marți, 7 ianuarie 2014

apel Prietencredincios.org

IMPORTANT!!! Dear friends, we have to appeal again to your kindness for a VERY URGENT AND IMPORTANT situation. Starting February we will no longer have money to pay our vet at the shelter. The amount was donated until now on a monthly basis by a dear friend of ours in US, but now she cannot afford it anymore. Please, if anyone can commit to a small donation EACH MONTH, we need 100 EUROS (500 RON) for the vet. If not, our dogs will no longer have any veterinary care at all and it will be a disaster! If anyone can help, please contact us via email at: office@prietencredincios.org.ro or via facebook. Thank you! _________________________-____________________ Dragi prieteni, suntem nevoiti din nou sa apelam la generozitatea voastra pentru O PROBLEMA URGENTA SI IMPORTANTA. Incepand cu luna februarie nu vom mai avea cu ce sa il platim pe veterinarul de la adapost. Suma necesara a fost donata pana acum de o prietena draga a asociatie noastre (din SUA). Din pacate aceasta nu mai poate suporta aceste costuri. Va rugam din suflet, daca puteti contribui LUNAR cu o suma cat de mica pentru veterinar (costul este de 100 euro/500 ron in fiecare luna). Fara acesta, cainii nostri nu vor mai avea nici un fel de ingrijire medicala si va fi un dezastru! Daca puteti ajuta, va rugam sa ne contactati prin email la adresa office@prietencredincios.org.ro sau pe facebook. Va multumim!
https://www.facebook.com/prietencredincios

interesant si util ... japoneza pt toti ...

Pe aceasta cale va reamintim ca, datorita numeroaselor solicitari primite din partea voastra, am decis formarea unei noi grupe pentru toti cei dornici sa studieze limba si cultura japoneza inca de la inceputul anului 2014.

Aceasta este destinata incepatorilor si se va desfasura timp de 10 saptamani de doua ori pe saptamana in sedinte de 90 minute in fiecare marti si vineri in intervalul 19.30 - 21.00. Primul curs va avea loc marti, 14 ianuarie, ora 19.30.

Cursurile sunt organizate la sediul Scolii noastre din Bdul Ion Campineanu nr. 1, vis-a-vis de Hotelul Intercontinental (http://www.scoala-japoneza-sakura.ro/contact/).

Costul unui modul de 10 saptamani este de 1000 RON si se poate achita in doua rate: 500 RON in prima zi de curs (pentru confirmarea locului in grupa este necesara plata unui avans din aceasta rata pana in data de 10.01) si 500 RON dupa primele 5 saptamani de curs.

http://scoala-japoneza-sakura.ro/cursuri-japoneza-bucuresti/noii.php

Pentru inscrieri si informatii suplimentare ne puteti contacta la office@japoneza/alexandra@japoneza.com.

Colectivul Scolii Japoneze Sakura

apel Red Panda

Hatchi este un puiandru bland si dragalas, are in jur de 6 luni. Din pacate a fost lovit si calcat rau de o masina, astfel ca a ajuns de urgenta la cabinet. Are dubla fractura de bazin si picior, urmeaza o serie de operatii. Avem mare nevoie de ajutor pentru cazarea lui dupa operatie, pentur ca trebuie sa stea la cald, sa fie ingrijit, sa se poata recupera. De asemenea, avem nevoie de o familie pentru el, va rugam sharuiti! Informatii la office@red-panda.ro, tel 0726271272
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.554811154609115.1073741970.183230138433887&type=1

Film Cafe ... cine stie?!

a disparut din grila RCS&RDS .... in seara asta ... tocmai cand incepeau seriale noi tari ...

in schimb a aparut 1 post ciudatel ...cu umor/stiri umoristice ...

program pilot la adapostul Santuhalm - Deva

Acesti catei pot fi adoptati la distanta! Cei din grupul 10lei pot adopta acolo!
Refugiul din Santuhalm, 500-600 de catei flamanzi... multi, multi puiuti, asta nu e viata pentru ei, nu sunt vaccinuri, nu e mancare... Au nevoie de ajutor, Asociatia Natura Deva incearca sa puna pe picioare un sistem de adoptie la distanta... Daca puteti sharui!!!

apel tratament catelusa

We are making an appeal to raise the amount of 650 lei (around 145 Euro) to pay for BERTA’s heart-worm disease treatment at OneVet (which will last for 2 months!), and will heal her completely so in this way to ensure she will no longer be declined adoption based on her health state.

11.01.2014 colecta Papica pt Azorica la Flamaropol - a 2-a sansa

Sambata, 11 ianuarie 2014, intre orele 11:00 - 15:00 in fata Patinoarului Mihai Flamaropol {zona Piata Muncii, langa Stadionul National (National Arena)} -- Bd.Basarabia 37-39, sector 2, Bucuresti – va avea loc colecta de mancare pentru cateii din adapostul A Doua Sansa de la Glina - "Papica pentru Azorica".

Vom fi acolo in numele celor peste 200 de catei din adapost. Ne-au rugat sa va transmitem ca le pare nespus de rau ca nu pot participa si ei la colecta si ne-au rugat sa va tranmitem poate puteti voi sa veniti sa-i vedeti, sa stati cu fiecare cateva minute pentru o mangaiere si o vorba dragastoasa. Mai ales ca sunt multi noi si nu prea isi cunosc vecinii.

Puteti dona hrana uscata (bobite), conserve cu hrana umeda (pe care le mananca cu o placere deosebita), sarma, cratite si oale de care nu va mai folositi prin gospodarie. Oricat de putin este important si util.

Daca sambata nu sunteti in oras, dar doriti totusi sa participati la colecta, puteti dona contravaloarea pentru mancare in contul asociatiei specificat mai jos.

Si nu uitati ca puteti adopta la distanta un catel. Asta inseamna ca el va va fi in plus rasfatat prin donatiile facute de dvs, pentru el. Si puteti veni oricand sa-l vedeti si sa petreceti ceva timp impreuna.

Persoana de contact: Carmen: 0744.440.089; ribana4you2000@yahoo.com

Asociatia pentru Protectia Animalelor "A Doua Sansa"
Cont in lei IBAN: RO61 PIRB 4238 7217 6900 1000 - Piraeus Bank
PayPal: ribana4you2000@yahoo.com

Multe multumiri din partea Asociatiei A DOUA SANSA si a cateilor din Adapostul GLINA!

"Nu poti ajuta toti cateii din lume, dar pentru un catel pe care il ajuti, tu vei fi lumea lui!"

EN --------------------------------------------------- EN:

Saturday, January 11th, between 11:00-15:00, "Mosu pune-n ciorapel/Papica pentru Azorel" - food collection day for the dogs

in Glina shelter - Second Chance Association. You can donate food for our dogs (puppies and adults).

There are over 200 dogs in our shelter and anybody who want to help us and them can make a small donation: food if you are

around the area (near the National Arena) or you can donate in our account for the dogs.

Paypal: ribana4you2000@yahoo.com
EUR Bank account: RO27 PIRB 4238 7217 6900 2000 - Piraeus Bank

Many thanks to you all!!

Carmen: 0744.440.089; ribana4you2000@yahoo.com

-------------------------------------------------------------------------
You can not help all the dogs in the world, but for a dog you help, you will be his world!

Indrani: TARG DE ZIUA INDRAGOSTITILOR, PALATUL COPIILOR

Indrani: TARG DE ZIUA INDRAGOSTITILOR, PALATUL COPIILOR: TARG DE ZIUA INDRAGOSTITILOR, PALATUL COPIILOR, 14-16 FEBRUARIE 2014 Bucuresti , Bucuresti. ...

Vixyblu: Cadouri si surprize minunate

Vixyblu: Cadouri si surprize minunate: Mos Craciun a avut multi mesageri in anul 2013 si vreau sa le multumesc tare mult pentru surprizele minunate pe care mi le-au oferit. Sa pre...

Molly The Wally. The Little Dog With A Blog!: Slog It Blog It, Tragic Tuesday!

Molly The Wally. The Little Dog With A Blog!: Slog It Blog It, Tragic Tuesday!: We soon have to build an Ark over here, My park is The Somme and I am in danger of getting Trench Paw. Everywhere is muddy and wet. ...

Blind Cat Rescue & Sanctuary, Inc.: New Year, New Blog Happy 2014

Blind Cat Rescue & Sanctuary, Inc.: New Year, New Blog Happy 2014: Hi all, The blog has been neglected for the last few months.  I am going to try to start writing every day.  It might only be a few paragr...

Camera cu Pisici - The Cat Room: GUSTAV motan pentru adoptie | tomcat for adoption

Camera cu Pisici - The Cat Room: GUSTAV motan pentru adoptie | tomcat for adoption: CONTACT: cameacupisici@gmail.com ----------- GUSTAV (m) nascut/born: 2010, deparazitat, invatat la litiera, sterilizat / dewormed, litte...

...Blănoşi pentru Acasă...: Sugar - spre adoptie

...Blănoşi pentru Acasă...: Sugar - spre adoptie: Sugar este o catelusa de talie mica, in varsta de 3.5 luni, care isi cauta camin in Bucuresti sau imprejurimi. Urmeaza sa fie deparazitata s...

vesti bune - raport SSCG 2013

Dragi prieteni, iata si bilantul nostru la sfarsit de 2013: 9 targuri organizate la gazda noastra draga, Pet Hotel si vanzari de nu mai putin de 20,787 lei in beneficiul animalutelor, dupa cum urmeaza:
Asociatia pentru protectia animalelor Robi – 4,574 lei;
A Doua Sansa Animal Welfare Association – 3,265 lei;
Suflete Dragi / Kind Souls Association – Anda Murgu’s animals rescue – 3,853 lei;
APAM – 1,949 lei;
GIA – Group Initiative for Animals – 1,633 lei;
Pusculita Animalelor – 5,513 lei (banuti care au platit cazarea cateluselor Baby si Fetita, precum si tratamentele veterinare ale numeroaselor animalutelor pe care le-am salvat noi insine de pe strada).
Toate acestea au fost posibile doar datorita voua, prieteni dragi, care ne-ati gazduit, promovat, ajutat la aranjat standuri, rafturi si umerase si la despachetat, care ne-ati donat lucruri frumoase pe care le sa le scoatem la vanzare si care ati participat la targurile noastre lunare, la cumparaturi si fapte bune.
Va multumim din suflet si ne revedem in 2014, cand vom incerca sa lansam si sa testam si un proiect cu vanzare online
Va dorim tuturor un nou an plin de compasiune si intelegere!

cateii Lacramioarei necesita ajutor

Lacramioara Palcau has a hearth of gold. She saved many abandoned dogs: injured dogs, mothers with puppies, sick dogs. Now their number and costs became overwhelming and she needs our support.
she has 13 dogs, all ill or under suspicion, 7 puppies and 6 adult dogs.
This event want to present to you all her animals, that are all looking for a forever home, but in the meantime they need food and most of all treatment, because they almost all got distemper and the costs of treatment and mediation are surpassing her possibilities.

Please donate, any little amount will make a difference:

PALCAU LACRAMIOARA
CONTUL RO43INGB0000999903461097

paypal: PALCAULACRAMIOARA@YAHOO.COM

Doamna Lacramioara Palcau are o inima mare si nici un catel abandonat care i-a trecut prin fata nu a putut sa fie ignorat. Asa a ajuns ca numarul cateilor adunati sa-i depaseasca puterile, si fizice si materiale.
Are datorii uriase la veterinar, deoarece toti cateii s-au imbolnavit de jigodie. Va rugam sa donati o suma cat de mica, ea va face o mare diferenta.
PALCAU LACRAMIOARA
CONTUL RO43INGB0000999903461097

paypal: PALCAULACRAMIOARA@YAHOO.COM

recomandari


http://www.playcast.ru/view/3474018/dd5082f7b2b8ac2fb2557b48a5be9a6fc752f14epl#n   
idei pentru masa de Craciun


http://www.facebook.com/l/7AQG282BYAQF0SxlZUG3xnMwBYq72BG-8vh8ynB1ochsSxQ/www.youtube.com/watch?v=6Sh3l9drFyA

de pe mail despre carti si scriitori

100 de lucruri despre carti si scriitori

1. Alexandre Dumas a deschis, în Paris , primul local în care se gateau frigarui. I-a venit aceasta idee dupa ce-a calatorit prin Caucaz.
2. Alexandru Odobescu s-a sinucis dupa ce s-a îndragostit de o femeie cu treizeci de ani mai tânara decât el.
3.  Alfabetul cambodgian are 74 de litere.
4. Aproape doua milioane de oameni au luat parte la ceremonia de înmormântare a lui Victor Hugo, în 1885.
5. Arthur Conan Doyle, autorul celebrelor povestiri cu Sherlock Holmes, era de profesie oftalmolog. S-a apucat de scris pentru ca nu-i
ajungeau banii.
6. Jack Kerouac a scris faimoasa sa lucrare "Pe drum",  pe rola continua, sub influenta unui cocktail de substante care afecteaza
creierul, printre care alcool, marijuana, benzedrine si amfetamina.
7. Autorul romanului Robinson Crusoe si-a schimbat în 1703 numele din Foe în Defoe. În 1896 J.M. Coetzee a scris un roman intitulat Foe în
care continua actiunea din Robinson Crusoe.
8. Autorul trilogiei Stapânul inelelor, J. R. R. Tolkien, era un sofer foarte nepriceput, sforaia într-atât de tare încât era nevoit sa înnopteze în baie pentru a nu o deranja pe sotie si ,de asemenea, era un francofob înversunat – ura francezii începând de la Wilhelm Cuceritorul.
9. Balzac considera ca ejacularea era un consum de energie artistica, deoarece sperma era perceputa drept un lichid cerebral. Odata, discutând cu o amica, scriitorul a exclamat cu amaraciune: Azi dimineata am pierdut un roman!
10. Biblia (în varianta King James) contine 810.697 de cuvinte.
11. Bogdan Petriceicu Hasdeu a fost atât de îndurerat de moarte fiicei lui încât s-a îndreptat spre spritism. Se spune ca planul palatului pe care i l-a ridicat mai apoi fiicei i-ar fi fost dictat în timpul sedintelor de spiritism de catre Iulia.
12. Bogdan Petriceicu Hasdeu si-a început cariera literara scriind în limba rusa.
13. Camil Petrescu s-a oferit voluntar sa plece pe front si a fost respins în repetate rânduri din cauza constitutiei sale astenice.
14. Casanova a scris 42 de carti. Printre acestea se numara o traducere a Iliadei în italiana, câteva carti de istorie, una de science fiction în care anticipeaza avionul, televizorul si masina si 12 volume de memorii.
15. Cea mai scumpa carte vânduta vreodata a fost un exemplar din Canterbury Tales de Chauser din 1477. Aceasta a fost scoasa la licitatie în 1998 si vânduta cu peste 4,6 milioane de lire sterline.
16. Cel mai batrân laureat al Premiului Nobel pentru Literatura a fost Doris Lessing, la 88 de ani.
17. Cel mai tânar laureat al Premiului Nobel pentru Literatura este Rudyard Kipling, la 42 de ani.
18. Charles Dickens dormea si scria întotdeauna cu fata spre nord.
19. Cu exceptia lui William, toti membrii familiei Shakespeare au fost analfabeti.
20. Cum pe vremea aceea nu existau nici masini de scris si nici calculatoare, sotia lui Tolstoi a trebui sa copieze de mâna tot romanul Razboi si Pace. De 7 ori!
21. Doar doi laureati ai Premiului Nobel pentru Literatura au refuzat sa-l ridice: Boris Pasternak si J.P. Sarte. Primul sub presiunea autoritatilor sovietice, iar cel din urma pentru ca nu dorea sa-i fie asociat numele cu o institutie. Interesant este si fapt ca premiul respectiv consta în câteva sute de mii de dolari.
22. Don Quixote este cel mai bine vândut roman din lume. Pâna în prezent au fost comercializate peste 500 de milioane de exemplare. Al doilea pe lista ar fi "Povestea a doua orase", de Charles Dickens.
23. Dusmanul de moarte al lui Sherlock Holmes este profesorul Moriarity.
24. E.A. Poe s-a casatorit cu o verisoara de-a sa care avea doar 13 ani.
25. Emily Dickinson, cea mai mare poeta a Statelor Unite, nu a publicat decât 7 poeme de-a lungul vietii ei. Iesea arareori din casa, iar majoritatea membrilor familiei sale nu stiau ca ea scrie.
26. Ernest Hemingway s-a sinucis la 61 de ani. Nu a fost însa singurul din familia sa care a recurs la acest gest. Atât tatal cât si fratele sau si sora sa s-au sinucis.
27. F. Scott Fitzgerald era înnebunit dupa picioarele femeilor. Desi nu permitea nimanui sa-i vada picioarele, atunci când el le zarea pe cele ale altora se excita imediat.
28. Fantomele apar în patru piese de teatru shakespeariene: Iulius Cezar, Hamlet, Richard al III-lea si Macbeth.
29. Ferma Animalelor de George Orwell a fost cenzurata în U.R.S.S. si refuzata initial în Marea Britanie la sfatul unui ofiter care s-a dovedit mai târziu a fi spion sovietic.
30. Franz Kafka era vesnic nemultumit de cum arata, asa ca se dezbraca complet foarte rar – de exemplu, desi credea ca spa-urile nudiste îi vor face bine la sanatate, nu îsi dadea niciodata pantalonii jos.
31. Gabriel Garcia Marquez a refuzat în repetate rânduri ca magistralul sau roman "Un veac de singuratat"e sa fie ecranizat.
32. Hans Christian Andersen, cunoscut pentru basmele sale, era homesexual.
33. Honore de Balzac adora cafeaua – în decursul unei zile el consuma circa 50 de cesti de cafea tare, turceasca. Daca nu avea posibilitatea sa fiarba cafeaua, scriitorul sfarâma niste boabe si le mesteca .
34. Ian Fleming, pasionat de ornitologie, si-a numit personajul James Bond dupa ornitologul american cu acelasi nume.
35. În 1939 scriitorul american Ernest Vincent a scris un roman de peste 51.000 de cuvinte, niciunul continând litera e.
36. În fiecare an în Statele Unite se publica peste 50.000 de titluri noi.
37. În intreaga sa cariera de pilot, Saint-Exupéry a suferit 15 accidente aviatice.
38. În Mizerabilii, Victor Hugo foloseste o fraza lunga de 823 de cuvinte.
39. În poemul sau "Paradisul Pierdut", John Milton foloseste peste 8.000 de cuvinte diferite.
40. În S.U.A. în fiecare secunda sunt cumparate 57 de carti.
41. În Spania se publica anual mai multe carti decât au fost traduse în toate tarile arabe în ultimi 500 de ani.
42. În timpurile în care G.G. Marquez abia îsi începea cariera de scriitor, de multe ori nu avea bani pentru chirie si nu de putine ori a fost nevoit sa înnopteze în bordeluri.
43. În ultimii 12 ani din viata, Casanova a lucrat ca bibliotecar.
44. Initial, Ray Bradbury si-a numit romanul "Farenheit 471","Pompierul".
45. Iulia Hasdeu, fiica lui Bogdan Petriceicu Hasdeu, a fost un copil-minune care la 11 ani a absolvit Colegiul National Sfântul Sava si, in paralel, Conservatorul de muzica din Bucuresti, iar apoi a studiat la Sorbona. La 17 ani a reusit sa publice un volum de poezii în franceza.
46. Jack London   este considerat ca fiind primul scriitor care a devenit bogat exclusiv de pe urma cartilor sale. Asta dupa ce a fost refuzat de nu mai putin de 600 de ori si era sa se lase de scris dupa ce a primit doar 5 dolari pentru prima sa povestire acceptata.
47. James Joyce a suferit de cinofobie, keraunofobie si hidrofobie, adica îi era frica de câini, fulgere si apa.
48. James Joyce era interesat de actul sexual extrem de mult, pâna la obsesie. Si-a început viata sexuala foarte devreme, alaturi de o prostituata. Pâna dupa casatoria cu Nora, a continuat sa se culce cu prostituate, dezgustat de act, dar convins ca experientele îi vor folosi.
49. James Joyce si-a petrecut sapte ani din viata scriind romanul "Ulisse".
50. John Keats avea doar 1,5 metri înaltime, la fel ca si William Blake.
51. La fiecare doua saptamâni o limba dispare pentru totdeauna.
52. La sfârsitul lunii februarie din 1974, scriitorul de fictiune si consumator de amfetamina, Philip K. Dick, în timp ce se odihnea în casa lui, a avut o serie de viziuni puternice. Acestea au continuat si pe tot parcursul lunii urmatoare, o combinatie de modele geometrice vii cu imagini ecleziastice, cu scopul de a crea interpretari noi si profunde a istoriei religioase si literare.
53. Lev Tolstoi a suferit de cazuri grave si frecvente de depresie si, în cele din urma, a devenit un ascet ratacitor în cursul vietii sale octogenare. Tragic, el a murit dupa ce s-a îmbolnavit de pneumonie, plecând în mierzul noptii si în mijlocul iernii spre gara.
54. Lev Tolstoi era un Don Juan în timpurile sale. A ramas celebru pentru ceea ce a facut în noaptea nuntii sale cu Sophia Behrs (în vârsta de 18 ani): a obligat-o sa-i citeasca jurnalele întreaga seara pentru a o pregati cu obiceiurile lui sexuale si a-si marturisi toate aventurile amoroase pe care le avuse pâna atunci. 
55. Liviu Rebreanu a creat personajul lui Apostol Bologa din "Padurea Spânzuratilor" inspirându-se din viata familiei sale. Personajul principal este, de fapt, o copie destul de fidela a fratelui sau, Emil, spânzurat la Ghimes în 1917.
56. Lui Edgar Allan Poe îi era frica de întuneric. Posibil, una din cauzele care a dus la aceasta fobie a fost faptul ca în copilarie viitorul scriitor a invatat… în cimitir.
57. Lui Joseph Heller i-au trebuit 8 ani sa termine romanul "Catch 22".
58. Manuscrisul original al romanului lui Steinbeck "Despre soareci si oameni" a fost mâncat de un câine.
59. Marin Preda nu scria niciodata cu pixul sau creionul. Scria cu un stilou cu penita de aur, care dupa moartea lui nu a mai functionat niciodata. Penita era tocita mai mult într-o parte si pentru a scrie cu el trebuia sa stii cum sa îl tii si în ce pozitie sa îl apleci, dar nimeni nu a reusit sa îl faca sa scrie.
60. Mark Twain adora pisicile si ura copiii (a vrut sa-i faca o statuie regelui Irod).
61. Marquizul de Sade a avut, fara îndoiala, o viata excentrica. Credintele sale culturale stateau la confluenta ideilor revolutionare legate de libertatea sexuala si morala, narate, de altfel, în multe lucrari de ale sale si de unde noi am mostenit termenul de sadism. În 1803, nu mult dupa încarcerarea sa, el a fost declarat nebun si plasat într-un azil. Dar nici în azilul respectiv, de Sade nu a renuntat la relatiile sale sexuale ilicite, pâna la moartea sa din 1814.
62. Mircea Eliade, autorul unor capodopere precum "Maitreyi" sau "Romanul adolescentului miop" (o lectura recomandata tuturor adolescentilor), a fost, probabil, legionar.
63. Monstrul din romanul "Frankestein" scris Mary Shelly nu are nume, desi scriitoarea obisnuia sa-i spuna Adam.
64. Numele celor trei muschetari din romanul lui Dumas sunt: Porthos, Athos si Aramis. (Sic!)
65. Pâna în prezent, s-au scris mai bine de 20.000 de carti despre sah.
66. Pe vremea lui Shakespeare nu existau femei actori, asa ca toate rolurile erau interpretate de barbati.
67. Prima Biblie în limba eschimosilor a aparut la Copenhaga în 1744.
68. Prima carte scrisa de L. Frank Baum avea ca subiect cresterea gainilor.
69. Prima povestire politista scrisa vreodata i-a apartinut lui E.A. Poe. În "Crimele din Rue Morgue", acesta îl introduce pe detectivul Auguste C. Dupin.
70. Primul dictionar în engleza a fost scris de Noah Webster. I-au trebuit 36 de ani ca sa-l termine.
71. Primul roman american din care s-au vândut mai mult de 1 milion de copii a fost Coliba unchiului Tom de Harriet Beecher Stowe. Aceasta
statea la o casa departare de Mark Twain.
72. Primul scriitor care a terminat (l-a dictat, de fapt) un roman la o masina de scris a fost Mark Twain.
73. Prizonierii din Brazilia îsi pot reduce sentinta daca se apuca de citit carti. Pentru fiecare carte citita li se scad 4 zile din sentinta. Din pacate nu li se pot scadea mai mult de 48 de zile într-un an.
74. Romanul Anna Karenina are peste 800 de pagini, dar a fost publicat initial sub forma unui foileton.
75. Romanul lui Marcel Proust, În cautarea timpului pierdut, contine aproximativ 1,7 milioane de cuvinte.
76. Romanul Mândrie si prejudecata de Jane Austen s-a numit initial "Primele impresii".
77. "Sa ucizi o pasare cântatoare" este singurul roman scris de Harper Lee. Cu toate acestea a câstigat premiul Pulitzer si a stat timp de 88
de saptamâni pe lista best seller-urilor.
78. Samuel Beckett a jucat crichet pentru Universitatea din  Dublin .
79. Scriitorul belgian Georges Simenon este unul dintre cei mai prolifici autori. Timp de mai multe zeci de ani, obisnuia sa termine o carte la fiecare 11 zile. A publicat peste 530 de carti, majoritatea sub pseudonim.
80. Scriitorul science – fiction si horror, H.P. Lovecraft‚ a avut o stare mintala conditionata atât de influente interne, cât si externe. El a suferit de tulburari de somn.
81. Scriitorul si omul politic român Ion Ghica a fost guvernator al insulei  Samos (unde a trait Pitagora).
82. Se estimeaza ca 14 cuvinte noi sunt înglobate în limba engleza zilnic.
83. "Si vremea e ca sa ucizi", romanul de debut al lui John Grisham, a fost refuzat de 28 de ori înainte de-a fi publicat.
84. Somerset Maugham era bisexual practicant.
85. Toti banii obtinuti de James M. Barri de pe urma cartii Peter Pan au fost donati unui spital.
86. Vârsta medie a laureatilor Premiului Nobel pentru Literatura este de 64 de ani.
87. Vocabularul unei persoane normale este format din 5-6.000 de cuvinte.
88. Voltaire lesina ori de câte ori mirosea trandafiri.
89. Walt Whitman, Edgar Allen Poe, Henry David Thoreau, Rudyard Kipling, Mark Twain si Beatrix Potter si-au publicat singuri cartile.
90. William Faulkner a muncit câtiva ani ca postas, pâna când s-a descoperit ca el arunca scrisorile nelivrate în cosul cu gunoi.
91. William Shakespeare a inventat peste 1.700 de cuvinte.
92. William Shakespeare s-a casatorit la 18 ani cu Anne Hathaway, care avea 26 de ani si era însarcinata în trei luni.
93. Cea mai bine vânduta carte din sec. al XV-lea este un roman erotic numit "Povestea a doi iubiti", scris de Papa Pius al II-lea.
94. Poetul englez Byron (1788-1824) era într-atât de îndragostit de civilizatia elena încât s-a dus în Grecia sa lupte împotriva turcilor în razboiul grec pentru independenta. Acolo s-a procopsit cu o raceala care i-a fost fatala. Grecii îl considera un erou national.
95. Monumente ridicate în cinstea poetului ucrainian Taras Shevchenko se gasesc în peste 1.200 de locuri din lume. Majoritatea, bineînteles, se afla în Ucraina.
96. Exista o serie de scriitori care obisnuiau sa scrie stând în picioare. Printre acestia se numara: Ernest Hemingway, Thomas Wolfe, Lewis Carroll, Vladimir Nabokov si Philip Roth.
97. Edgar Allan Poe a intrat la Universitatea din  Virginia la vârsta de 17 ani. În primul an, însa, si-a pierdut toata bursa la pariuri si a fost dat afara.
98.  Pâna sa ajunga unul dintre cei mai bogati scriitori ai vremii, Jack London a trait în saracie, schimbând mai multe slujbe: fermier, vânzator de ziare, marinar, pirat, cautator de aur s.a.m.d. Din pricina vagabondajului a ajuns de mai multe ori la închisoare.
99. Fyodor Dostoevsky era un cartofor împatimit si adeseori scria pentru a-si putea plati datoriile.
100. Gorky   înseamna în rusa "amar".
101. Cel mai mare creier din lume (al unei persoane normale) i-a apartinut scriitorului rus Ivan Turgheniev. Creierul acestuia cântarea aproape doua kilograme.
102. Tolstoi avea mai bine de 2 metri înaltime si iubea sa joace carti. Pe bani. Odata, dupa un joc care-a durat trei zile si doua nopti, a reusit sa-si piarda casa.
103. Lermontov, celebru pentru poemul sau "Demonul" a murit la doar 27 de ani în urma unui duel.
104. La 8 ani dupa ce-a câstigat National Book Award, scriitorul Jerzy Kosinski si-a retrimis cartea sub un alt nume si titlul mai multor edituri, pentru a testa editorii. Nu mica i-a fost suprinza când a fost refuzat de toti (27 în total), inclusiv de editura care-l publicase în prealabil.
105. Ernest Hemingway suferea de peirafobie – teama patologica de-a vorbi în public.
106. Byron suferea de "nebunie afectiva". În timpul sederii în  Venetia se zvoneste ca ar fi avut în jur de 250 de amante. Într-un an.
107.  Charles Dickens avea ca hobby… hipnoza. Nu de putine ori a încercat s-o adoarma astfel pe sotia sa.
108. Oscar Wilde si-a petrecut doi ani în închisoare pentru… sodomie.
109. Lewis Carroll suferea de vreo 20 de boli diferite. Exista printre exegeti suspiciunea ca el ar fi fost de fapt Jack Spintecatorul.

mail horoscop 2014

AQUARIUS - Does It in the Water (January 20 to February 18)
Trustworthy. Attractive. Great kisser. One of a kind. Loves being in long-term relationships. Tries hard. Will take on any project. Proud of themselves in whatever they do. Messy and unorganized. Procrastinators. Great lovers, when they're not sleeping. Extreme thinkers. Loves their pets usually more than their family. Can be VERY irritating to others when they try to explain or tell a story. Unpredictable. Will exceed your expectations. Not a fighter, but will knock your lights out.


PISCES - The Partner for Life (February 19 to March 20)
Caring and kind. Smart. Likes to be the center of attention. Very organized. High appeal to opposite sex. Likes to have the last word. Good to find, but hard to keep. Passionate, wonderful lovers. Fun to be around. Too trusting at times and gets hurt easily. VERY caring. They always try to do the right thing and sometimes get the short end of the stick. They sometimes get used by others and get hurt because of their trusting. Extremely weird but in a good way. Good sense of humor!! Thoughtful. Loves to joke. Very popular. Silly, fun and sweet. Good friend to others but needs to be choosy on who they allow their friends to be.

ARIES - The Aggressive (March 21 to April 19)
Outgoing. Lovable. Spontaneous. Not one to mess with. Funny... Excellent kisser. EXTREMELY adorable. Loves relationships, and family is very important to an Aries. Aries are known for being generous and giving. Addictive. Loud. Always has the need to be 'Right'. Aries will argue to prove their point for hours and hours. Aries are some of the most wonderful people in the world.


TAURUS - The Tramp (April 20 to May 20)
Aggressive. Loves being in long relationships. Likes to give a good fight. Fight for what they want. Can be annoying at times, but for the love of attention. Extremely outgoing. Loves to help people in times of need. Good kisser. Good personality. Stubborn. A caring person. They can be self-centered and if they want something they will do anything to get it. They love to sleep and can be lazy. One of a kind. Not one to mess with. Are the most attractive people on earth!


GEMINI - The Twin (May 21 to June 20)
Nice. Love is one of a kind. Great listeners. Very good at confusing people. Lover not a fighter, but will still knock you out. Geminis will not take any crap from anyone. Geminis like to tell people what they should do and get offended easily. They are great at losing things and are forgetful. Geminis can be very sarcastic and childish at times and are very nosy. Trustworthy. Always happy. VERY Loud. Talkative. Outgoing. VERY FORGIVING. Loves to make out. Has a beautiful smile. Generous. Strong. THE MOST IRRESISTIBLE.


CANCER - The Beauty (June 21 to July 22)
MOST AMAZING KISSER. Very high appeal. A Cancer's love is one of a kind... Very romantic. Most caring person you will ever meet in your life. Entirely creative person, most are artists and insane, respectfully speaking. They perfected sex and do it often. Extremely random. An ultimate freak. Extremely funny and is usually the life of the party. Most Cancers will take you under their wing and into their hearts where you will remain forever. Cancers make love with a passion beyond compare. Spontaneous. Not a fighter, but will kick your ass good if it comes down to it. Someone you should hold on to!


LEO - The Lion (July 23 to August 22)
Great talker. Attractive and passionate. Laid back. Usually happy but when unhappy tend to be grouchy and childish. A Leo's problem becomes everyone's problem. Most Leos are very predictable and tend to be monotonous. Knows how to have fun. Is really good at almost anything. Great kisser. Very predictable. Outgoing. Down to earth. Addictive. Attractive. Loud. Loves being in long relationships. Talkative. Not one to mess with. Rare to find. Good when found.


VIRGO - The One that Waits (August 23 to September 22)
Dominant in relationships. Someone loves them right now. Always wants the last word. Caring. Smart. Loud. Loyal. Easy to talk to. Everything you ever wanted. Easy to please. A pushover. Loves to gamble and take chances. Needs to have the last say in everything. They think they know everything and usually do. Respectful to others but you will quickly lose their respect if you do something untrustworthy towards them and never regain respect. They do not forgive and never forget. The one and only.


LIBRA - The Lame One (September 23 to October 22)
Nice to everyone they meet. Their love is one of a kind. Silly, funny and sweet. Have own unique appeal. Most caring person you will ever meet! However, not the kind of person you want to mess with... you might end up crying. Libras can cause as much havoc as they can prevent. Faithful friends to the end. Can hold a grudge for years. Libras are someone you want on your side. Usually great at sports and are extreme sports fanatics. Very creative. A hopeless romantic.


SCORPIO - The Addict (October 23 to November 21)
EXTREMELY adorable. Loves to joke. Very good sense of humor. Will try almost anything once. Loves to be pampered. Energetic. Predictable. GREAT kisser. Always get what they want. Attractive. Loves being in long relationships. Talkative. Loves to party but at times to the extreme. Loves the smell and feel of money and is good at making it but just as good at spending it! Very protective over loved ones. HARD workers. Can be a good friend but if is disrespected by a friend, the friendship will end. Romantic. Caring.


SAGITTARIUS - The Promiscuous One (November 22 to December 21)
Spontaneous. High appeal. Rare to find. Great when found. Loves being in long relationships. So much love to give. A loner most of the time. Loses patience easily and will not take crap. If in a bad mood stay FAR away. Gets offended easily and remembers the offense forever. Loves deeply but at times will not show it, feels it is a sign of weakness. Has many fears but will not show it. VERY private person. Defends loved ones with all their abilities. Can be childish often. Not one to mess with. Very pretty. Very romantic. Nice to everyone they meet. Their Love is one of a kind. Silly, fun and sweet. Have own unique appeal. Most caring person you will ever meet! Amazing in bed!!! Not the kind of person you want to mess with- you might end up crying.


CAPRICORN - The Passionate Lover (December 22 to January 19)
Love to bust. Nice. Sassy. Intelligent. Sexy. Grouchy at times and annoying to some. Lazy and love to take it easy, but when they find a job or something they like to do they put their all into it. Proud, understanding and sweet. Irresistible. Loves being in long relationships. Great talker. Always gets what he or she wants. Cool. Loves to win against other signs in sports, especially Gemini's. Likes to cook but would rather go out
To eat at good restaurants. Extremely fun. Loves to joke. Smart.

alte bancuri

spuns din partea Guvernului:
- Pe profesor nu se pune accentul deloc.
========================================================
Examen în anul I de facultate.
Profesorul stă cu faţa la geam - studenţii copiază pe rupte. Când profesorul se întoarce cu faţa la studenţi, toţi se prefac că scriu de zor...
Examen în anul II de facultate.
Profesorul stă cu faţa la geam - studenţii copiază pe rupte. Când profesorul se întoarce cu faţa la studenţi, aceştia copiază în continuare.
Când profesorul bate cu pixul în masă, studenţii se prefac că scriu de zor...
Examen în ultimul an de facultate.
Profesorul stă cu faţa la geam - studenţii copiază pe rupte. Când profesorul se întoarce cu faţa la studenţi, aceştia continuă cu copiatul.
Când un student din ultimele rânduri bate cu pixul în masă, profesorul se întoarce cu faţa la geam.
==========================================
- Eu sunt singurul care munceşte în clasa asta, zice profesorul de matematică.
- Dvs. sunteţi singurul care primeşte salariu.
==============================================

Doi profesori de matematică, Ion şi Vasile, iau masa la un restaurant şi discută aprins despre nivelul de cunoştinţe matematice ale populaţiei în general. Ion este de părere că nivelul acestor cunoştinţe este foarte, foarte scăzut şi că trebuie făcut ceva în sensul ăsta, în timp ce Vasile consideră că nivelul este absolut satisfăcător, că omul de rând ştie chiar mai multă matematică decât are nevoie.
La un moment dat, Ion pleacă până la toaletă şi Vasile se gândeşte că e momentul să profite de această situaţie. Aşa că o cheamă pe chelneriţă şi îi spune:
- Domnişoară, vă dau 10 lei dacă mă ajutaţi şi pe mine într-o mică problemă.
- Sigur, spuneţi.
- Când se întoarce prietenul meu de la baie, o să vă pun o întrebare. O să sune ciudat, dar nu vă faceţi nici un fel de griji, doar să răspundeţi X la a 3-a pe 3. Credeţi că mă puteţi ajuta?
- Sigur, nici o problemă.
Îi dă banii şi tipa pleacă mulţumită. Se întoarce Ion de la baie şi Vasile îi spune:
- Uite, ca să-ţi dovedesc că am dreptate, o să-ţi dau un exemplu. Hai să luăm o persoană oarecare, de exemplu chelneriţa care ne serveşte, şi să o întrebăm cât este integrala din X pătrat. Eu fac pariu cu tine pe ce vrei tu că ştie răspunsul.
- Fugi domnule de aici, fii serios, hai să încercăm să-i dăm nişte calcule aritmetice, ceva mai uşor, cum îţi închipui că poate să ştie cât ese integrala din X pătrat...
- Eu zic că ştie. Facem pariu pe o sută?
- S-a făcut, îţi spun de-acum c-am câştigat pariul, zice Ion.
O cheamă Vasile pe chelneriţă şi îi spune:
- Domnişoară, eu şi prietenul meu am avut o mică discuţie şi ne-aţi fi de mare ajutor, dacă ne-aţi răspunde la o întrebare. Puteţi să ne spuneţi cât este integrala din X pătrat?
- X la a 3-a pe 3, răspunde tipa foarte calmă.
Ion se uită stupefiat la chelneriţă, în timp ce Vasile îl priveşte triumfător.
După câteva secunde tipa continuă:
- Plus o constantă.
====================================================
Oare de ce o fi murit cartea mea de matematică?
Pentru că avea prea multe probleme!
==================================================
Toţi elevii scriu cu asiduitate la lucrarea „Ce aş face dacă aş fi patron?". Unul singur stă cu mâinile la piept şi meditează.
- Marinescule, tu nu scrii?
- Nu, domnule profesor, aştept să-mi vină secretara.
=================================================
Merg trei băieţi la examen. Unul deştept, unul moderat şi unul prost.
Intră deşteptul, în scurt timp iese. Toţi îl întreabă cum o fost.
- Ca de la profesor la profesor.
Intră moderatul după aceea iese. Toţi îl întreabă cum a fost.
- Ca de la elev la profesor.
Intră prostul după aceea iese. Toţi îl întreabă cum a fost.
- Ca de la preot la preot.
- Cum aşa?
- Păi când punea el întrebările, eu îmi făceam cruce, iar când eu dădeam răspunsurile, el îşi făcea cruce!
===================================================
- Dragul meu, tu iubeşti mamtematica mai mult decât pe mine.
- Desigur că nu, cum puteai crede aşa ceva!
- Demonstrează!
- Fie A – mulţimea obiectelor iubite…
==================================================
Învăţătoarea: Vreau să văd tema pentru acasă, caietele pe masă!
Elevul: Doamna învăţătoare, poate fi pedepsit cineva pentru un lucru pe care nu l- a făcut?
Învăţătoarea: Nu!
Elevul: Atunci nu o să mă pedepsiţi pentru că nu mi-am făcut tema.
===================================================
Doi colegi de bancă
- Bre. Ai scris la punctul 3?
- Nimic, dar tu?
- Tot nimic.
- Văleu, învăţătoarea va crede că am copiat unul de la altul!
========================================================
Învăţătoarea: Şi azi iar primeşti 2 la matematică. Chiar nu înţelegi ce spun eu?
Elevul: Eu înţeleg, doamnă învăţătoare, dar…. Văd că dumneavoastră nu prea înţelegeţi ce spun eu!
***
Învăţătoarea : Îţi pun două întrebări. Dacă nu ştii să răspunzi vei lua nota 2.
Elevul: Doamnă învăţătoare. Nu s-ar putea să-mi puneţi 10 întrebări?
=======================================================
- Ce este o găină pentru matematician?
- Un ou derivat.
=====================================================
- Ţi-am citit lucrarea de control. Foarte bună. Dar e identică cu cea a colegului tău de bancă. Ce concluzie să trag de aici? întreabă profesorul.
- Ca şi a lui e foarte bună.
======================================================
Într-o sală de curs, profesorul se zbuciumă cu tot felul de chestii teoretice şi zicea şi zicea şi cu ce foc le mai zicea...
Un student din rândul întâi, dormea adânc şi sforăia delicat.
Profesorul, adresându-i-se unui student:
- Trezeşte-l dumneata, te rog pe domnul student.
- Regret nespus, domnule profesor, dar nu l-am adormit eu...
====================================
O domnişoară se prezintă la examen şi privindu-l pe profesor îi spune:
- Domn profesor! Pentru a lua examenul, sunt gata de orice!
- De orice?
- De orice!
- Bine. Atunci duceţi-vă şi învăţaţi.
========================================
Ardeleanul la școală îi spune profesorului că el vrea să înveţe ebraica.
Profesorul:
- De ce tocmai ebraica?
- Păi când am să mor şi am să ajung în Rai, să pot vorbi cu Dumnezeu.
- Și dacă ai să ajungi în Iad?
- Păi română ştiu bine!

=========================
Examen de absolvire la Academia de Marină:
- Ce faci dacă în faţa navei vine un uragan straşnic, chiar când eşti aproape de ţărm?
- Arunc imediat ancora, domnule comandant.
- Şi dacă vine un alt uragan din spate?
- Arunc din nou ancora, domnule.
- Şi dacă vine altul de la tribord?
- Ordon aruncarea ancorei...
- Şi de unde naiba ai atâtea ancore?
- Dar dv. de unde aţi făcut rost de atâtea uragane?
=========================
-Petrică de ce la-i lovit pe Ionică?
-M-a făcut hipopotam, domnule învăţător.
-Când?
-Trei luni în urmă!
-Si de ce l-ai lovit astăzi?
-Abia acum am văzut cum arată un hipopotam!
============================
- Domnule profesor, de ce mi-aţi dat 4?
- Două puncte sunt din oficiu, un punct v-am dat pentru că aţi venit până la examen, iar ultimul pentru că aţi încercat să răspundeţi ceva.
- Domnule profesor, dar nu aţi putea să-mi mai daţi un punct pentru ca să plec de la examen?
===========================
- Am aflat c-ai primit un 4 de la profesorul de fizică!
- Aşa e, tăticule. Mi-a fost jenă să-l refuz!
===============
La o lecţie de matematică, profesorul îşi întreabă elevii:
- Dacă sunt 12 oi într-o curte şi 6 dintre ele sar afară peste gard, câte oi rămân ?
- Niciuna, răspunde Georgel.
- Niciuna? Nu ţi-ai învăţat lecţia la matematică Georgel.
- Dar domnule profesor dumneavoastră nu-mi cunoaşteţi oile!  Când sare una, sar toate!
==============================
O profesoară de la o şcoală a copiilor cu probleme mintale le spune:
-Dragi copii să fiţi cuminţi şi să învăţaţi bine că o să ajungeţi doctori, jurişti, profesori...
La un momendat un elev ridică mânuţa şi întreabă nedumerit:
-Dar dumneavoastră aţi învăţat tot aici?
===================
În Epoca de Piatră, elevii sunt în peşteră la un examen. La un moment dat, se aude o bufnitură, apoi un urlet.
-Neandertal, de ce țipi?
-Mi-a căzut fițuica pe picioare.
=======================
Un student întârzie la un curs.
- Băiete, zice proful, să ştii că te-am pus absent.
- Vă rog să mă ştergeţi, dom' profesor, că am fost la WC.
- Cere-i asta decanului că eu nu am voie...
 =======================

 Si din alte zone.....
 
La puşcărie:
- Îmi vine să râd de fiecare dată când mergem la masă.
- De ce, mă?
- Păi.... m-au arestat că furam de mâncare şi acum mi-o dau gratis!
========================

La recensământ
-  Numele dumneavoastră?
-  Adam.
-  Numele soţiei?
-  Eva.
-  Frumoasă coincidenţă! Din întâmplare, e şi un şarpe aici?
-  Sigur că da... Mamă soacră, te caută cineva!
=========================
Secretara blondă vine la directorul băncii:
- Domnule director, casierul nostru a dispărut!
Directorul, alarmat:
- Controlaţi seiful!
Secretara vine după două minute:
- Domnule director, nu e nici în seif!
========================
Doi medici discută.
- Am avut un bolnav care ar fi trebuit să moară încă de acum 10 ani, dar trăieşte.
- Asta e dovada că atunci când bolnavul vrea să trăiască, medicina este neputincioasă.
========================
Când încălcam legile - primim amendă; când procedăm corect - plătim impozite.
Tot un drac!
===================================Bărbatul vine acasă:
- Iubito, am o problemă...
- De câte ori să-ţi spun? Acum suntem căsătoriţi, nu mai vorbim la singular, ce e al meu e şi al tău.
- Bine... secretara noastră a rămas însărcinată cu noi...
========================

Un parlamentar iese agale din sala de şedinţe şi se întâlneşte cu un coleg din opoziţie care se plimbă pe hol şi-l întreabă şoptit:nici tu n-ai somn?!

bancuri la inceput de an


 
Ea: - Iubitule, mă iubeşti?
El: - Îhî.
Ea: - Atunci, ce zici,. hai să ne căsătorim!
El: - De ce schimbi tema discuţiei?!
 
Femeia are două scopuri în viaţă: să se căsătorească şi să arate necăsătorită!
 
Aţi priceput vreodată de ce ăştia de la bănci îşi ţin pixurile de la ghişee legate? Dacă eu am încredere să-mi risc banii cu ei şi ei ar trebui să aibă încredere să-şi rişte pixul cu mine!
 
Vecinul meu mi-a bătut la uşă disperat:
- Vecine, pot să folosesc telefonul tău? Un deputat a fost călcat de o maşină pe trecerea de pietoni şi sângerează abundent!
- Păi de ce nu foloseşti, mă, telefonul tău? l-am întrebat.
- Al meu n-are cameră foto!
 
O mamă îşi duce fiica la ginecolog:
- Domnule doctor, vreau să văd dacă fiica mea are floarea ruptă.
După control:
- Doamnă, fiica dumneavoastră nu are numai floarea ruptă are şi ghiveciul spart.
 
N-am fost niciodată de acord cu violenţa în familie împotriva copilului. Când îşi pierd controlul, unii părinţi recurg la bătaie. Cum să îţi disciplinezi copilul fără să îl baţi? E simplu, pe mine când mă enervează fiu-miu, îl îmbrac într-un tricou cu Fuego şi îl bat colegii la şcoală.
 
Un alcoolic se trezeşte gol în morgă. Se ridică de pe targă şi se duce spre uşă . La intrare, stătea o batrână:
- Bună dimineaţa, doamnă.
Acesta speriată:
- Doamne, care dimineaţă bună, eşti în morgă...
- Bine bine, Guten Morgen atunci.
 
De câte ori n-aţi auzit femeile spunând: "Exteriorul nu contează atât de mult, mai important este ce se află în interior!"
Tot timpul încerc să îmi dau seama dacă s-au mai gândit şi la altceva în afară de portofel.
 
Este de o mie de ori mai bine să fii optimist şi să te înşeli, decât să fii pesimist şi să ai dreptate.
 
- Te iubesc!
- Şi eu, chiar sunt frumos.
 
Discuţie pe internet.
Ea: - Bună!
El: - Bună!
Ea: - Ai văzut? Scriem şi gândim la fel! Ar trebui să ne căsătorim!
 
În sfârşit, la petrecerea de Revelion am cunoscut şi eu o femeie sinceră. Mi-a spus din prima:
- Dacă vrei să te culci cu mine trebuie să ai răbdare.
Mai erau trei bărbaţi înaintea mea.
 
Noua formulă de cerere în căsătorie: "Am rate, vrei să le împarţi cu mine?"
 
Cum faci o femeie să se simtă "marfă"? O plimbi cu TIR-ul...
 
- Iubi, iar am mâinile reci!
- Super! Ţine-mi berea asta, te rog.
 
Singurul defect al câinilor este că iubesc orice jigodie de om!
 
Ieri l-am speriat rău de tot pe poştaşul meu când am apărut la uşă dezbrăcată. Nu ştiu ce l-a speriat mai tare, faptul că am apărut dezbrăcată la uşă sau că ştiam unde locuieşte.
 
"A greşi este omeneşte", zise ariciul înfierbântat dându-se jos de pe peria neagră de sârmă.
 
Publicitate într-un magazin: "Şampon Amnezia: uiţi de mătreaţă!"
 
Dacă ai femeie, ai o grămadă de probleme. Dacă nu ai femeie, ai o singură problemă: nu ai femeie!
 
Spre deosebire de majoritatea boşorogilor jalnici din ziua de astăzi, care au ajuns să trăiască doar din amintiri, eu sunt un bărbat optimist şi plin de viaţă. Alzheimer, eşti o binecuvântare!
 
De 60 de ani un bătrân mergea zilnic la Zidul Plângerii din Ierusalim. Despre acest bătrân aude şi o reporteră de la CNN şi se hotărăste să-i ia un interviu. Ajunge ea la Zid şi află care este bătrânul. După 45 de minute bătrânul îşi termină rugăciunea şi reportera îl abordează pentru a-i lua interviul.
- Scuzaţi-mă, eu sunt reporteră la CNN şi mă numesc Rebecca Smith. Dvs. cum vă numiţi?
- Moritz Fishbein.
- De când veniţi la Zidul Plângerii?
- Aproximativ de 60 de ani.
- De 60 de ani! Şi pentru ce vă rugaţi?
- Mă rog ca evreii, creştinii şi musulmanii să trăiască în pace. Mă rog să nu mai fie războaie şi să dispară ura dintre oameni. Mă rog să nu mai fie foamete nicăieri în lume.
- Şi ce simţiţi după 60 de ani?
- Parcă aş vorbi la pereţi...
 
Maria culege cireşe, cocoţată în pom, vine Ion şi îi ia scara:
- Ei, Mărie, ia acuma să-mi zici tu mie cu ce te dai tu jos?
Maria roşind:
- Ei, mă Ioane, cu Deo-Intim!
 
Nimic nu spune mai clar "sunt grasă" decât profilul tău de Facebook cu trei poze în care ţi se vede doar capul.
 
- Tot timpul eşti asa scorpie?
- Nu, cinci zile pe lună sunt şi mai rea!
 
Biblia ne învaţă să ne iubim aproapele, iar Kama Sutra ne explică cum.
 
Îmi invidiez părinţii! Îmi va fi greu să fac un copil ca al lor!
 
Am făcut multe lucruri rele anul ăsta. Dar le-am făcut foarte bine...

initiativa SSCG on-line

Dragi prieteni ai SSCG, ai cumparaturilor la preturi mici si ai animalutelor,
Ne-am gandit si ne-am gandit, si iata ca suntem aproape convinsi sa testam si vanzarea online. Mai ramane doar sa aflam si parerea voastra, ca sa stim daca este cazul sa mobilizam resursele suplimentare necesare unei astfel de alternative la targurile noastra clasice (stocuri separate, ambalaje, drumuri la posta/curierat, voluntar dedicat. etc). Va rugam sa votati pana la finalul lunii ianuarie si va multumim anticipat!
 http://polldaddy.com/poll/7694019/
P.S. Targurile noastre lunare se vor organiza in continuare in Bucuresti, asa cum v-am obisnuit incei 3 ani de SSCG :)

sarbatorile ...frumoase dar au trecut prea repede ...

le asteptam cu nerabdare, ne pregatim febril, apoi le traim intens, ne lasam surprinsi de Mos ori de Iepuras, dupa caz, vizitam expozitii, scotocim "iarmarocuri" in cautarea cadoului visat ....decoram caminul ... contemplam zilele, apoi constatam cum si-au luat zborul .....si  asteptam cu nerabdare urmatoarele ...ca sa o luam de la capat... sclipirea din ochii celor dragi e nepretuita...stralucirea chipului mamei care primeste 1 cadou pt copilas, multumirea unui copilas prin implinirea dorintei, hranirea unor animalute/vizitarea or sponsorizarea lor , donatii catre nevoiasi/adaposturi, sustinerea unor cauze...

m-au incantat initiativele voluntarilor in beneficiul animalutelor, participand cu drag la licitatii/shopping on-line/ SSCG; mi-au placut targurile si magazinele vizitate de sarbatori ... dar am avut si surprize neplacute ...cu "gunoaie" dupa sarbatori in magazine...

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini