luni, 25 septembrie 2017

HELP KARI

Doina Vella a adăugat 16 fotografii şi 2 clipuri video.
 
Povestea lui Kari.
Dragi prieteni, vine din când în când o vreme în viață când trebuie să faci ceva pentru prima oară. Azi Kari și cu mine avem nevoie de tot ajutorul pe care îl putem căpăta, cum spun englezii.
Kari ne-a fost adus la campania din satul Schela, de lângă Galați. Nu se știe cât a zăcut cu fractură deschisă și osul care-i ieșea prin piele și alte răni urâte. Oricum peste zece zile, în care e o minune că a supraviețuit. La campanie nu i s-a putut face mai mult decât o perfuzie care să-l hidrateze puțin și faptul că a fost ținut la cald pentru că era în hipotermie. A fost adus pe o ploaie torențială și cred că acesta este motivul pentru care Kari se teme de ploaie și încă refuză să iasă când plouă, deși adoră plimbările. Am sperat că situația lui se poate rezolva pe plan local. A fost dus la Brăila pentru radiografii (mulțumim din suflet, Corina Grigore <3 span=""> ), apoi înapoi la Galați unde s-a dovedit că singura soluție era amputarea lăbuței fracturate, pentru că nu avea cine să-i pună o tijă. Atunci am plecat după el și l-am adus, într-o zi toridă de început de august, la Center of Hope, unde a fost operat, cu un pronostic inițial foarte rezervat din cauza vechimii traumatismului. A fost chiar incredibil că osul nu era infectat după o perioadă atât de lungă de zăcut în condiții foarte vitrege. I-a fost fixat osul cu o tijă și o broșă din titan (care se văd pe radiografie). A mai stat la clinică trei săptămâni pentru tratament, apoi l-am luat acasă pentru că nu reușit să-i găsesc un foster potrivit.
Sunt foarte mândră de el. Este un câine bun, inteligent și curios care caută tot timpul să învețe lucruri noi. Este frumos, haios și jucăuș. Nu are mai mult de 3 ani. Este foarte bun cu oamenii, iar pisicile mele îl iubesc foarte mult și îi tot caută compania. Chiar și pe stradă are foarte mult succes la pisici.:) Mai trebuie să lucrăm la restaurarea încrederii lui în alți câini, pentru că se pare că rănile lui vin de la faptul că a fost sfâșiat de niște câini și din acest motiv tolerează greu alți câini. În rest, merge și aleargă atât de frumos încât nici nu ai zice că în urmă cu doar 6 săptămâni a trecut printr-o operație atât de delicată și că viața lui a fost pe muchie de cuțit.
Acum, desigur, trebuie să plătim (în fine, eu, că el n-are griji din astea meschine - e ocupat să fie un câine fericit și ăsta e lucrul cel mai bun pe care îl poate face :) ) factura primei intervenții (urmează cea de-a doua, prin care i se va scoate tija). Nu am primit-o încă, dar știu că depășește 5.000 de lei. Așa că orice contribuție e mai mult decât binevenită. Contul pe care se fac plățile pentru Kari este cel creat de Dr. Aurelian Ștefan pentru pagina de Facebook „Punem 10 lei la treabă”, cu mențiunea (obligatorie) „Pentru Kari”. Și cu rugămintea ca oricine contribuie - cu orice sumă - să-mi trimită și mie prin mesaj privat o captură de ecran, ca să pot urmări. Aici sunt coordonatele bancare:
Dr Aurelian Ștefan
World Animal Veterinary Emissaries RO22BRDE441SV96798414410 - pentru Kari

Kari îmi dă mereu impresia că încearcă să recupereze timpul acela pe care l-a petrecut zăcând pe arșiță, apoi sub ploi torențiale, fără speranță, și lucrul aceste mi se pare foarte înduioșător la el. Nu peste mult timp, Kari va fi disponibil pentru adopție și știu, din experiența mea cu el din ultimele săptămâni, că va face pe cineva foarte fericit.
Cam atât. Kari și cu mine vă sărutăm lăbuța (pe cea cu care faceți viramentul :) ) și vă rămânem recunoscători.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini