joi, 31 ianuarie 2019

18 lucruri neobișnuite despre Franța, curiozități interesante pe care nu le știai


0
1584
Franța este una dintre cele mai vizitate țări din Europa și din întreaga lume. Cu greu putem spune că există cineva cu acces la informație care să nu fi auzit ceva despre Franța și să nu știe măcar despre Turnul Eiffel sau Muzeul Luvru.
Cu toate acestea, astăzi vrem să vă surprindem cu câteva lucruri interesante despre Franța, pe care nu le știe oricine. Să vedem dacă reușim!
1. Franța este țara care deține cele mai multe premii Nobel pentru literatură. Poate că acum bibliografia aceea din școală cu atâția autori francezi nu mai pare atât de neprietenoasă.
2. Sistemul de legi din Franța este încă bazat pe principiile stabilite de Napoleon Bonaparte în Codul Civil din anii 1800. Se pare că niște baze puse bine pot fi o structură de neclintit pentru o națiune atât de puternică.
3. Berea este considerată o băutură de lux în Franța? Francezii obișnuiesc să bea un pahar de vin la aproape orice masă, însă berea este păstrată pentru ocazii speciale.
4. Un francez de rând mănâncă, în medie, 500 de melci în fiecare an? Dacă vreți să vă aventurați culinar, îi puteți încerca la o masă elegantă în Nisa, spre exemplu.
5. Cel mai vechi pod din Paris se numește Pont Neuf (podul nou). Da, poate că numele ar trebui puțin actualizat, dar care ar mai fi farmecul acestuia? ��
6. Bagheta, cel mai consumat tip de pâine din Franța, este, de fapt, de origine austriacă. Să nu le spuneți asta și francezilor…
7. Tradiția bradului decorat de Crăciun își are originea în Estul Franței, în secolul al XVI-lea. Pe vremea aceea, bradul era decorat doar cu flori și fructe, însă. Și poate că era un pic mai natural așa.
8. Kilturile, faimoasele fuste scoțiene, provin din Franța. Ups…
9. În Paris există o replică a Statuii Libertății, îndreptată spre cea din New York, în semn de prietenie între cele două națiuni.
10. În Franța este legal să te căsătorești cu o persoană decedată. Opțiunea este aprobată doar în cazuri excepționale, bineînțeles, așadar nu vă faceți speranțe că vă puteți căsători cu Napoleon, Elvis sau Marie Antoinette fără ca aceștia să își dea acordul…
11. Francezii au cea mai mare speranță de viață, media de vârstă fiind în jur de 81 de ani. Poate că ar fi cazul să ne facem planurile pentru pensie și să ne cumpărăm câte o căsuță în această țară. Ce ziceți? Bilete spre Paris găsim aici.
12. Charles de Gaulle, fostul președinte francez, este trecut în Cartea Recordurilor ca fiind singurul om din lume care a supraviețuit celor mai multe atacuri de asasinare. Acestea au fost 32 în total, însă, în final, moartea lui de Gaulle a fost una naturală.
13. Deși sunt cunoscute pe piață doar 300 sau 400 tipuri de brânză, în Franța există, de fapt, peste 1000 de tipuri diferite. Se pare că francezii chiar iubesc brânza și nu se tem să exprime acest lucru.
14. Turul Franței este cea mai cunoscută competiție de ciclism din lume?
15. Cimitirul Père Lachaise din Paris este cel mai vizitat cimitir din lume. Aici se află mormintele unor scriitori și artiști faimoși, printre care: Frédéric Chopin, Honoré de Balzac, Marcel Proust, Pissarro, Modigliani, Oscar Wilde sau Jim Morrison. Deci aici am fi putut să facem câteva cereri în căsătorie, dacă nu ar fi fost legea atât de strictă…
16. Ziua Păcălelii, cea de 1 Aprilie, își are originile în Franța. Se pare că totul a început în 1564, când francezii au trecut la calendarul gregorian, însă mulți nu au știut de schimbare și au crezut, în continuare, că 1 Aprilie este prima zi a anului, fiind ridiculizați pentru confuzie.
17. În orașul Chateauneuf-du-Pape, din Provence, o lege municipală interzice farfuriilor zburătoare (OZN-urilor) să aterizeze pe podgoriile din zonă. Francezii își iubesc mult vinul și îl protejează cu orice preț. Sperăm că omuleții verzi din spațiu și-au lungit antenuțele și au înțeles unde nu sunt bine primiți.
Purple grapes
18. Spectacolul „Ionesco”, ce cuprinde piesele „Cântăreața cheală” și „Lecția”, ale celebrului dramaturg român, Eugen Ionesco, este cel mai jucat spectacol din lume, cu peste 15 000 de reprezentații? Spectacolul este pus în scenă la Teatrul La Huchette din Paris, încă din 1957. Dacă veți merge într-un city break la Paris în perioada oportună, veți putea viziona faimosul spectacol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini