sâmbătă, 14 octombrie 2017

SOS!

Cristina HurdubaiaUrmăreşte
#Update. Am făcut cont pe numele lui Cristian Pascu, care s-a oferit să ajute.
IBAN: RO28 FNNB 0003 0300 9873 RO02
Credit Europe Bank
Se poate depune orice sumă în lei sau în valută, banca va face automat schimbul valutar în lei la cursul zilei. În plus, există posibilitatea de a depune numerar direct la ATM-uri.
E nevoie de 2000 de euro, ca să cumpărăm o rulota second-hand, cu chiuvetă, aragaz, încălzire pe gaz GPL/butelie (care costă cam 1000 de euro), iar diferența să fie pentru a asigura încălzirea, curentul electric, mâncarea, pe timpul iernii, banii vor fi virați lunar către ei, ca să știm sigur că sunt cheltuiți cu cap.
De săptămâna viitoare, anunțăm zilnic ce bani s-au strâns și dacă suma depășește 2000 de euro, banii vor ajunge tot la familie.
*************************************************************************************
Am primit un mail și de jumătate de oră mă tot uit ca proasta la fotografia asta și mă întreb cum de ne dăm noi mare țară europeană, în condițiile în care suntem înconjurați de atâta sărăcie și de atâta nepăsare. Vi-l las mai jos, cine știe, poate cineva are vreo baghetă magică și poate să facă o minune pentru oamenii ăștia, căci în puterea acestui stat handicapat eu nu-mi mai pun nicio speranță.
"Ma numesc Doina si drama acestei familii, atingand apogeul disperarii, m-a determinat sa lupt pentru ei si pe aceasta cale incerc sa va fac cunoscut strigatul de disperare al familiei RADU IOAN (invalid) din satul Coroiesti de Sus, judetul Vaslui.
Cunosc aceasta familie din copilarie, parintii mei au fost nasii lor de cununie, ulterior botezandu-le si copilul ce are un grav handicap psihic, fiind foarte bolnav de schizofrenie in stare avansata.. Sunt oameni in varsta, foarte saraci, incercati de soarta, dar deosebit de curati, credinciosi si foarte sufletisti.
Locuiesc intr-o camaruta in casuta din lut al carei perete exterior s-a daramat acum mai bine de doi ani in urma, prin fereastra se vede in gradina din spatele casei, restul peretilor au crapaturi adanci, acoperisul cedeaza si el nemaiavand un punct de sustinere, casa puntandu-se prabusi in orice moment si din nefericire nu au posibilitate sa-l repare.
Sunt foarte saraci, traiesc dintr-o pensie de invaliditate de aprox. 500 lei (capul familiei este invalid - are un picior amputat), iar atat el cat si sotia si baiatul lor sunt foarte, foarte bolnavi si neputinciosi. Nici ei si nici baiatul lor nu beneficiaza de nici un ajutor social sau de handicap.
Acum doi ani am luat legatura telefonic cu primarul din comuna Coroiesti, dl. Cristian Lungu, care mi-a spus ca le este cunoscut acest caz, insa primaria nu dispune de resursele necesare si nu-i poate ajuta nici macar cu un sac de ciment pentru consolidarea peretilor.
Am scris si trimis toate actele lor la Mitropolia Moldovei, catre I.P.S.S. Mitropolit Teofan, insa din partea sa, parintele Narcis mi-a facut cunoscut raspunsul negativ pe motiv ca nu locuiesc in judetul Iasi.
Acest memoriu argumentat cu actele medicale si poze le-am trimis inclusiv I.P.F.Sa Parintelui Patriarh la Patriarhia Ortodoxa Romana, insa si din partea Sfantului Sinod mi s-a comunicat prin Parintele Consilier Radu Noiman, ca toate fondurile au fost alocate constuirii Catedralei Mantuirii Neamului si nu mai au fonduri pentru ajutorarea saracilor si, ca este de datoria autoritatilor locale sa se ocupe de aceste cazuri, insa autoritatile locale raman reci si pasive fata de cazurile sociale.
Deoarece casa sta gata sa se darame pe ei si sa-i ingroape de vii sau sa ramana sub cerul liber, de-a lungul timpului toate actele si pozele doveditoare ale acestui caz, le-am trimis la peste o suta de institutii si persoane, inclusiv la biserici ortodoxe din tara si din diaspora, sperand sincer ca la romanii sec. XXI sa gasesc ramasa intr-un coltisor din inima fiecaruia putina sensibilitate, omenie si solidaritate, pentru ca, la urma urmei, efortul individual al fiecarui credincios fata de cei saraci, bolnavi, nenorociti si neputinciosi dovedeste marturia iubirii crestine fata de semenii nostri si acesti oameni nu au vrut ei sa fie saraci,... insa nu a fost sa fie asa. M-a bulversat enorm refuzul si ignoranta cu care sunt tratate persoanele sau familiile nenorocite, nu au primit nici un lemn de foc sau de lucru, nici macar un canceu de ciment, nici un banut, nimic.., nimic...!
Nu au ce vinde si nu au unde pleca.
Pensia fiindu-le atat de mica, au de asemenea, datorii la moara, la taxe si impozite, si fiind si foarte, foarte bolnavi, aproape toata pensia li se duce pe medicamente. In fiecare luna, sora mea le ducea strictul necesar, insa si ea are greutatile ei, este vaduva, are rate si o fiica in intretinere, studenta in Bucuresti, si nu mai poate sa le asigure strictul necesar, astfel ca in fata acestei situatii deosebit de delicate, amandoua suntem neputincioase, si eu sunt vaduva si sunt in pensie de boala, am lucrat ca educator.
Pentru ca situatia lor este ingrozitor de disperata, casa se poate prabusi in orice moment, prin acoperisul subred si degradat le ploua in camera, la fiecare ploaie isi pun vase pe mobila pentru a nu se uda toate lucrurile, tavanul s-a incovoiat si sta gata sa cada in orice moment, usa de la intrarea in hol si in camera nu se mai pot inchide, noaptea nu mai pot dormi de frica sa nu fie ingropati de vii, cu speranta si incredere apelez la Dumneavoastra si VA ROG DIN TOT SUFLETUL daca este posibil sa le intindeti o mana de ajutor CAT MAI URGENT, caci fara ajutorul dvs si a Bunului Dumnezeu sunt pierduti.
Va rog sa verificati la fata locului cele mentionate mai sus si va rog, incercati sa aduceti o raza binemeritata de lumina si caldura in casa si in viata lor, acum in prag de iarna. Ei nu-si doresc lux, isi doresc doar sa fie consolidata casa, sa poata noaptea dormi linistiti, fara groaza ca ar putea fi ingropati de vii sub daramaturi si isi doresc o fantana in curte, deoarce nu mai au puterea si forta necesara pentru a cara apa de la fantana din vale, casa lor este pe un deal."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini