vineri, 1 februarie 2013

APELURI ANIMALUTE

www.4animals.ro
Contact : asociatia.robi@gmail.com

Tina,
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.365032096938070.86433.144616635646285&type=3,
frumoasa catelusa care a avut ghinionul sa fie accidentata de o masina, a fost externata si pentru ca nu s-a oferit nimeni sa o primeasca in cazare temporara, a ajuns la noi unde asteapta cumintica sa fie adoptata. A inceput sa se sprijine schiopatand si pe cea de-a patra labuta. Va mai dura ceva timp pana cand fisura se va suda si-i va permite micutei sa foloseasca normal toate labutele.
Daca va place micuta si vreti s-o adoptati va rugam sa ne contactati la : asociatia.robi@gmail.com.
 
 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.436066126465072.99919.376586535746365&type=1
 
N-o duce rau, frumoasa mica :-)
Acusi-acusi sarbatorim o saptamana de cand ne-am facut pisicuta civilizata de apartament :-)
 
 CAINE POSIBIL PIERDUT! SHARE!
---------------------------
UPDATE 29.01.2013: Cineva a revazut catelul in zona Floreasca. Era cu siguranta el pentru ca l-a fotografiat. Are in continuare zgarda la gat si e clar ca nu ramane in aceeasi zona prea mult timp. In Floreasca a fost vazut 2 zile la rand, iar acum din nou a disparut. Nu il recunoaste nimeni? Mai mult ca sigur e un catel pierdut.
------------------------
Caine vazut azi 24 dec - Obor, Mihai Bravu - POSIBIL PIERDUT. Mascul, talie mica. Pare destul de batran, este infrigurat si foarte speriat. Poarta o zgarda colorata la gat. Va rog SHARE, poate cineva il recunoaste http://www.facebook.com/MoniCaaaaT
 
  http://www.facebook.com/adoptiedistanta http://www.facebook.com/media/set/?set=a.560722977279378.130864.115974898420857&type=1
Piki este o fetita mica si cuminte foc. Are doar doua luni si jumatate, talie medie, este deparazitata intern si extern. Un biped fara suflet a abandonat-o intr-o padure, ca sa moara de frig si foame impreuna cu fratiorii sai. Din fericire, niste oameni buni i-au vazut si i-au salvat, iar acum Piki este in siguranta, intr-un padoc din Otopeni, unde asteapta sa fie dorita intr-un camin adevarat. Contact: madalinacristea@ymail.com
 
Vesti bune de la Ghini
 CONTACT: cameracupisici@gmail.com
-----------------
[EN below] Dragii nostri, incepem prin a va multumi tuturor celor care v-ati interesat constant de situatia lui Ghini si i-ati tinut pumnii sa se faca bine. Va putem spune in sfarsit ca micutul este pe drumul ce bun. Ghini s-a recuperat minunat dupa ce-a de-a doua operatie, este vioi, mananca, isi face nevoile, ecografia arata foarte bine, iar maine ii va fi scoasa si drena. Spre inceputul saptamanii viitoare Ghini ar putea fi externat. In acest sens cautam pentru el o familie responsabila sau macar cazare temporara pana la adoptie (pentru a nu ramane cazat contra cost la cabinet).
Legat de stapanii lui, va spune doar ca in cele 2 saptamani de cand l-am gasit si a fost internat, operat si tratat, nu au trecut niciodata sa il vada. Au sunat din cand in cand la medic sa verifice daca e "gata" si pot veni sa il ia. In momentul in care li s-a comunicat costul total si li sa oferit posibilitatea de a ii gasi un alt stapan, le-a fost luata o piatra de pe inima... Preferam sa nu comentam si sa nu ne gandim la ce inseamna pentru unii oameni a avea un animal si care este limita pana la care sunt dispusi sa isi asume o responsabilitate, care ar trebui sa fie una pe viata, nu pana animalul pateste ceva (in acest caz din cauza lor chiar) sau ne plictisim de el.
Ghini este un luptator si un catel minunat, foarte docil, prietenos si iubitor si merita o familie pe masura. El are 2 ani, este un caine de talie medie spre mica, este deparazitat, urmand sa fie vaccinat si castrat. Cei interesati de adoptia lui sau care il pot ajuta cu cazarea temporara sunt rugati sa ne contacteze pe mail.
Legat de costuri, ni le vom asuma integral, iar pana in acest moment, datorita voua, am reusit sa acoperim tot ce a presupus internarea lui Ghini. In functie de timpul care va ramane la cabinet, va trebui sa achitam costul cazarii lui. Totul depinde de cat de repede isi va gasi micutul familia mult dorita.
------------------
Povestea lui Ghini/Ghini's story: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.521770041190571.120323.296016100432634&type=3
-------------------
Dear friends, we begin by thanking all of you, who have been constantly interested of Ghini's situation and kept your fingers crossed for him. We can say that he is finally on the good road. Ghini recovered very well after the second surgery, he is lively, he is eating, doing hes needs, the ultrasound looks great, and tomorrow he will have his drain removed. At the begging of the next week Ghini could leave the clinic. So he is looking for responsible family, or a foster home until adoption.
Regarding his owners can only say that in the 2 weeks since we found Ghini and he was hospitalized, operated and treated, they never came to see him. The occasionally called the doctor to check if it's "ready" and if they can come to take him. When they were told the total cost and they were given opportunity to let us find him another family, they were extremely revealed ... We prefer not to comment and not think about what it means for some people to have an animal and what is limit to which they are willing to assume responsibility, which should be one for life, not until something happens to the animal or they get bored of him.
Ghini is a fighter and a wonderful dog, very docile, friendly and loving and deserves a loving, responsible family. He is a medium (to small) size, 2 years old dog, dewormed, soon to be vaccinated and neutered. Those interested in adopting or foster him are asked to contact us by email.
Related to the costs, we will pay for everything and, until now, thanks to you, we managed to cover everything involved Ghini's hospitalization. Depending on the time it will remain hospitalized, will have to pay for his accommodation. It all depends on how quickly he will get adopted.
 
 Tu adopti un catel, catelul adopta o pisica si uite asa devine lumea mai frumoasa. www.adoptiicaini.ro/pe-alese/
 
 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151467832118169.548847.341529178168&type=1
 
 Amber este o fetita de aprox 3 luni, deparazitata si vaccinata, pupacioasa si jucausa, putin timida la inceput, in cautare de camin! Daca doriti sa o adoptati pe Amber va rugam sa ne scrieti pe office@gia-ro.org .
---------------------
Amber is a little girl of approx 3 month old, dewormed and vaccinated, kissing and playful, a little shy at first, looking for a home! If you want to adopt Amber please write to us at office@gia-ro.org
 
 
 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151467805913169.548845.341529178168&type=1
 Aron este un baietel de aprox 3 luni, deparazitat si vaccinat, foarte pupacios si jucaus, care isi doreste foarte mult o casuta in care sa creasca si unde sa fie iubit! Nu-i asa ca doriti sa-l adoptati pe Aron?
Daca da, va rugam sa ne scrieti pe office@gia-ro.org .
--------------------
Aron is a little boy of approx 3 month old, dewormed and vaccinated, very kissing and playful, who wishes very much a home where to grow up and to be loved! Isn’t it that you want to adopt Aron?
If yes, please write at office@gia-ro.org
 
 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.559684710716538.130757.115974898420857&type=1
 Pogonici are aproape doua luni, este deparazitat intern si extern si este un baietel simpatic foc, mancacios si jucaus :)
A fost abandonat ieri in zona Baneasa si acum locuieste intr-o baie, pana cand i se va oferi si lui un camin si o familie adevarata.

Pogonici beneficiaza de un curs de dresaj gratuit la Ringstar Club Dresaj Canin.

Daca doriti sa il adoptati, va rugam sa ne contactati la adoptiedistanta@yahoo.com.

Mai multe detalii despre procedura de adoptie gasiti aici: http://www.facebook.com/notes/adoptie-distanta/procedura-de-adoptie-in-romania/408692179149126
 
 
 www.4animals.ro
Contact: asociatia.robi@gmail.com
UPDATE: 23.01.2013
Vi-l prezentam din nou pe Aki de data aceasta la aproape 4 luni cu toate vaccinurile facute si cu carnet de sanatate. Aki este un catelus vesel, este un jucaus in adevaratul sens al cuvantului, iar daca il veti adopta va promitem ca viata dumneavoastra cu siguranta va deveni si mai frumoasa. In cateva zile poate fi scos la plimbare asa ca va sfatuim sa nu pierdeti cele mai importante clipe din viata voastra impreuna, plima plimbare, prima lesa si sa va grabiti sa ii scrieti lui Aki la asociatia.robi@gmail.com (A.I.)
----------------------------------------
We present you Aki this time at almost 4 months old with all his vaccines done and with a health book too. Aki is a happy puppy, playful in deed, and if you will adopt him we promise you that your life will be even more beautiful. In a few days he can be taken out for walks so we advise you not to lose the most important moments in your life together, the first walk, the first collar, and hurry up and write to Aki at asociatia.robi@gmail.com (A.I.)
 
 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.516066668427575.119382.296016100432634&type=1
 CONTACT: cameracupisici@gmail.com
------------
BOTIC(m) - nascut/born: 2010, deparazitat/dewormed, castrat/neutered, educat la litiera/litter box trained
------------
BOTIC este un motan, care probabil a trait alaturi de oameni o perioada. Cand l-am gasit era deja castrat, dar este un motan destul de circumspect la inceput si are o fractura veche la unul din picioare(ce nu il deranjeaza la mers, dar il face sa stea cu pisiorul intins cand sta jos), deci probabil a fost lovit de catre cineva destul de tare, ceea ce l-a facut sa isi piarda partial increderea in oameni. Cand este mangaiat se destinde si toarce si framanta cozonacei, dar pana sa se simta complet in siguranta in prezenta cuiva, dureaza un pic. Nu are nevoie decat de cineva cu putina rabdare.
------------
BOTIC is an adult tomcat that probably spent part of his life in a family. He was found neutered, but with an old leg fracture, that was caused by someone hitting him hard. He has no visible problems walking, but sits down in a funny way because of this. He is a bit shy at first and does not trust people from the start, but after a while, after you get to earn his trust, he likes to cuddle and purr and give cat massages. He only needs someone with a bit of patience
 
 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151467783488169.548844.341529178168&type=1
 Amira este o fetita de aprox 3 luni, deparazitata si vaccinata, pupacioasa si jucausa, in cautare de camin! Daca doriti sa o adoptati pe Amira va rugam sa ne scrieti pe office@gia-ro.org .
--------------
Amira is a little girl of approx 3 month old, dewormed and vaccinated, kissing and playful looking for a home! If you want to adopt Amira please write to us at office@gia-ro.org
 
 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.405170689570324.98829.100002321880755&type=1
 
 http://www.facebook.com/media/set/?set=a.531508060216769.121254.296016100432634&type=1
 CONTACT: cameracupisici@gmail.com
-----------------
BUBBLES (m), nascut/born: 07-08.2012, deparazitat/dewormed, educat la litiera/litter box trained
---------------
[EN below] BUBBLES a fost gasit misunand pe sub masini, intr-o zona plina de caini. In momentul in care l-am chemat el a venit torcand... Ne-a fost imposibil sa il lasam acolo, iar micutul nu a protestat deloc. Nu a avut absolut nicio problema de acomodare in apartament. Este un pisoi foarte torcacios, afectuos, dar si jucaus. Cauta o familie responsabila care sa il iubeasca si sa aiba grija de el, asa cum merita.
-------------------
BUBBLES was found wandering under some cars in an area full of dogs. He came to us purring and we could just not leave him there. He had no problem adapting in an apartment. Bubbles is a very sweet, purring, and also playing kitten. He needs a responsible family that will take care of him, just as he deserves.
 
 
 Iubi este o fetita mica si afectuoasa. Are doar doua luni si jumatate, talie medie, este deparazitata intern si extern. Un biped fara suflet a abandonat-o intr-o padure, ca sa moara de frig si foame impreuna cu fratiorii sai.
Din fericire, niste oameni buni i-au vazut si i-au salvat, iar acum Iubi este in siguranta, intr-un padoc din Otopeni, unde asteapta sa fie dorita intr-un camin adevarat.

Contact: madalinacristea@ymail.com http://www.facebook.com/media/set/?set=a.560543420630667.130842.115974898420857&type=1

candidaturi de la Lettre

estivalul Très Courts 2013

Ai ceva de spus?
Spune-o pe scurt! Printr-un foarte scurt metraj!

www.trescourt.ro

Festivalul de Foarte Scurt Metraj "Très Courts" așteaptă filme foarte scurte, de maxim 3 minute (ficțiune, animație, documentar sau experimental) realizate în România de amatori sau profesioniști, până în data de 28 februarie 2013. Urmatoarea ediție TRES COURTS are loc în 25-28 aprilie în Romania și în alte 17 țări.

ACID Cannes 2013

www.lacid.org

Chaque année, l'association du cinéma Indépendant pour sa Difussion programme 9 longs métrages lors du Festival International du Film de Cannes, aux cinémas Les Arcades et au Studio 13.

La date limite d'inscription des film et de reception des DVD de visionnage est fixée au jeudi 28 mars 2013.

program cinema februarie 2013 de la Lettre

Luna februarie la cinema Elvira Popescu stă sub semnul sublimului film al lui Michael Haneke, Amour, Palme d’Or la Cannes, câștigător al unui Golden Globe și nominalizat la 5 Oscaruri. Începând cu 15 februarie, sala Elvira Popescu găzduiește și premiera națională a câștigătorului Ursului de argint pentru Regie la Berlin 2012, Barbara, în regia lui Christian Petzold - un film minimalist, de o frumusețe glacială.

Festivalul de film Italia, taramul fagaduintei ? continuă până pe 14 februarie, cu proiecțiile Cover Boy, Magdalena și Italiencele (în care îi regăsim pe Eduard Gabia, Gabriel Spahiu, Magda Lupu, Ana Ularu, Vlad Zamfirescu și Mara Nicolesco), Scontro di civilita per un ascensore a Piazza Vittorio și Hai paura del buio, al lui Massimo Coppola, despre întâlnirea dintre o italiancă și o româncă, ambele muncitoare într-o uzină Fiat.

Documentarul de joi: Joile de la ora 21 sunt dedicate documentarelor. La Terre de la Folie, o investigație despre incidența problemelor psihice care rezultă în violență în Alpii de sud, subiect dur tratat cu o doză binevenită de umor,  pe 7 februarie, The Balad of Genesis and Lady Jaye, pe 14 februarie, o poveste de dragoste și muzică în care un artist întreprinde toate operațiile chirurgicale posibile ca să fie identic cu soția lui, și La Baia dei Lupi, pe 21 și 28 februarie, despre coasta de est a Siciliei după cel de-al doilea Război Mondial. 

Welcome to the Balkans: Tot în februarie inauguram ciclul de proiecții Welcome to the Balkans care va propune în fiecare lună un film din această zonă. Prima alegere este filmul sârbo-croat Medeni Mesec (Honeymoons) al marelui regizor Goran Paskaljevic.

Cine clasic: Filmul clasic al lunii februarie este Ascenseur pour l’échafaud, 23-24 februarie, film noir mitic și cult, pe muzica seducătoare a lui Miles Davis și în interpretarea magistrală a lui Jeanne Moreau.

Festivalul de Foarte Scurt Metraje "Très Courts" : Ai ceva de spus? Spune-o pe scurt! Printr-un foarte scurt metraj! Apelul la candidatură pentru filme foarte scurte, de maxim 3 minute, realizate în România de amatori sau profesioniști, este deschis până în data de 28 februarie 2013. 


http://lettre.institut-francais.ro/index.php?option=com_acymailing&no_html=1&ctrl=url&urlid=204&mailid=30&subid=9797



PREMIERĂ: Amour (2h07)

Versiune franceză, subtitrat în română

Regia: Michael Haneke
Cu Jean-Louis Trintignant, Emanuelle Riva, Isabelle Huppert
Franța, Germania, Austria, 2012

Georges si Anne sunt un cuplu de octogenari cultivati, profesori de muzică ieșiți la pensie. Fiica lor, muziciană și ea, trăiește în străinătate cu familia ei. Într-o zi, Anne suferă un atac cerebral. La ieșirea din spital, se întoarce acasă paralizată parțial. Dragostea dintre cei doi bătrâni urmează să fie pusă la grea încercare.
Vineri 1 februarie 19:00
Sâmbătă 2 februarie 21:00
Duminică 3 februarie 17:00
Vineri 8 februarie  21:00
Sâmbătă 9 februarie 19:00
Duminică 10 februarie 17:00


Cover Boy - L'Ultima Rivoluzione (1h37)

Versiune originală italiană, subtitrat în română

Regia: Carmine Amorosoen
Cu: Eduard Gabia, Luca Lionello, Chiara Caselli, Francesco Dominedò, Gabriel Spahiu
Dramă, Italia, 2006

Ioan, 23 ani, părăsește România pentru a merge în Italia. Ajuns la Roma îl cunoaște pe Michele care îl primește la el acasă. Amândoi au probleme în a-și găsi de muncă până într-o zi când o femeie va intra în viața lor și va schimba totul.

Vineri 1 februarie 21:00
Duminică 3 februarie 19:00

Louise Wimmer (1h17)

Versiune franceză, fără subtitrare

Regia: Cyril Mennequn
Cu: Corinne Masiero, Jérôme Kircher, Anne Benoit
Dramă, Franța, 2012

După o despărțire dureroasă, Louise Wimmer lasă trecutul în urma ei. La aproape cinzeci de ani, trăiește în mașină și are ca singur scop să-și găsească un apartament ca să o ia de la 0... 

Sâmbătă 2 februarie 15:00

Medeni Mesesc (Honeymoons) (1h35)

Versiune sârbo-croată, subtitrat în engleză și franceză

Regia: Goran Paskaljevi
Cu: Nebojsa Milovanovic, Jelena Trkulja, Jozef Shiroka
Dramă, Serbia, Albania 2009
Gérard du Cinéma 2012

Două cupluri de tineri pleacă din ţările lor de origine în căutarea unei vieţi mai bune. Melinda şi Nik pleacă din Albania cu vaporul până în Italia, pentru a-şi trăi povestea de iubire interzisă. Cât despre Vera şi Marko, ei pleacă din Serbia cu trenul spre destinaţia Austria, via Ungaria. Marko, violoncelist talentat, are şansa de a intra în celebra orchestră filarmonică de la Viena. Însă deşi arată ca nişte persoane de încredere, odată ajunşi la graniţă cei doi tineri întâmpină un lung şir de probleme…

Sâmbătă 2 februarie 17:00     VO ST FR
Sâmbătă 9 februarie 15:00
    VO ST EN

Duminică 17 februarie 21:00  VO ST FR
Duminică 24 februarie 21:00
 VO ST EN




Le paradis des bêtes (1h47)

Versiune franceză subtitrat în engleză

Regia: Estelle Larrivaz
Cu:  Stefano Cassetti, Géraldine Pailhas, Muriel Robin
Comedie dramatică, Franţa, Elveţia, 2012
Premiers Plans Angers 2012 – Premiul publicului

Dominique, un tată de familie impunător şi posesiv, conduce împreună cu sora lui un magazin de animale : Le Paradis des bêtes (n.tr : Paradisul bestiilor). Atunci când relația cu soția lui Cathy atinge un punct critic, Dominique fuge împreună cu copiii, Clarisse şi Ferdinand. Refugiat într-un hotel dintr-o staţiune luxoasă de iarnă de cealaltă parte a frontierei, Dominique încearcă să construiască o lume de iluzii pentru a-şi recuceri copiii… deşi nu are neapărat nevoie de  asta, pentru că iubirea lor este necondiţionată.

Sâmbătă 2 februarie 19:00
Duminică 3 februarie 21:00
Sâmbătă 9 februarie 21:00
Duminică 10 februarie 19:00

Magdalena (1h17)

Versiune italiană, subtitrat în franceză

Regia: Alejandro De La Fuente
Cu: Magda Lupu, Giovanni D'Amelio Diego Novelli, Laura Goldan, Iulian Fricu, Ettore Scola, Cristian Gaita, Maria Mihalcea, Don Luigi Ciotti
Documentar, Italia, 2009

În orașul multicultural Torino, Magdalena Lupu spune poveștile imigranților români în paginile ziarului Obiectiv.

Duminică 3 februarie 15:00


Italiencele (1h22)

Versiune română, fără subtitrare

Regia: Nap Toader
Cu: Mara Nicolescu, Ana Ularu, Vlad Zamfirescu
Comedie dramatică, România, 2004

Italiencele este povestea a două surori dintr-un sat din Oltenia care pleacă ilegal la cules de capşuni în Spania.

Joi 7 februarie 19:00
Sâmbătă 9 februarie 17:00


La terre de la folie (1h30)

Versiune franceză, fără subtitrare

Regia: Luc Moullet
Cu: Luc Moullet
Documentar, Franța, 2010

Originar din Alpii de Sud, Luc Moullet a constatat că în această regiune cazurile de probleme mentale erau deosebit de numeroase. Crime, corpuri tăiate bucăţi, sinucideri, molestări… Luc Moullet studiază cauzele şi consecinţele acestor fenomene psihice locale din prisma familiei şi apropiaţilor săi, şi a « întămplărilor » din ultimii ani.

Joi 7 februarie 21:00
Duminică 10 februarie 15:00


Scontro di civiltà per un ascensore a Piazza Vittorio (1h40)

Versiune italiană subtitrat în franceză și engleză

Regia: Isotta Tosso
Cu: Roberto Citran, Francesco Pannofino, Kasia Smutniak
Dramă
Italia, 2010

Într-un imobil din cartierul Piazza Vittorio din Roma, trăiește o comunitate multietnică ce se trezește implicată într-o crimă misterioasă.

Vineri 8 februarie 19:00          VO ST FR
Duminică 10 februarie 21:00   VO ST EN

Hai pauro del buio (1h30)

Versiune originală italiană, subtitrat în engleză

Regia: Massimo Coppola
Cu: Erica Fontana, Gianluca Di Gennaro
Dramă, Italia, 2010

Povestea destinelor şi a întâlnirii dintre o italiancă şi o româncă, două tinere care lucrează într-o uzină Fiat.

Joi 14 februarie 19:00
Sâmbătă 16 februarie 17:00


The ballad of Genesis and Lady Jaye (1h12)

Versiune engleză subtitrat în franceză

Regia: Marie Losier
Cu: Genesis P-Orridge, Lady Jaye Breyer P’Orridge, Bog Boy
Documentar, Franţa, 2011

The ballad of Genesis and Lady Jaye urmăreşte povestea ieşită din comun a artistului Breyer P-Orridge Genesis şi a nevestei şi partenerei sale artistice, Lady Jaye Breyer P'Orridge, care din dragoste s-au hotărât să se contopească în aceeaşi enitate unică.

Joi 14 februarie 21:00
Duminică 17 februarie 15:00







Americano (1h45)

Versiune originală engleză subtitrat în franceză

Regia: Mathieu Demy
Cu: Mathieu Demy, Salma Hayek, Geraldine Chaplin
Dramă, Aventură, Franța, 2011
Rencontres internationales du Cinéma de Patrimoine, Premiul Henri Langlois 2012- Revelaţii

Martin trăieşte la Paris împreună cu Claire. Relaţia lor este în impas. Atunci când îşi pierde mama, rămasă in California, Martin este nevoit să se întoarcă în oraşul copilăriei sale pentru a se ocupa de formalităţile legate de moştenire. Odată ajuns la Los Angeles, el o întâlneşte pe Linda..


Vineri 15 februarie 19:00
Duminică 17 februarie 19:00
Sâmbătă 23 februarie 15:00


PREMIERĂ: Barbara (1h45)

Versiune germană subtitrat în romană

Regia: Christian Petzold
Cu: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Rainer Bock
Dramă, Germania, 2012
Berlinale 2012, Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor

Vara anului 1980. Barbara este chirurg-pediatru într-un spital din Berlinul de Est. Suspectată că şi-ar dori să treacă în partea de Vest, este mutată de autorităţi la o clinică din provincie, în mijlocul pustietăţii. În timp ce iubitul ei, Jörg, care trăieşte în Vest, îşi pregăteşte evadarea, Barbara este tulburată de atenţiile lui André, directorul spitalului. Încrederea personală pe care i-o acordă, atenţiile, zâmbetul... Oare este îndrăgostit de ea ? Sau e pus să o spioneze ?

Vineri 15 februarie 21:00
Sâmbătă 16 februarie 19:00
Duminică 17 februarie 17:00
Joi 21 februarie 19:00
Sâmbătă 23 februarie 19:00


Un homme qui crie (1h32)

Versiune franceză, subtitrat în engleză

Regia: Mahamat Saleh Haroun
Cu: Youssouf Djaoro, Diouc Koma, Emile Abosolo
Război, Dramă, Franţa, Belgia, 2010

Ciadul zilelor noastre. Adam, fost campion de înot în varstă de şaizeci de ani, predă lecţii de înot la piscina unui hotel de lux din N'Djamena. Atunci când hotelul este cumpărat de nişte oameni de afaceri chinezi, este nevoit să îi cedeze locul fiului său, Abdel. Este extrem de afectat de această situaţie, pe care o percepe ca pe o exterminare socială.

Sâmbătă 16 februarie 21:00
Vineri 22 februarie 21:00
Joi 28 februarie 19:00

La Baia dei Lupi (1h02) + scurtmetrajele Salvatore (14') și Luigi Indelicato (15')

Versiune italiană subtitrat în engleză

Regia: Bruno și Fabrizio Urso
Documentar, Italia, 2010

Imediat după cel de-al II-lea Război Mondial, pe coasta de est a Siciliei se construiesc rafinării, combinate chimice și centrale electrice. In câteva decenii, aici a luat naștere cel mai mare complex petrochimic din Europa.

Joi 21 februarie 21:00
Duminică 24 februarie 15:00
Joi 28 februarie 21:00









Sette opere di misericordia (1h43)

Versiune italiană subtitrat în română

Regia: Massimiliano De Serio, Gianluca De Serio
Cu: Ignazio Oliva, Roberto Herlitzka, Stefano Cassetti
Dramă, Italia, 2011

Adolescentă clandestină care locuieşte la marginea unei mahalale, Luminiţa face un plan pentru a depăşi această pasă dificilă şi a ieşi din ilegalitate. Pentru a-şi putea duce planul la bun sfârşit, ea îl întâlneşte pe Antonio, un bătrân bolnav şi misterios. Confruntarea dură dintre cei doi îi antrenează inevitabil într­-o succesiune de situaţii neaşteptate …

Vineri 22 februarie 19:00 Sâmbătă 23 februarie 21:00
Duminică 24 februarie 17:00



Ascenseur pour l'échafaud (1h30)

Versiune franceză subtitrat în engleză

Regia: Louis Malle
Cu: Jeanne Moreau, Maurice Ronet, Georges Poujouly
Acţiune, Dramă, Franţa, 1958

Un bărbat îşi asasinează şeful cu ajutorul nevestei acestuia, care îi este amantă.  În dorinţa de a scăpa de un indiciu compromiţător, el rămâne blocat în liftul care ducea la locul crimei.

Sâmbătă 23 februarie 17:00
Duminică 24 februarie 19:00

CINE-CLUBUL LUNII FEBRUARIE:




XXY  (1h31)

Versiune franceză, subtitrat în română
Intrare liberă în limita locurilor disponibile
În parteneriat cu asociația ACCEPT

Alex, o adolescentă de 15 ani, are un secret: corporalitatea ei intersexuală. Părinții se mută din Buenos Aires într-o casă pierdută printre dune. Aici sosește un cuplu de prieteni, însoțit de fiul lor Alvaro, de 16 ani. O atracție inevitabilă se naște între cei doi tineri, care-i va obliga să-și înfrunte temerile...

Luni 25 februarie 20:00

recomandari filme si concerte

http://clicks.aweber.com/y/ct/?l=BVqnw&m=3dtPMfeqVQqGjBN&b=2_Mi4VAyI1q_CE4caadonQ

http://filmehd.net/secretariat-2010-filme-online-gratis.html

http://clicks.aweber.com/y/ct/?l=BVqnw&m=3dtPMfeqVQqGjBN&b=pmel7iNxswXmEtL7QHtwOQ

www.youtube.com/watch?v=PGOTVlAL7_8

de pe mail despre stapanii presei


A 11-a poruncă (uitată) a lui Moise : “Să nu uitaţi să controlati presa”

I.  “Hearst

William Randolph Hearst  a fondat imperiul sau numit Hearst in toata lumea. In Romania ii spune “Sanoma Hearst Romania SRL” si directorul general este Elisabeth Loesberg .
Sursa 1 – http://www.jewwatch.com/jew-leaders-pulitzer.html
Sursa 2 – http://www.brat.ro/index.php?page=members&table=publisher&id=46

Compania Hearst detine urmatoarele ziare publicatii:
Beau Monde
Bucataria de azi
Casa si gradina
Cosmopolitan
Femeia
Femeia de azi
FHM
Mami
Mamica de azi
Marie Claire
National Geographic
Sanatatea de azi
Story

II.  “Ringer”

Michael Ringer impreuna cu sotia sa Ellen Ringier,  din Elvetia,  detin trustul. Directorul general al “Ringer Romania”  este  Marius Hagger. 
Compania Ringer Romania detine urmatoarele publicatii:
100 cele mai bune companii pentru care sa lucrezi
100 femei de succes
300 cei mai bogaţi romani
Bolero -  si-a incetat aparitia
Bravo, Bravo Girl 
Capital
Compact Bucuresti - nu mai apare
Evenimentul Zilei
Evenimentul Zilei de Duminica
Evenimentul Zilei – ghid TV
Libertatea
Libertatea – Editia de duminica
Libertatea Integrame
Libertatea pentru femei
Libertatea pentru femei – Horoscop
Libertatea pentru femei – Retete
Libertatea Special Sanatate
Libertatea – Supliment Weekend
Lumea Femeilor - nu mai apare
Lumea Femeilor Style - nu mai apare
TVMania
TV Satelit
Unica
Unica Wedding


III. „Media Promo Valores”

 Atat Hadrian Mateescu cat si directorul general al ziarului Click! Adrian Halpert sunt cunoscuti
 Media Promo Valores detine urmatoarele:
Adevarul
Adevarul de Seara
Averea
Averea Ghid TV
Click
Click! de Duminica
Click! Ghid TV
Dilema Veche
Dilemateca

IV.  „Central European Media Enterprises”

Ronald Lauder este  presedinte al CME.  Fiica sa, Jane este casatorita cu  Kevin Warsh care este guvernator la Rezerva Federala SUA . Presedintele  CME din Romania este  Adrian Sarbu .
 Central European Media Enterprises detine urmatoarele posturi si publicatii:
Acasă
MTV România
Pro Cinema
Pro TV
Pro TV Internaţional
Sport.Ro


V.  „Kohlberg Kravis Roberts”

Fondatorii si patronii KKR sunt : Jerome KohlbergHenry Kravis si George R. Roberts.
  KKR detine mai multe sub-companii, printre care: ProSiebenSat.1 Media AG si SBS Broadcasting Group. Cele doua sub-companii mentionate mai sus detin in Romania:
Urmatoarele posturi TV:
Prima TV (este transmis si in Moldova)
Kiss TV (se numea inainte de noiembrie 2006: TV K Lumea)
Si urmatoarele posturi de radio:
Kiss FM (inainte ii spunea Radio Contact, disponibil si in Republica Moldova)
Magic FM
One FM


VI.  „News Corporation”

 este detinuta de Rupert Murdoch care s-a nascut in Australia, mama sa fiind „filantroapa” Dame Elisabeth Murdoch.
B1TV este detinut in proportie de 12,5% de  News Corporation. Cine detine restul de 87,5% ramane sub semnul intrebarii inca. Este posibil sa fie un roman, un strain european sau cine stie.... Momentan ramane sub semnul intrebarii.
News Outdoor Group este o subcompanie a companiei News Corporation care se ocupa cu publicitatea outdoor (bannere sau panouri mari prin orase sau in afara lor).
 
Alte publicatii:
Bine! pentru mine (revista)
Peter Jansen este directorul revistei
Slab sau Gras (revista)
Otilia Ostrotki este directorul general al revistei
 

articol primit prin mail si atribuit Ilenei Vulpescu

"Cand bordelul e o mînăstire"
de Ileana Vulpescu
 
 "Ce modele să mai aibă cei tineri? Cînd bordelul e o mînăstire faţă de politică. şi cînd la televizor şi prin gazete sînt aproape numai obscenităţi, cînd se cultivă doar incultura ?"
"Despre postul public de televiziune care ne recomandă să" trecem din modul full în modul squeeze sau size" mi se pare o bătaie de joc ! Un procedeu tehnic optic, în care imaginile din filmele făcute pe ecran lat, semilat sau panoramic apar alungite, ca nişte picturi de El Greco. Pictor care,  avea insa un defect de vedere. Asta nu-nseamnă că dacă unii, cu posibilităţi, au aparate performante cu tastă de nu-ştiu-care, trebuie să-l avem şi noi. HD-ul poate avea loc doar pe televizoarele cu cristale lichide, cu ecrane imense; dacă stai într-o casă mică, n-ai unde să le bagi. Ce să facă lumea care are aparate care nu-s, totuşi, de 100 de ani? Să le arunce pe geam, doar pentru că n-are bani de aparate performante, pe care ei ne obligă să le cumpărăm, deşi n-avem bani de ele? E incorect ! La noi în bloc  n-are nimeni aşa ceva. Iarăşi, foarte enervant este că în timp ce rulează un film, apare o bandă care anunţă ce va urma. Probabil că cineva face o afacere pe banii noştri,  din care-şi ia şi comision. "Vrei, nu vrei, bea Grigore aghiazmă!" ! Acestea sînt încălcări flagrante ale drepturilor internaţionale ale audio-vizualului. Altă problemă: de ce nu mai prindem, din ţară, TVR Internaţional? E un post care emite de pe teritoriul meu şi am dreptul să mă uit la el. Reprezintă alt tip de abuz la care sîntem supuşi de televiziunea publică!
 
Alt subiect. Despre cât de rău sîntem percepuţi noi românii, în afară. A cui e vina? "Vina este a noastră. Avem nişte trimişi diplomatici trimişi în afară care nu-şi fac datoria. Nu fac nici un fel de propagandă pentru poporul român, pentru ca se şti că româna e o limbă de origine latină. Eu am întîlnit o profesoară de franceză, care absolvise la Sorbona şi care nu ştia că româna e o limbă romanică! M-am oferit să-i spun eu care sînt cele 10 limbi romanice, dacă la Sorbona tot nu învăţase. S-a mirat: "Da, dar e atît de înrudită cu slava!" - "Ştiţi cît e de înrudită cu slava? Tot atît cît o să fie şi franceza cu chineza, cînd vă vor ocupa chinezii!".
 
Alt caz: o fostă colegă, eminentă cunoscătoare a limbilor clasice, Lia Lupaş, lucra la o bibliotecă din New York. Trebuia să fie avansată şi a completat un formular, în care spunea ce limbi cunoaşte: printre altele, franceza, engleza, rusa. D-na care o examina a întrebat-o de ce a trecut şi rusa, doar limba ei maternă nu e slava? Ea a zis că nu, că româna e o limbă romanică. Motiv pentru care n-a mai fost avansată. Alt om cu multă carte, Dan Grigorescu, aflat la New York într-un post oficial, se duce la Biblioteca Municipală şi găseşte o singură carte în română, care era trecută la sectorul de limbi slave. I-a explicat directorului că româna e, o limbă romanică, s-o mute unde-i e locul. A doua zi, a găsit cartea tot la sectia "Slave". Deci, vina nu e numai a noastră, ci şi a încăpăţînării lor cretine, chiar dacă-s filologi.
 
O întâmplare văzută de mine la televizor: un ambasador al Germaniei la Bucureşti povestea cum vin gazetari din Germania, cu articole gata făcute despre România, de obicei denigratoare la adresa poporului român. I le dădeau să le citească şi el le spunea: "Nu e adevărat ce spuneţi! Eu trăiesc aici şi ştiu că nu e aşa!". Iar ei se duceau în Germania şi publicau articolele exact aşa cum le scriseseră.
 
Deducem că e o rea voinţă internaţională manifestă faţă de această ţară, cu sprijin şi din România.  Înţeleptul chinez Sun Tzu a spus, cu mult înainte de Hristos, "Nici o ţară nu poate fi cucerită fără o complicitate din interior". Or, la noi, complicitatea e mai mult decît binevoitoare faţă de tot ce se-ntîmplă din exterior. Nu ne pune nimeni în capul mesei şi nici alături de marile puteri, chiar dacă ne-am zbătut să intrăm în NATO, în Shengen. Probabil că nu sîntem decît o ţară consumatoare, aşa cum spunea primul trimis al FMI la noi, domnul Paul Thomson. Mă-ntreb cu ce? Producătoare nu mai sîntem, e limpede.
 
Cu ce să ne mai lăudăm noi, românii? Cu copiii care iau Olimpiade prin străinătate, cu oameni care fac o carieră strălucită tot în afară, pentru că dacă ar face-o aici, ar fi şanse f. puţine să se ştie despre ei. Avem foarte buni specialişti în toate domeniile, dar la televizor apar doar ştiri că românii au furat, au omorît, au escrocat. Oare numai românii fac asta? Vuiesc agenţiile de presă cînd un român face o nelegiuire, dar nelegiuiri se-ntâmplă în toată lumea, făcute de oricine. Sînt scoase în evidenţă insa cele făcute de ţiganii plecaţi din România, ca şi cînd n-ai putea să deosebeşti un ţigan de un român. Cine le-a dat voie să treacă în ţările lor? Îmi spunea cineva avizat, că din satelit îţi vede şi culoarea şireturilor de la pantofi. De ce li s-a dat voie să treacă graniţa? Ca apoi să-i poată expulza, spunînd: "Uite ce-au făcut ticăloşii de români!". E o demagogie de mult pornită.  Aşa cum demagogia internaţională se practică şi în alte domenii, în funcţie de interes. Exită campanie anti-drog, dar nu există una similară anti-tutun, în nici o ţară. Pentru că de pe urma comerţului cu tutun se scot averi imense. Ipocrizia e că pe pachetele de ţigări ţi se spune ca tutunul e dăunător sănătăţii, dar nu e scos în afara legii! Eu sînt absolut convinsă că şi comerţul ilicit cu drogurile e dirijat de foarte sus. De ce nu se poate stopa comerţul cu drogurile? N-au nici un interes, pentru că aduce beneficii uriaşe. Doar China face excepţie. Acolo, dacă eşti prins cu droguri, te împuşcă şi familia mai plăteşte şi glonţul! Eu consider că omenirea e condusă cu o ipocrizie fără margini şi fără leac. De cînd cu această notiune noua de "corectitudine politică", s-au găsit unii în SUA care să scoată din Mark Twain cuvintele "negru, negrotei, cioroi", pentru că nu mai e "politic corect".
 
Omul ăla a trăit într-o epocă. Cum să iei un clasic al literaturii mondiale şi să intervii în textul lui?
 
Tîmpenia din America, cu "cioroii" lui Mark Twain, transportată în România, ar deveni. "Romiada", în loc de "Ţiganiada"? "Cînticele ţigăneşti" ale lui Miron Radu Paraschivescu sînt "Cîntice rome?" Ce-o zice şi săracu' Garcia Lorca, cu ale sale "Cîntece ţigăneşti" ? Ce are insultător cuvîntul "ţigan"? E numele unei naţii. Care e deosebirea între rom şi ţigan? Gitan, bohemian, tzigan, tsigan."
 
Degradarea morală e direct proporţională cu cea lingvistică? Mai deunăzi, la televizor, am auzit o cititoare de prompter spunînd "În liceu se aflau doisprezece fete".
 
"Se învaţă foarte prost româna-n şcoli, dacă nu reuşeşti să-i înveţi pe copii că "doi" şi doisprezece au feminin. E singura limbă romanică în care se-ntîmplă acest lucru. Doisprezece femei, doisprezece ceasuri.  E o epidemie, o avalanşă de incultură. Nimeni nu mai zice azi "loc", zice "locaţie", fără să-i treacă prin cap să se uite într-un dicţionar francez sau englez să vadă ce înseamnă. Am citit într-un ziar acum cîteva luni ceva referitor la Camilla Parker Bowles, care la a nu ştiu cîta aniversare a căsătoriei cu Prinţul Charles, şi-a fracturat "perineul" de la piciorul stîng. Altcineva, la televizor, spunea, dorind să se refere la perigeu, tot perineu! Dacă nu ştii, nu vorbeşti! Am mari dubii în privinţa absolvirii unor şcoli. După părerea mea, îmi pare rău c-o spun, dar nu eşti neapărat intelectual dacă ai o diplomă universitară. Profesor, Iorgu Iordan, imi spunea :
 
"Ai să vezi dumneata c-or să fie mai mulţi doctori decît miliţieni! "... Se merge pe linia minimei rezistenţe. Nu le mai pasă nici profesorilor, nici elevilor, nici studenţilor! E un dezinteres din partea ambelor părţi. Primii zic: ce să ne mai batem capul cu ăştia, că tot nu-s buni de nimic!?, ceilalţi: ce să mai învăţăm toate prostiile astea, dacă poţi deveni miliardar doar ştiind să te iscăleşti?
 
Nu pot să nu fac comparaţie între ce se auzea înainte de 89 la tv şi la radio şi ce se aude acum. Tu, ca angajat al unui post de televiziune, ai nişte obligaţii.
 
În ceea ce spune cel pe care-l inviţi  nu poţi să intervii, treaba lui, mai ales dacă e-n direct. Pretenţia mea către angajat vine. Dacă ar căuta într-un dicţionar sau pe internet, ar afla cum se pronunţă toate numele proprii. Am fost uimită s-aud la un post de radio: Azi se împlinesc nu ştiu câţi ani de la naşterea lui "Gai de Mopezan". El fiind Guy de Maupassant! Sau Riceard Uagnăr în loc de Rihard Vagner (Richard Wagner, desigur!). A dat telefon o doamnă şi le-a atras atenţia în direct: Este totuşi un compozitor neamţ, cum puteţi să-i pociţi numele? Răspuns: doamnă, dar e moda anglizantă!....". E moda tîmpeniei şi a inculturii, aş spune. Situaţia limbii este deplorabilă! Chestia asta cu limbile străine poate pot s-o înţeleg, e mai puţin gravă decît batjocorirea propriei limbi!  În Franţa, posturile radio şi tv sînt sancţionate cu amenzi grase atunci cînd folosesc cuvinte străine, în loc să folosească cuvinte franceze. In Franţa sistemul lor de monitorizare audio-vizual este atît de performant şi de drastic, încît atunci cînd detecteaza ceva în neregulă, îi intrerupe pe loc".
 
La noi care ar fi soluţia ieşirii din această criză?
 
"La noi, în afară de pile, proptele şi o piesă de mobilier prin care se trece, se ajunge şi în mod cinstit, printr-un concurs, într-un asemenea post? Asta e problema: dacă din 20 de candidaţi înscrişi la concurs, cîştigă al 21-lea, care nici nu s-a înscris, unde ajungem? Dacă aşa se obţin posturile, n-avem de ce să ne mirăm că pe unele produse cărora li se face reclamă, apar aberaţii de genul "brînză bunăcioasă", "piersică gustăcioasă", "marea ieşeală" etc. Nişte analfabeţi care cred că inventează ceva. Cînd a murit, acum un an, preşedintele Poloniei, am auzit la televizor: "E un spaţiu în faţa catedralei, care comprimă nu ştiu cîtă lume.". (Poate cuprinde.) Ce să mai vorbim despre expresia greşită "fără doar şi poate", care e de fapt "fără dar şi poate"? Adică adversativ şi dubitativ. Lucruri analizate logic, ca de exemplu "mai exact şi mai corect". Le-am întîlnit si la persoane foarte cultivate.  Ne întoarcem la "unşpe trecute fix"?"
 
- S-a gîndit,  Ileana Vulpescu să pună toate astea-ntr-un roman?
 
"Nu ! Încă scriu despre oameni care mai ştiu carte. Deocamdată  îmi acord o pauză.
 
Am mai constatat ceva. Acum nimeni nu se duce să-şi depună un curriculum vitae, ci un "sivi" (CV) şi pariez că majoritatea lumii nici nu ştie ce-nseamnă. Nimeni nu se mai duce să-şi ducă undeva o autobiografie, ca să fie angajat: aplică. Aplică pentru un job! Aplică era ceva ce se pune pe perete. Mă indispune profund cînd aud de "brandul de ţară". Bine că ne-am procopsit cu o frunză, care este "brandul de ţară". Măcar dacă era şi Eva pe-acolo.
 
Eu nu pot să dau explicaţia pentru apariţia acestor aberaţii decît că, poate, la început a spus cineva ceva în glumă şi pe urmă s-a luat în serios. Eu i-aş sfătui, să nu mai facă greşeli, să pună mîna pe o gramatică a limbii române şi să nu se sfiască să umble în dicţionare. Astfel, poate n-o să mai auzim, chiar şi printre persoanele care au absolvit Filologia, expresii de genul "cărţile care le-am cumpărat", "m-am dus la servici". Eu le tot spun, cînd am ocazia, că-s nişte cuvinte în limba română, ca viciu, oficiu, ospiciu, serviciu etc. care au această formă. Nu zici "m-am dus la ofici", nici "am fost la ospici", nici "mi-am luat un servici de masă".
 
Pe mine mă surprinde cîtă încredere au în ei aceşti oameni şi cîtă lipsă de dubiu în ceea ce priveşte limba română. Aş retipări "Gramatica greşelilor", de Iorgu Iordan. O carte de consultat, nu de ţinut în casă, pe post de mobilă.
 
Văd un dispreţ faţă de cine mai vorbeşte corect. O nepăsare de genul "lasă-i p-ăştia să vorbească. ne uităm în gura lor? Nişte babalîci depăşiţi, o generaţie expirată. Poate aşa şi e. Dar pînă să expire ei, îi inspiră pe alţii.
 
Ce modele să mai aibă cei tineri? Cînd bordelul e o mînăstire faţă de politică. şi cînd la televizor şi prin gazete sînt aproape numai obscenităţi, cînd se cultivă doar incultura ?

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini