe Iţic de bogăţii, maşini, femei.
Se repeta întâmplarea, iar se duce Iţic la rabin, acelaşi răspuns, dă iar sânge şi când se vindecă Saddam îi trimite cadou un buchet de flori şi o sticlă cu vin.
Se miră Iţic, dar asta este!
Se repetă a treia oara toată întâmplarea, Saddam îi trimite o scrisoare de mulţumire.
Iţic, foarte confuz, se duce la rabin:
- Păi bine, mai rabin, prima oară averi, apoi o sticlă cu vin... mă rog, da' acu' pur şi simplu o felicitare? Doar i-am salvat viaţa, a treia oară, nu?
- Vezi, mai Iţic, a început să aibă sângele nostru!
 
*Hitler se duce la astrologul său şi îl întreabă când va muri. Acesta, după ce îi consultă harta astrală, îi spune:
- Vei muri într-o zi de sărbătoare evreiască!
- Cum aşa?
- Păi, în orice zi ai muri, va fi o sărbătoare evreiască!
 
*Iţic sună la Securitate:
- Alo, vedeţi că Ştrul are nişte lemne !
- Şi ce e cu asta?
- A găurit şi a introdus în fiecare lemn bijuterii, diamante, dolari şi, probabil, ceva muniţie adusă din America, de la fratele lui.
Apoi îl suna pe Ştrul:
- Mă, dobitocule, pregăteşte-te că am trimis să-ţi spargă lemnele!
- Pe cine?
- Pe aia pe care mi i-ai trimis tu anul trecut de mi-au săpat grădina.
 
*Rasela : Ma, Iţic, m-am gândit bine şi am hotărât să divorţez!
Iţic : Cum aşa, mai Rasela, după 40 de ani de căsătorie? Dar ce-ţi veni?
Rasela : Păi, tu-ţi dai seama, măi Iţic, că în 40 de ani tu nu mi-ai cumpărat niciodata nimic?
Iţic : Păi, nu mi-ai spus niciodată că ai avea ceva de vânzare!
 
*O femeie goală puşcă sare într-un taxi în New York.
Taximetristul, un evreu în vârstă, face ochii mari şi se uită lung la ea. Nu face nici o mişcare ca să pornească maşina.
Femeia se uită urât la el si-i zice:
- Ce e în neregulă ? N-ai văzut niciodata o femeie dezbrăcată ?
Şoferul evreu răspunde:
- Lasă-mă să-ți spun doamnă, nu mă uit la tine că pentru tine, nu ar fi  potrivit.
Femeia, chicotind, răspunde:
- Ei bine, dacă nu te uiţi la fundul sau sânii mei, atunci, ce faci ?
Şoferul evreu se opri o clipă, apoi îi spuse:
- Doamnă, mă uit... și mă uit.... și mă gândesc... unde dracu păstrează banii femeia asta ca să plăteasca taxiul?“
Ăsta da, om de afaceri!

Zece motive pentru a vizita insula Lefkada

Zece motive pentru a vizita insula Lefkada

Lista scurtă a experiențelor și obiectivelor turistice de neratat în Lefkada

Lista scurtă a experiențelor și obiectivelor turistice de neratat în Lefkada

METEO. Cum va fi vremea pânâ pe 12 august. Cald în toată ţara şi precipitaţii zilnice

METEO. Cum va fi vremea pânâ pe 12 august. Cald în toată ţara şi precipitaţii zilnice

Video Spadă veche de 3.000 de ani, găsită în balastieră

Video Spadă veche de 3.000 de ani, găsită în balastieră

Video Oaze de răcoare la Paris

Video Oaze de răcoare la Paris

Video Povestea Cerbului de Aur

Video Povestea Cerbului de Aur

Video Orașe urâțite de stâlpii cu cabluri

Video Orașe urâțite de stâlpii cu cabluri

Video Pod feroviar în pericol

Video Pod feroviar în pericol

Video Caravana medicală Izolați în România

Video Caravana medicală Izolați în România

atentionarea Orange cazuri phishing

In cursul zilei de 30 iulie 2018 a fost semnalata o campanie de phishing pe e-mail care vizeaza clientii Orange si prin care se colecteaza datele de autentificare din aplicatia My Orange, insa aceasta campanie nu este realizata si trimisa de catre Orange Romania.

E-mailul trimis in cadrul acestei campanii are subiectul "Orange Romania iti daruieste 1000 de puncte Thank You !!" si promite 1000 de puncte Thank You si posibilitatea de a achizitiona in termen de 24 de ore, din aplicatia My Orange, un smartphone premium la un pret special.

Textul e-mailului trimis de catre atacatori este urmatorul:

Stimate client,

Vrem sa-ti multumim pentru increderea pe care ne-o arati zi de zi. Astfel, Orange Romania iti daruieste 1000 de puncte Thank You si te invita sa descoperi avantajele utilizarii acestora, achizitionand unul dintre terminalele disponibile prin programul Orange Thank You.

Intra in contul tau, in urmatoarele 24 de ore, pentru a beneficia de o oferta speciala, in cadrul programului Orange Thank You, prin care poti achizitiona un iPhone X, 64GB, 4G, Space Grey, la un pret special, utilizand punctele cadou primite.

Apasa aici ca sa descoperi cum poti intra in posesia unui iPhone X, 64GB, 4G, Space Grey.

Oferta este disponibila doar in urmatoarele 24 de ore, in functie de stock si disponibilitate.

Multumim,
Echipa Orange


Acest e-mail este trimis de la o adresa falsa de forma ...@ ThankYou_account.js.net si include un link care, odata accesat, directioneaza catre o pagina web falsa ce captureaza datele de autentificare, apoi este facuta redirectionarea catre pagina de logare Orange reala. In acest fel, un utilizator neavizat nu va realiza ca datele de autentificare tocmai i-au fost sustrase.

In cazul in care ai fost expus acestei campanii de phishing si ai accesat link-ul inclus, iti recomandam sa schimbi de urgenta parola in aplicatia My Orange pentru a evita orice frauda sau distrugerea de catre o persoana rau intentionata a configuratiilor si setarilor salvate. Poti verifica statusul contului My Orange de aici.

De asemenea, iti recomandam sa verifici autenticitatatea promotiilor si concursurilor unde ti se cere autentificarea cu datele de logare din aplicatiile Orange. Daca intampini o astfel de situatie, te rugam sa ne semnalezi de fiecare data pentru a putea lua masurile adecvate pentru a bloca atacul. Puteti afla mai multe pe aici.

Cu prietenie,
Echipa Orange 

presa din Grecia

https://www.w3newspapers.com/greece/

imbold

https://www.schimbaoviata.ro/doneaza-ti-ziua-de-nastere/

Protecția animalelor - Categorii Proiecte - Categorii Proiecte - Galantom - Comunitatea oamenilor de bine

Protecția animalelor - Categorii Proiecte - Categorii Proiecte - Galantom - Comunitatea oamenilor de bine

ORB PLOPZZ ALBASTRU DESCHIS, PRODUS NOU

ORB PLOPZZ ALBASTRU DESCHIS, PRODUS NOU

ROBI

ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini