luni, 25 septembrie 2017

Cei mai inteligenţi oameni din istoria omenirii!

Istoria omenirii!

Lucrarile acestor oameni au determinat viziunea noastra asupra lumii. Rezultatul muncii lor intelectuale au motivat pe multi sa se ocupe de stiinta.
Lao Zi, China (sec. VI i. Hr.)
 
“Cel ce stie nu vorbeste, cel ce vorbeste nu cunoaste”
E un ginditor chinez, fondatorul taoismului. Lao Zi s-ar traduce “copil in virsta”. Conform legendei, mama sa l-a nascut la virsta de 81 ani.
Lao Zi e considerat autorul tratatului de taoism “Tao Te Ching”. Tao e o cale, una din categoriile de baza ale filozofiei chinezesti. In China s-a format cultul lui Lao Zi, care e considerat ca fiind unul din cei “trei puri” – zeitatile supreme ale panteonului taoist.
Pitagora, Grecia Antica (570 – 490 i.Hr.)
 
“Numerele conduc lumea”
Filozof, matematician si mistic, creator al scolii pitagoriene. Herodot il numea “cel mai mare intelept elin”. Pitagora a trait 22 ani in Egipt, iar 12 ani in Babilon.
Dupa spusele sale, la baza lucrurilor stau cifrele, iar a cunoaste lumea inseamna sa cunosti si sa conduci cu aceste cifre. Celebra teorie a lui Pitagora cel mai probabil provine de la babilonieni, unde ea a fost cunoscuta cu 1000 de ani inaintea lui.
Heraclit, Grecia Antica (544 – 483 i. Hr.)
 
“Natura iubeste sa se ascunda”
El e fondatorul dialecticii. Unica lucrare a sa s-a pastrat partial – “Despre natura”. Lui Heraclit ii apartine celebra fraza “Totul curge, totul se schimba”
La baza tututor lucrurilor filozoful socotea ca sta focul. A dus un stil de viata retras. Diogene Laertiu scria ca Heraclit “urind oamenii, s-a retras si a inceput sa isi duca traiul in munti unde se hranea cu ierburi”
Confucius, China (551 – 479 i.Hr.)
 
“Daca tu esti cuprins de ura, atunci pe tine te-au cistigat”
El a fost un filozof antic din China, ideile caruia au stat la baza dezvoltarii confucianismului – o sistema filozofica, de etica generala.
Filozofia sa a devenit populara chiar si in Europa Occidentala. In particular despre confucianism a scris Nicolas de Malebranche si Gottfried Leibniz. Cea mai citita carte a sa e “Analectele lui Confucius” alcatuita de ucenicii sai pe baza celor povestite de el.
Democrit, Grecia Antica (cca 460 – 370 i. Hr.)
 
“A trai prosteste, irational, si fara retineri inseamna nu sa traiesti rau, ci sa mori incet”
Democrit era numit filozoful vesel. El a cheltuit toata averea mostenita in calatorii in intreaga lume, pentru ce a fost chiar adus si la judecata. Cu toate acestea el a fost achitat atunci cind a citit un fragment din lucrarea sa. Democrit iubea sa se refugieze pentru a medita in cimitire.
Seneca il numea pe Democrit “cel mai subtil dintre cugetatori”.
Isaac Newton, Anglia (1642 – 1727)
 
“Geniul consta in retinerea gindurilor, concentrarea in directia necesara”
El e unul din cel mai mare savanti ai lumii. Fizician, matematician, mecanic si astronom, el e unul din fondatorii fizicei clasice. Principala sa lucrare e “Principiile matematice ale filozofiei naturale”. In aceasta lucrare el a expus teoria gravitatiei si 3 legi ale mecanicii, care stau la baza mecanicii clasice. A dezvoltat calcule diferentiale si integrale, teoria culorilor, punind bazele fizicei optice contemporane, a creat multe alte teorii matematice si fizice.
Newton a facut parte din Camera Lorzilor, pe care o vizita regulat in decursul multor ani, insa intotdeauna tacea. O data totusi a cerut sa cuvinteze. Toti se asteptau sa asculte vre-un discurs grandios, insa Newton intr-o tacere morbida a spus: “Domnilor, va rog sa inchideti ferestrele, caci de altfel eu pot sa racesc!”
Nicolae Tesla. Imperiul austric (1856 – 1943)
 
“Cunoasteti expresia – Nu poti sari peste cap”? Acest lucru e neadevarat. Un om poate face orice”
Tesla era numit “omul care a inventat sec. XX”. Chiar si munca sa timpurie a deschis calea pentru ingineria electrica moderna, iar descoperirile sale aveau un caracter inovational. In SUA faima lui Tesla putea concura cu oricare inventator sau savant din istorie sau cultura populara. Inventatorul intotdeauna a dorit binele, dar a creat dispozitive care erau capabile sa distruga omenirea. Astfel studiind vibratiile de rezonanta ale Pamintului, inventatorul a creat un dispozitiv care de facto poate provoca cutremure.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

ROBI






ADOPTA PISOANCE!

Adopta o pisica

ADOPTII PISICUTE

Adopta o pisicuta

ADOPTA, MERITA 1 SANSA!

Adoptii caini

ADOPTA 1 CATEL

Adopta un catelus

ADOPTA 1 CUT!

a title="Adoptii caini" href="http://www.adoptiicaini.ro/">Adoptii caini